02 juni, 2013

Min bedömning hittills del 2

Jag har ju utlovat en lista där jag ska ranka alla Div1Ds silly season. Men självklart ska NH få en egen bedömning av den lite mer utförligare sorten, med betoning på lite. Håll till godo! Här kommer bedömningen på forwards:

Om man ser till förlängningar så har NH signat upp de viktigaste spelarna från fjolåret. Som jag tidigare skrivit så ansåg jag att man skulle lägga lite extra krut på att få behålla Kim, Markus Andersson och Bjuhr. Det gjorde man och man lyckades bra, det var väldigt viktigt. Man ska ha i åtanke att man redan hade bland annat Bröms, Crippa och Lehmann klara sedan tidigare. Om jag har förstått allt rätt så är det Joni kvar som man förhandlar med från förra årets trupp. Det känns som att Joni skulle kunna passa in bra i det här laget men jag är långt ifrån säker på om det kommer bli någon förlängning.

Tornberg och Byström har gått vidare och visst är det två väldigt duktiga hockeyspelare, inget snack om det. Men om vi börjar med Tornberg så tycker jag inte att han fått ut det som finns i hans register här i Nyköping. Jag vet att det råder delade meningar på läktaren om båda dessa spelare men framförallt Tornberg anser jag borde fått en mycket tydligare roll i laget. Han spelade i samtliga formationer och oftast med olika omgivningar. I de två sista matcherna i AE spelade Tornberg i tredje och fjärde femman och i två helt olika konstellationer. Men trots allt så har NH inte hittat någon ersättare till Johannes. Ännu!

Vi går vidare till Byström som jag hade på en femteplats över spelare jag ville ha kvar i NH. Jag tyckte att Byström skridskoåkning var imponerande emellanåt. Visst hamnade Anton oftast i sarghörnen men han hade en bra förmåga att transportera in pucken i anfallszonen och det var inte lätt att få stopp på honom. Det råder delade meningar även om Byström på läktaren, då vissa tycker att han var för dålig på att gå rakt på mål och visst kan jag hålla med om det, men en spelare på div1 nivå har sällan alla kvalitéer man vill att en spelare skall ha. Jag är dock inte helt säker på att sportgruppen och tränarna så gärna ville ha kvar Byström. Det är ju faktiskt inte centrar vi behöver i truppen och om jag förstått allt rätt så är det just som center som Byström vill spela. Vi har väldigt bra kvalité på de centrar som redan finns i truppen. Bröms, Kim, Lehman, Crippa och Sallhag.

Med Anton Svensson var det väl nästan klart att han skulle till USA och plugga och spela hockey långt innan säsongen slutade. Man kan inte ta med honom i det här sammanhanget, men givetvis skulle jag gärna sett honom i NH kommande säsong. En grym spelare som redan visat klass på den här nivån. Bara att hålla tummarna för att han kommer tillbaka till NH efter avslutade studier.

Martin Eberhardsson valde man tidigt att inte förlänga med eftersom man inte trodde att han skulle få den istid han behöver för att kunna utvecklas. Bra för båda parter med andra ord.

Till sist Jens Enlund. En riktigt härlig spelartyp som jag anser skulle platsa i årets upplaga av NH, speciellt nu när Berg verkar missa hela säsongen. Dessutom är han ju högerskytt. Frågan är bara om han är helt ok och symptomfri från den där efterhängsna hjärnskakningen.

Max Qwarnström är värvad som rollspelare och jag har, som jag redan tidigare skrivit dålig koll på Max. Kan inte uttala mig om honom som hockeyspelare men är ganska säker på, eller rättare sagt jag hoppas på att han kommer att reta gallfeber på motståndarna kommande vinter. Och jag hoppas att Max kommer leverera även vid sidan av isen. Tänker på bloggen här förstås.

Till silly betyget då. För förlängningarna får NH 3,5/5 men det slutgiltiga betyget hittills blir lite sämre. Detta för att man ännu inte ersatt spelarförlusterna och därför har NH i dagsläget en bra forwardstrupp men den är än så länge sämre än den var i fjol.

Betyg 2,5/5 (väldigt nära en 3:a)

4 kommentarer:

 1. Har NH gått ut med hur många fler forwards man tänker ta in i laget? Känns som Qvarnström kan vara en ersättare för Berg men sen då vem ska ersätta Tornberg och Byström?

  Kommer det in nån ny superjunior som Anton Svensson som man kan följa?

  SvaraRadera
 2. Såg på EP att wallenberg var på väg tillbaka till Nittorp, undrar om han skulle ha energi för att lira i NH ett år? det hade varit lite nostalgi att se Patrik måla i stora hallen mmmmmmmmmmmummma

  SvaraRadera
 3. Tror nog Wallenberg är rätt slut som artist efter x antal år i italien. Han blir nog ungefär för Nitorp som Calle för NH, helt okay bössa men rätt trött å långsam.

  Men vi borde helt klart hitta 2 gamla rävar med rutin till ett annars ungt och frejdigt lag. Trent Hunter är ju isf ett roligare alternativ om han kan tänka sig att dra på sig skridskorna igen.

  Skulle då hellre se över till våra finska grannar:
  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=1748
  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=1070  SvaraRadera
 4. Ska man leva på gamla meriter och spelare så lär det inte bli något allsvenskan... Ska vi värva någon som betytt mycket för NH så är det ju denna vi ska värva.......
  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=92961

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.