04 juni, 2013

Innebandy på schemat


Den 29:e juni kommer NH Support tillsammans med Nyköpings Hockeys sponsorer att möta NHs A-lag i en het tillställning i multihallen. Innebandy står på schemat och så vitt jag har hört så kommer Supporterlaget att krydda sin trupp med en och annan spetslirare. Värvningsarbetet är i full gång och man räknar med att ställa ett slagkraftigt lag på planen. Matchen har planerats till att börja kl 14 och är du sugen på att vara med så kan du kolla in på www.nhsupport.se för mer info.

**********

Fram tills matchen är spelad kommer frekvensen på blogginläggen gå ner en aning (om det överhuvudtaget är möjligt). Det är svårt att kombinera höghöjdsträning med bloggande.

**********

Matchen skulle egentligen spelats den 14:e men det blev en liten bokningsfadäs och matchen blev alltså framflyttad två veckor. Med andra ord två extra veckor för att hinna i kapp med fysen.

*********

Om du inte vill vara med och spela ser jag gärna dig på läktaren så klart. Skills competition med #9 Kim Ericson i spetsen kan bli en höjdare.

39 kommentarer:

 1. Hur ska man tolka detta:
  https://twitter.com/J_Lindlof

  Är det att NH har erbjudit honom 66% mindre i lön än vad han hade förra säsongen eller är det att han erbjudits 66% av förra lönen?

  Jag tolkar 66% paycut som en nerskärning med 66% då är det ju ingen dålig lön han suttit på om den gick att sänka så pass mycket för att ha honom i 2a eller 3e linan..

  Hoppas han kritar på för den sänkningen så är han ju en bra spelare, även om han inte är någon poängkung som Håkansson!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det mest intressanta är att han skriver att det är hans enda erbjudande. Troligtvis något han bara skriver ut (rätt skön tweet f.ö) men med tanke på engelskan så är det ju inte omöjligt att han är strategisk för ev. spel utomlands.

   /G

   Radera
 2. Dom har väl kapat hans lön pga att det är ont om pengar. Inget årsmöte utlyst. Ingen materialprovning pga av släpande skulder. Tyst om nyförvärv.. . Tror inte det ramlar in några mer utan att man rullar på junisar på resterande platser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ganska enkelt. Årsmötet kommer efter att man ändrat i stadgarna hållas i augusti har jag för mig. Att det är tyst om nyförvärv beror helt enkelt på att man valt att ha det så i sportgruppen. Angående material osv har jag iofs inte hört något. Jag vet att det kommer att, som du skriver "ramla in " några spelare inom kort. Hur kort vet jag dock inte.

   Radera
  2. Vet du några namn som du inte kan gå ut med eller, om det är förlängningar eller nya utifrån???

   Radera
 3. Nja det var samma skeptism förra året när man valde att flytta årsmötet, olyckskorparna kraxade högljutt både här o där när mötet väl kom visade de upp bra siffror och strategiskt arbete varför skulle vi misstro vår styrelse nu??

  SvaraRadera
 4. Ser inget om kritik mot styrelsen. Mer om att det finns skulder och är ont om pengar och det är därför det är tyst med nyförvärv. Hörde senast igår om att föreningen släpar med skulder till intersport angående material man plockat ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1. Jaha, så NH har skulder? Har aldrig hört på maken.

   2. I princip varje förening, från regional till nationell nivå, släpar hos en och annan leverantör någon gång under ett verksamhetsår.

   Samma visa varje säsong, är det något i dricksvattnet i Nypan som får folk att leta saker att klaga på? Är det inte kyrkklockor så är det föreningslivet.

   Kom med i matchen!

   /G

   Radera
  2. Kanske snarare bristen på dricksvatten eftersom det allt för ofta är läckage i Nypan.

   Radera
  3. Gamla skulder är väl en sak. Värre om det är nya vilket det verkar vara. Hörde från en kompis att Robin Nilsson Västerås är på väg att bli utlånad. Där har vi våran PP rightback.
   Enånittio

   Radera
 5. Varför kapar man hans lön ont om pengar eller överbetald tidigare det kan man undra du väljer att se det som ont om pengar det säger mycket om dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror på överbetald med tanke på att han togs in som Håkanssons ersättare så fick han nog skaplig lön.

   Radera
 6. http://www.akerstrangnashc.com/teamdata/files/10415/Sammandrag%20resultat-%20och%20balansrakning%202012-2013.pdf?v=2013-06-12%2000:59:28

  Nån som kan släppa på en sån redovisning ala NH???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Återigen, NH har inte haft årsmöte. Det läggs fram en betydligt utförligare rapport än det där på årsmötet.

