03 juli, 2013

Berg, Enlund och Danielsson


Det blev som någon önskade i kommentarerna här på bloggen för ett tag sedan. Jens Enlund ersätter skadade Maruks Berg, det låter som en bra lösning tycker jag. Först och främst tycker jag att Enlund och Berg påminner om varandra en hel del i spelsättet även om Enlund kanske hittar nätet lite oftare men det är två aggressiva spelare med en jäkla inställning på isen, utanför den upplever jag båda spelarna som lugna och sansade och grymt trevliga.

Enligt rapporter skall Enlund äntligen vara helt symptomfri efter den otäcka hjärnskakningen han fick för ett och ett halvt decennium sedan. Måste kännas oerhört skönt för Jensa som verkligen har kämpat trotts alla bakslag och motgångar han har fått genomgå. En bra förlängning av sportgruppen eftersom Enlund besitter riktigt bra kvalitéer på och utanför isen, kvalitéer man inte kan få för många av i en trupp.

Nu skall det endast återstå ett namn innan truppen är spikad, eller som Roger Moström sa till mig när vi pratades vid i telefon för ett tag sedan: ”tills vidare så är det två spelare vi vill ha in (det var alltså innan Enlund förlängde) men sen vet man inte vad som händer under vägens gång. Vi håller alltid ögonen öppna om det skulle dyka upp något”.

**********

Peter Danielsson till Hammarby. Det är en rejäl överraskning för mig eftersom jag trodde att Danielsson lagt rören på hyllan och satsat på en tränarkarriär. Förra säsongen var han assisterande tränare i SSK J20 och året innan spelade han en match för Botkyrka enligt EP. Den snabbskrinnande forwarden var mycket underhållande att se i Rosvalla när det begav sig. Men sin fart och teknik var han emellanåt svårstoppad. Kommande säsong ska alltså PD sätta NHs backbesättning på prov. Kan bli något extra att hålla koll på.

8 kommentarer:

 1. Jaha ska det bara in en spelare till så kan man ju snickra ihop kejdorna:

  1a: Bröms, Mozart, Bjuhr
  2a: Crippa, Enlund, VAKANT (Joni?)
  3e: Lehman, Kim E, Qvarnström
  4e: Sallhag, Thim, Jacobsson

  Backar:
  1. Axbom / J Eriksson
  2. Norberg / Eklund
  3. Backholm / Lindberg
  extra: Oliver

  inte så illa tycker jag, jämför man med förra året så är det rätt så likvärdigt fast med bättre målisar :)

  Saknas iof bredden som fanns förra året men utan skador så är det ju billigt å bra att alla får speltid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skullw hellre se 2a: Lehman, Enlund, Joni och 3e: Crippa, Kim, Qvarnström.

   Lehman är bättre center, tycker crippa skulle va forward men det vill han ju tydligen inte själv..

   Radera
 2. Kul med Enlund, man minns "premiären" förra säsongen målsinnet satt i bakhuvudet trots lång frånvaro. Tror nog Joni kan bli lite stressad över att det bara skall inn en till det börjar oss katt, men vi har ju råkat bredda tidigare när truppen varit spikad så krita nu Joni sen kan vi vaska lite på slutet av silly.

  SvaraRadera
 3. Jag vill se två forwards till för att det ska kännas komplett. Joni och en topp då blir det riktigt bra.

  /G

  SvaraRadera
 4. Som det är nu är vi skadekänsliga. Skulle Bröms gå sönder och någon mer forward känns det så där. Joni + någon mer spets forward skulle göra mig lugnare. Sätt Joni i en producerande kedja med tex Lehman och Enlund tror jag det skulle produceras bra.

  SvaraRadera
 5. Joni Bröms Mozart Axbom Nordberg
  Bjuhr Lehman Crippa Eriksson Backholm
  Enlund Kim Salle Eklund Lindberg
  Jakobsson Thim Qvarnström Forsberg

  hmmm....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt klart intressant.. även kul att vi är flera som tror att Joni kommer krita på :)

   Bra balans på backarna med offensiv / defensiv

   Radera
 6. Visst vore det fint med Joni och en spetsspelare till in i laget. Tror som någon skrev tidigare att skador lär komma så även om tex Jacobsson skulle hamna utanför ordinarie uppställning så kommer han garanterat få mycket speltid ändå. Joni + en spets skulle innebära att vi är bättre än i fjol. Dock inte lika breda men man får hoppas att fysen har gjort sitt och då kanske kan vi undvika skador på åtta spelare samtidigt. Det ser bra ute trots en lugn silly i Nyköping.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.