28 maj, 2013

Min bedömning hittills

Jag har ju utlovat en lista där jag ska ranka alla Div1Ds silly season. Men självklart ska NH få en egen bedömning av den lite mer utförligare sorten, med betoning på lite. Håll till godo!

Om man ska sätta ett betyg på Nyköpings Hockeys silly season hittills så tycker jag att det är ganska svårbedömt. Jag gjorde en lista någon gång i slutet av februari där jag rankade spelarna i den ordning som jag ansåg att det var av största betydelse för NH att signa upp. Listan hittar du här!

Om jag utgår från den så ligger Nyköpings Hockeys sportgrupp bra till för att få högsta betyg av mig. Men riktigt så enkelt ska jag inte göra det för vare sig mig eller sportgruppen. Men det är klart att med topp 4 uppsignade kan ju inte ge ett dåligt betyg även om man alltid har vissa önskemål som inte har uppfyllts än så länge i alla fall. Här kommer mina tankar om läget i laget.

Forwards får vänta lite på sitt betyg men här kommer övriga.

Tränare:
Det ryktades om allt från Lill Kenta Johansson till Patrik Kluft och till Thomas Sjögren. Men tillslut kunde man presentera namnet som det surrades om under längst tid, Fredrik Mälberg. Ett val som jag tror mycket på. Ok visst hade det kittlat lite med Lill-Kenta men om vi ska vara ärliga så känns ändå det namnet som ett dyrt och kanske lite för orealistiskt för att man ens kan ta det på allvar. Mälberg låg enligt mig långt före till exempel Patrik Kluft på min önskelista. Här får NH ett bra och högt betyg av mig.

Betyg 4/5

Målvakter:
Inför säsongen 12/13 så hade jag sagt att vi hade ett riktigt stabilt målvaktspar i Johan och Jeppe. Men det visade sig att en skada och en formsvacka, och dessa samtidigt blev förödande för hela säsongen. Den normalt säkre Jeppe svajade rejält under inledningen av allettan och många skyllde detta på de till mängden knappa spelminuter under grundserien. Jag kan väl till viss del skriva under på detta. Nu har NH fått in Markus Dahlbom och Emil Jidskog. Dessa två unga målvakter ska enligt mig vara betydligt bättre än Johan/Jeppe och därför blir silly betyget bra. På målvaktsfronten känner jag mig inte det minsta orolig när det drar igång i september. Två matchvinnartyper och det som kan oroa lite grann är att en av dem kommer få öppna båsdörren fast han egentligen borde vara på isen. Svårt för Mälberg att ställa rätt gubbe gissar jag, men trots detta ett svårt men ändå ett angenämnt problem. Min gissning är att man kommer få ungefär lika många minuter under GS, men under AE kommer det säkert luta åt det ena hållet. Men vilket?

Betyg 4/5

Backar:
Gunnarsson och Selin ut, Backholm och Forsberg in. Jämnt skägg kanske, fast jag är väldigt nöjd med att NH har fått tillbaka Backholm. Det tänker jag inte sticka under stolen med. En back som var bra när han lämnade för Åker och som har blivit ännu bättre sedan dess. Men Selin är också bra, och de är väl inte helt olika varandra i spelstil heller? Huddinge gjorde ett klipp när de fick Selins signatur på kontraktet och jag är helt övertygad om att han kommer bli otroligt nyttig i talangfabriken. Oliver Forsberg har jag väldigt dålig koll på men de personer jag pratat med som sett honom säger att Oliver definitivt kommer att passa bra in i Nyköpings Hockey och han är en väldigt skicklig defensiv back som har haft en bra utvecklingskurva. Något som 4st U18 landskamper vittnar om. Gunnarsson å andra sidan gjorde nästan inga misstag även om han inte utnyttjade sin storlek till fullo. Känns som spelarförluster och nyförvärv går på ett ut.

Sett till kontraktsförlängningarna så var Johan Erikssons förlängning viktig för NH. Han växte för varje match och jag tror att han kommer bli otroligt nyttig för laget kommande säsong. Även Norberg ser jag som väldigt positivt. En hel och skadefri Johan Norberg är en ordentlig tillgång och efter att ha fått så gott som hela förra säsongen spolierad av en envis hjärnskakning så lär revanschlustan vara stor hos Johan. Känns nästan som ett nyförvärv.

Ska bli intressant att se hur man gör med den sista backplatsen eftersom man i skrivande stund har 7 backar uppsignade. Lämnar man den sista till en junior och väntar in någon eventuell spelare senare under säsongen eller kommer man hitta vad man söker?

Betyg 3.5/5

13 kommentarer:

 1. Håller med på alla punkter utom backarna, anser att Selin är betydligt bättre än Backholm. Men klart nöjd med hur det ser ut. Ska bli intressant med Oliver, har saknat någon stor som trycker till motståndarna. Om Oliver är vår nya "Lillen" och vi hittar en ny Håkansson så är vi ju på G!!

  Angående Eber så är det nog bra för honom att få en större roll i Borlänge så han får chansen att utvecklas likt Backholm fick göra i Åker.
  Inget som säger att han inte kommer tillbaka om ett år eller så.

  Bara sunt att en del av våra juniorer går till andra klubbar för att få speltid. Så länge vi har en stomme kvar i laget av egna produkter..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig om juniorerna. Det är jätte bra att de går till andra klubbar för att få mer istid och kunna utvecklas. Ta Acke som ett bra exempel när han gick till Lindlöven. Nu hann V/R före och det betyder väl bara att Acke kan utvecklas ytterligare innan han återvänder. Det samma gäller tillexempel "Packe" som jag gärna skulle vilja se i NH inom snar framtid.

   Radera
  2. När släpper du sillylistan då? och forwards?
   Kul att ha nått att följa nu när NHs silly står stilla :)

   Radera
 2. Packe? Är det Pascal? :S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag skulle gissa att "Packe" är Partik Karlkvist
   http://www.eliteprospects.com/player.php?player=20063

   Radera
  2. ahh tänkte väl :) jo han vore inte fel att få tillbaka!

   Radera
 3. vallentuna, visby och wings har haft fina silly. För dom som missat det så har gnesta värvat oscarsson, i mina ögon Sveriges sämsta målis. Får hoppas att jeppe går dit för deras skull

  SvaraRadera
 4. Jämt skägg mellan Oscarsson o riddervall men för riddervall har det gått bra så vem vet med Oscarsson kan bli en vägg mot oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha xD jo den killen en vägg xD om du kollar honom på EP så ser du att det inte direkt gått bättre för honom sen han lämnade NH..

   Radera
 5. Haha ja oscarsson håller ju inte igen nånstans..

  SvaraRadera
 6. Skulle Jonte Berg vara något för NH?.

  SvaraRadera
  Svar
  1. vem? skriv EP-länk!!!

   Radera
  2. http://www.eliteprospects.com/player.php?player=5923

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.