18 december, 2013

Det är vi som är NYKÖPING!

Precis hemkommen från ett möte där hela jävla Nyköpings Hockey stod på spel. Visserligen har rubrikmakarna kanske bara slagit på ena sidan av trumman, nämligen baksidan. Att NH är nära en konkurs  lät trumvirvlarna med Mikael Mjörnberg i spetsen igår, men samtidigt var det ett av tre alternativ. När medlemarna fick rösta visade det sig att NH inte var nära en konkurs, fruktansvärt långt därifrån om jag ska vara ärlig. Av de dryga 160 personer som hade röstat på mötet, röstade 91 % för styrelsens förslag om att medlemmarna ska betala in de 1700 kronor som NH behövde få in.

Jag har självklart många tankar om det här men tiden på mötet ger inget utrymme för mer än två korta reflektioner.

 91% är en talande siffra och sjukt imponerande. Jag är stolt så jag spricker över att det enda rätta beslutet togs.

 Många bra frågor lyftes fram under mötet och tyvärr alla jävla tomtar, vi lägger inte ner skiten. Inte ännu i alla fall.

 /GodNatt

15 kommentarer:

 1. Hrrrmm... En medlemsomröstning med hardcore-fansen på plats är en sak. Att betala in pengarna är en heeeeeelt annan. Jubla när monedasen sitter på kontot! Och framför allt när skeppet har bärgats från botten och är i hamn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. för det första är ju inte skeppet i närheten av botten.... en spricka i masten gjorde så vi behövde pengar till omedelbar reparation...

   Och för det andra så antar ja att du inte var där, då det var 80% barnfamiljsföräldrar som var där.... Men för all del.... snacka gärna om saker man inte vet nått om... Och om det nu bara hade varit hardcoore-fans där.... varför skulle vi välja att inte betala sen??

   Radera
 2. Härligt med så många grinfisar här direkt =)

  /Tobbe

  SvaraRadera
 3. Angående insmitare på matcherna;
  Jag är en mångårig besökare på NH:s matcher och betalar gärna för mig när jag går men denna höst har det vid ett par tillfällen slumpat sig så att jag inte hunnit i tid pga idrottande barn på annan plats och då har det slagit mig att det finns ingen att betala till... Kassan försvinner tidigt och man lägger ju inte gärna pengarna på golvet.

  Men för att komma till saken; det är ju INTE här som räkningen blir fel när det gäller antalet betalande besökare kontra totala antalet besökare för det är ju inte heller någon som räknar dem som kommer sent.

  SvaraRadera
 4. Man blir ju fundersam när man läser SN idag..

  Hur kan JW sitta och säga "det hade jag ingen aning om" i fallet med just gratistittare, han har ju själv skrivit i ett annat inlägg om just detta. Och om jag minns rätt så har denna styrelse (även den förra) meddelats om just detta med plankare + varför sticka så tidigt med entrén, hur många extra kom det inte in nu när Bissarna hade sin gratismatch, många fina $$ som försvann där.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att de kan sitta första perioden minst max till andra perioden. Så kommer det komma in lite extra kulor där=).. Borde väl gå att låsa baksidan så man inte kan smita in den vägen. Men är det några kids som ska in där efter träning eller nåt sånt så får man väl se till att någon ledare har nyckel så de kommer in..
  Men hoppas och tror att nu när det är allettan så kommer publiken komma tillbaka när det nu blir lite nya lag att se..

  //Stickan

  SvaraRadera
 6. Tack alla! Knatteförälder till supportern. Vi ska göra NH starkt, tillsammans på alla nivåer. Det är nu arbetet börjar och från supportersidan, utanför och innanför konventionella ramar så är det bara 100% som gäller. Alla på sitt sätt.

  "Belackare kommer och går, NH består! Vi gör det själva"

  /Gustaf

  SvaraRadera
 7. Denna ekonomiska kris var bara ett spel för galleriet. Tigger pengar av medlemmarna nu för att betala spetsvärvningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag antar att du har bevis för det här? /Nikke

   Radera
 8. Fy fan va folk som skriver här är bittra och innåtvända jävlar! Tröttsamt att det ALLTID ska skrivas massa skit så fort det är tufft och när det går bra kan man hålla käften! Vart var ni under säsongen och hjälpte till att sponsra när man inte visste att det gick dåligt? Vad har ni gjort för att denna situation inte skulle hända!? Så jävla lätt att lägga ut anonyma saker när man inte vet ett skit!

  Allmänt trött på kritiker
  Matte Nilsson

  SvaraRadera
 9. Och nu syftar ja så klart bara på dom som klagar inte dom som kommer med konstruktiva saker som tips och tankar om förbättringar så klart!

  SvaraRadera
 10. Jag som utomstående måste göra min röst hörd. Från avstånd betraktat ser det ut som att styrelsen gör ett bra jobb men har hamnat i en situation där man måste agera, ett vägskäl helt enkelt. Nu har majoriteten sagt sitt och valt att ta kampen. Bra!

  Det som återstår är att helhjärtat fullfölja planen och ge det den chansen klubben kanske egentligen inte förtjänar.

  Många gånger är det i svåra tider människor tillsammans kan uträtta mirakel. Det här kan vara en sån. Lycka till.

  SvaraRadera
 11. Ja, vi står inför ett vägskäl...
  Vill faktiskt att alla medlemmar och alla andra som står hockeyn nära på ett eller annat sätt, tar sitt ansvar i frågan om viljen väg vi ska ta. Vi kan fortsätta att göra som vi alltid har gjort och hoppas på andra resultat. Tyvärr så leder det inte till nåt. Man måste göra saker annorlunda om man vill få andra resultat, oavsett om det handlar om biljettintäkter eller kaffeförsäljning. Första steget är att ena oss som klubb, vi måste lösa alla problem på bordet ist för i korridorerna. Vi måste vara lyhörda för alla ideer som finns därute, för det finns massor vi kan göra, men vi måste alla hjälpas åt.
  Tillsammans är vi starka...
  / urban

  SvaraRadera
 12. Haha, tillåt mig skatta! NH:s nya sammarbetspartner Aftonbla.....nej jag menar SN! Vad är dom ute efter, köpa tillbaka förtroendet? efter alla negativ media.
  Okej, man börjar med att blanda in NH:s negativa trend med Bissarnas succé säsong när det gäller publik.
  Nej tack, jag hade kunnat vara utan, men visst kan det vara bra att ha den lokala tidningens "stöd"

  / Jonas

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.