   /G

   Radera
 7. Men är det nån som har liknande för dom 2 senaste åren exempelvis? Vore kul att se hur mycket som kommer in från olika håll, sponsorer mm

  SvaraRadera
 8. Tyvärr har jag inte det. Den siffran jag minns från förra årsmötet är att NH gjorde en vinst på 982000:- något som är sjukt imponerande men även något som inte uppmärksammades överhuvudtaget eftersom det var en positiv siffra. Kan bara gissa vilka rubrikerna hade varit om det hade varit en förlust i samma storlek.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo men det stod det ju i SN att dom gått plus å inte så lite heller som du skriver. Jag var mest nyfiken på siffror som ex
   sponsorpengar, om Åkers hade 1,4 miljoner i sponsorpengar på ett år hur mycket får NH in? Borde ju vara mer när vi har SSAB mfl :)

   Vore kul att se utgifterna också som lokalhyra och vad truppen kostar.

   Vet att ni alltid svarar bli medlem och gå på årsmötet. Men tycker bara det vore kul att se det offentligt så som Åkers lagt upp det på sin sida.

   Speciellt nu eftersom de visat fina resultat och betat av vad jag förstår nästan alla skulder..

   Radera
  2. Du behöver inte vara medlem för att gå på årsmötet, däremot måste du vara medlem för att din röst ska räknas om en sådan situation dyker upp.

   Radera
 9. När det går på skit då är det minsann många som ska vara med och säga sitt..Men vips så går det bra då är det tyst. "VI" riktiga supporter kan jag tycka ha väl rätt att säga sitt som både negativt och positivt. Man kan väl vänta med att säga sitt förns efter årsmötet. Sen hoppas det blir en riktigt bra vinter=)..
  Ha det gött

  // BRÅKARN

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker iof det mest verkar vara en person som gnäller i trådarna och sen förstoras det upp till att "alla" är gnälliga.

   Nån som vet för övrigt nått nytt om Lokalsporten kommer få sända live i år?

   Radera
 10. Om jag fått det rätt förklarat för mig så finns det i skrivande stund inget beslut på hur det blir med livesändningar och rättigheter osv ännu. Hockeyettan har årsmöte den 29 juni och efter det kanske man vet. Men jag har svårt att se att hockeyettan skall sätta käppar i hjulet för div1 föreningarna som vill sända matcher. Klubbarna behöver all inkomst man kan få. Kan dock tänka mig att hockeyettan kan sända en match per omgång och då har ensamrätt på just den matchen.

  Nej det är inte en person som gnäller i kommentarsfältet. När jag presenterade siffrorna från årsmötet med vinsten på 980.000:- (kanske det mest positiva som hänt de senaste sex åren i NH) kom det TVÅ kommentarer. När jag skrev om lönerna som inte betalats ut till fullo blev det 32 kommentarer. Det är så det ser ut i Nyköping med omnejd. Man kommenterar hellre något negativt än positivt. Ren fakta! :-)

  SvaraRadera
 11. Jo det är sant att det blir mer kommentarer när det är negg än plus, tyvärr. Men hur har du det med skvaller då? Stod i SN idag att det var en rightare som snittade 30-35 poäng per sässe som tackade nej till NH men dom ville inte gå ut med vem det var :(
  Fasiken sånt gör mig ju nyfiken även om han tackade nej så vill man ju veta vem dom va ute efter :)

  SvaraRadera
 12. Én ren gissning på den spelaren som tackade nej från min sida blir Mattias Forsberg från V/R.

  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=4857

  Finns inga rykten eller något utan en ren gissning som sagt var.
  Dåligt med rykten annars, tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När du skrev att det nog trillar in några påskrifter snart, var han en av dom du hade gissat då eller är det några på g som du vet garanterat är på g?

   Radera
  2. Den informationen jag fick sa att det kan komma in ett nyförvärv före midsommar. Inget mer än så.

   Radera
 13. Gissade också på honom eller efter snabb ep scouting finns det 2 alternativ till som är R mellan 30-35 p i 1an senaste sessarna:

  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=4439

  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=2190

  SvaraRadera
 14. Det jag känner är att denna grundserien inte kommer gå att glida sig igenom som tidigare år, här är det hårt slit för varje poäng som lär vara receptet. Lite beroende på de sista påskrifterna lär det bli spännande kommande sässe vilket inte bara behöver vara negativt i sig, vem vet vi kanske drar en rövare och kryddar truppen efter jul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo tror också det blir tuffare i år då ex vallentuna och wings kommer bli tuffa att möta plus så klart visby och huddinge som alltid är bra. Dock försvann ett bra lag via Åkers flytt till C men som sagt bara bra om grabbarna inte kan åka runt på en skridsko i grundserien utan måste kriga så dom kommer väl förberedda till allettan som lär bli ännu svårare i och med att Åkers lär komma som ett starkare lag från C..

