12 maj, 2013

Lite J20!


J20 ser ut att ha något spännande på gång. Man har i dagsläget en ganska ”färdig” trupp som just i skrivande stund har två målvakter, sju backar och 13 forwards. Ett par nya ansikten har tillkommit till truppen och på pappret är det ganska bra kvalité på de nya killarna.

De som sticker ut mest är Anton Josefsson som är född -94. Förra säsongen avslutade han i IFK Ores A-lag där Anton svarade för 11 poäng på 20 matcher i laget som inte vann en enda match under hela säsongen. Anton kom faktiskt trea i den interna poängligan trots att han endast spelade 20 matcher för IFK Ore. Han var utlånad till IFK Ore från Leksands J20 lag.

Även Fredrik Emsjö har div1 matcher i sitt CV. Han har gjort två matcher för Nacka och två för Nynäshamn i div1 och har producerat bra i J20 sammanhang. Även Fredrik är född -94 och har spelat för Nacka, Örebro och Nynäshamn. I J20 elit sammanhang har Fredrik snittat över 1 poäng/match vilket naturligtvis är bra och med tanke på hans unga ålder, faktiskt jävligt bra.

Mattias Bergström är en back med hockeyrötterna i Nacka. Den 190 cm långa backen är även han född -94 och kommer från en bra säsong med Nacka J20 där han var med om att vinna serien och senare slå ut Björklöven i första playoffrundan för att senare inte räcka till mot Mora IK.

Tre spännande nyförvärv till J20 truppen men det finns gott om duktiga spelare i truppen från de egna leden också. En spelare jag definitivt tänker följa lite extra kommande vinter är Lucas Karlsson en -95a, fostrad i Nyköpings Hockey och som redan har visat att han håller bra klass i AJ sammanhang. Och inte minst Gustav Berlin som återkommit till Nyköpings Hockey efter en sejour i Luleå J18 och Linköping J18 för två säsonger sedan. Här är en stabil back med hyffsad storlek som säkert vill vara med och slåss om en plats i A-laget redan kommande säsong, men det gäller säkert samtliga spelare i J20 då målet borde vara att tävla om en plats i A-laget.

Jag är inte helt säker på om Nyköpings Hockey tänker använda sig av Live Arena fullt ut kommande säsong, men min förhoppning är att man kommer livesända de flesta ungdoms och juniormatcher på webben. Då har alla möjligheten att följa våra ungdomar och juniorer hemifrån. Bra för oss nyfikna som inte kan vara på rosvalla 24/7 vintertid.  

Enligt fystränare Magnus Blårand så har J20 killarna visat upp riktigt bra resultat på försäsongsträningen. Imponerande och framsteg var bara två av flera smickrande ord som han använde när jag pratade med honom senast om försäsongsträningen.

Jag återkommer med lite kring vårt J18 lag som har en tuff uppgift att ta sig tillbaka till Elit nästa säsong. Det kommer sannerligen inte bli någon enkel uppgift. Men jag antar att det är målet!

**********

Hade ett litet snack med Roger Moström under eftermiddagen angående både det ena och det andra. Han sa att A-lagstruppen saknar tre backar och ungefär lika många forwards i dagsläget. En right back och en right forward stod överst på önskelistan, någon som inte kommer som en nyhet. Samtidigt säger Roger att ju närmare slutet man kommer desto mer försiktig blir man i lagbygget.

På tisdag har sportgruppen möte och kommer då att träffa bland annat Markus Andersson. Vi får se om man lyckas komma överrens om något då.

Och Rogers syn på att Anders Selin hamnar i just Huddinge är att det är självklart synd att tappa en duktig spelare till en konkurrent men med situationen som blev så fanns det inte någon möjlighet för Anders att plugga i Stockholm och spela i Nyköping. Vår ambition var att behålla Selin men när det inte fungerade rent tidsmässigt för honom så blev han ju fri att gå till vilken klubb som helst. En duktig hockeyspelare och en bra person, avslutar Roger samtalet.

 

6 kommentarer:

 1. Mmm helt klart intressanta nyförvärv :)

  SvaraRadera
 2. Hoppas man flätar ihop A-laget och J-20 mer i framtiden det är alltid kul att se energiska grabbar med fart o fläkt när dom får testa med A-laget, samtidigt blit J-20 mer interesant för spelare utifrån om man lyfter upp några då och då.

  SvaraRadera
 3. Tycker dom flätade ihop lagen kanon förra året! Anton Svensson, Eber, Sallhag mfl fick mycket speltid i A-laget fast dom va junisar.

  Hoppas också på att j-20 kan locka hit lite spelare från superelit som vill slå sig in i alaget.

  På tal om junisar så hur blir det med Hulting?

  SvaraRadera
 4. Mer att följa:

  http://maxqwarnstrom.blogg.se/

  SvaraRadera
 5. Fan så fint med Oliver och Norberg! Nu ska vi bara signa Pajen och Mozart på det här så är det ju riktigt fint lag vi ställer upp med!!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.