18 maj, 2012

Ingen rolig Silly, än så länge. Eller?


Håkansson, Rickmo, Mutti och Sjösten slutar. Sundqvist blev en lång och utdragen historia som slutade med att han stannande i Skövde.  Ryktet om att Andreas Jensens påskrift skulle vara nära dog ut i samband med att hans gode vän Erik Planeby inte fick förnyat kontrakt med NH. Markus Andersson vägrade förhandla med NH efter att ha fått ett erbjudande om nytt kontrakt (vad som egentligen har hänt är det endast två personer som kan svara på och båda säger olika saker här). Kim Sunna var aktuell men valde att flytta söderut och landa i Franska ligan.

Det har idag kommit in uppgifter till bloggen att NH förhandlade med Christoffer Blid, men Blid valde som bekant att signa med Åker i stället. Anledningen till valet sägs vara att pendlingsavståndet plus att han redan känner truppen i brukslaget. Blid skulle ha värvats som spets till NHs förstalina.

Men Silly började ju bra som bekant, något delar av supporterskaran tycks ha glömt bort. Man har förlängt med alla man ville ha kvar förutom Markus. Att spelare väljer att lägga skridskorna på hyllan är inte mycket sportgruppen kan göra något åt. Men Axbom, Petter och Tornberg blev klara under playoff serien. Sedan förlängde bland annat Berg, Bjuhr, Lindholm, Norberg och Thim. Kvar från förra årets trupp återstår nu bara Koponen, som jag inte hört något om på ett tag.

Några mycket intressanta backar har plockats in utifrån. Patrik Eklund från IFK Ore och Anders Selin som kommer från Österrikiska andraligan. Forwarden Martin Eberhardsson har återvänt till NH från Oskarshamns J-20 lag. Han ser ganska intressant ut om man går efter statistiken från EP. Nu är ju han ingen EP värvning utan han var ju här på try-outen man hade tidigare i våras. Även Kim Ericsson känns som ett nyförvärv. Nu saknas några spetsspelare till forwardsbesättningen.

En av mina önskespelare, Pontus Dünesius blev igår klar för Sundsvall något jag redan hintat om i ett tidigare inlägg. Även Jesper ”Huddinge” Andersson har någon eller några haft som önskespelare, även han har gjort klart med klubb nu. Huddinge även kommande säsong för Jesper. Godbitarna från free agents listan försvinner en efter en. Det måste vara vår tur snart.
Såg förresten att NH behåller priset för säsongskort om man köper det före midsommar. Det kanske är där man skall inverstera sin skatteåterbäring?
/Kommer tomten efter jul?

7 kommentarer:

 1. Men hur tänker NH när man höjer biljettpriserna och sen har en mycket sämre produkt att sälja? Tänker man verkligen rätt här? Jag skulle nog helst se att man höjer priset pga en bättre produkt. Det här börjar oroa mig. De spelarna som lämnat måste väl ha kostat halva lönebudgeten förra säsongen. Varför kan man inte värva några ersättare? Jo jag vet att det är långt kvar på silly men som bloggen skriver så börjar det sina på spelarfronten av högre kvalité.
  /Räkan

  SvaraRadera
 2. Halveringen av biljettpriserna gav inget utslag, detta har vi sett i tidigare försök dessutom. Förvisso ökade merförsäljningen kanske som resultat av minskade priser. Huruvida man till nästa säsong säljer en sämre produkt vet vi ju inte förrän säsongen rullar igång. Folk kommer beroende på framgång och aldrig har det varit så sant som i Nyköping.

  /Gustaf

  SvaraRadera
 3. Det är helt sant Gustav. Vinner NH kommer publiken. Men möjligheten att vinna och göra det i merparten av matcherna ökar ju starkare lag man ställer på isen. Jag tror att vi med laget vi har just nu + kryddat med två topline spelare kommer att vara med och kriga om seriesegern. Men då skall det vara två poängmaskiner som kommer att göra 50+ poäng om vi ska vara med där uppe. Vi har trots allt en av hela div1s bästa C i laget. Bröms.

  /Räkan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toppspelarna kommer. "Säker källa" som det heter ;)

   Nu tar jag helg

   /Gustaf

   Radera
  2. Hoppas din säkra källor är säkrare än de anda säkra källorna ;-)

   /Räkan

   Radera
 4. Enligt rykten så är Tobias Borg på väg in i sportgruppen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som ett steg i rätt riktning om det stämmer.
   /Räkan

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.