   Radera
 15. vad vet ni andra om årets j20? verkar ha trillat in en och annan som lär kriga om lite speltid i 4e

  SvaraRadera
 16. Årets J20 tycker jag sett utifrån pappret och vad jag fått höra från folk med insyn är det mest intressanta J20-lag man fått fram på många år. Man har fått in flera intressanta nyförvärv som förhoppningsvis ska spetsa till det. Får man ihop laget och alla grejer så är man nog ett lag för toppstriden, förhoppningsvis kan man med lite tur och skicklighet knipa en kvalplats uppåt. Det enda som är synd är att Huddinge åkte ur från Superelit, vilket kommer leda till att konkurrensen om topplatserna ökar väldigt mycket. Men med de nyförvärv man har fått in så ser det bra ut och man ska tydligen träna på riktigt bra, där flera av spelarna är precis och nosar i nacken på A-lagsspelarna. Detta borgar förhoppningsvis att ett eventuellt steg upp til A-laget inte blir lika tufft att ta.

  Många snackar om nyförvärven som potentiella till A-laget under säsongen men man ska komma ihåg att det finns en hel drös med väldigt intressanta spelare redan från innan i den befintliga J20-truppen. Tror vi kan få se en hel del överraskningar ifrån J20-truppen till A-laget kommande säsong, spelare som de som inte följer laget så noga inte har någon som helst koll på.

  Ser fram emot en spännande säsong med både A-laget och J20 där vi med största sannolikhet kommer få se många positiva överraskningar till A-laget!

  SvaraRadera
 17. Det som känns lite extra spännande med j20 spelare i år är att med Mälberg vid rodret så tror jag att man inte bara får sitta med a-lagströja på bänken utan man kommer få speltid vilket inte hände så ofta med Freddan. Bästa och kanske enda sättet att kunna utvecklas är att få speltid. Det ger inte nått att sitta och titta på.

  SvaraRadera
 18. Håller med föregående. Väldigt intressant då jag också tror att Mälberg till skillnad från Freddan kommer att plocka in junisar friskt. Tror vi kommer få se en till två juniorer som kommer blomma ut rejält i A-laget under kommande säsong.

  OCH det som är ännu mer positivt är att fighten om en plats på isen i A-laget nog kommer att vara stenhård. Presterar du inte så spelar du inte oavsett vad det står i lönekuvertet. I alla fall är det det intryck som jag fått av Mälberg och som huddingefolk har berättat.

  Viktigt att ha en bra uppsättning av J20-spelare som är träningsvilliga och som vågar ta för sig när dom får chansen. Inte bara tycker det är fantastiskt att få sitta på bänken i A-laget utan att man verkligen vill ta någons ordinarie plats.
  Det tyckte jag Patrik Karlkvist gjorde så fruktastvärt bra det lilla han fick chansen i A-laget. Klev in och körde järnet och bad inte om ursäkt för att han fanns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas också på att Mälberg just är den typ av tränare som har saknats som hellre tar en förlust med juniorer som krigar än låter "stjärnorna" glida runt och underprestera. Är man dålig ska man bänkas oavsett vad det står i lönekuvertet.

   Men jag tror på hela laget och Mälberg i år. Blir väl att han bygger ihop ett slagkraftigt lag till nästa år.

   Radera
 19. Men är nån en ny Anton Svensson som rent av kan vara bättre än någon i a-laget?

  Är det fullt lag i J-20 eller kommer dom ta in fler spelare? Ser ju ut att vara full trupp?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beror på hur man ser på saken. Finns många väldigt olika speltyper i J20, du har bra defensiva backar, offensiva backar, forwards som är lirare typ som Anton Svensson, forwards som är duktiga defensivt och grovjobbare, där alla har potential att ta klivet upp till A-laget och ta en plats.

   Radera
  2. Det får väl framtiden utvisa. Men det är många som måste höja sig om det ska bli en toppplacering.

   Radera
 20. Sitter i solen och inser att jag behöver en spark i arslet för att ta mig ner å införskaffa årskortet, ett hett nyförvärv skulle göra susen för försäljningen så här före helgen;)

  SvaraRadera
 21. Pajen är ju klar för bondklubben Tingsryd nu tyvärr. Undrar vart dom får alla cash ifrån. .

  SvaraRadera
 22. Finns väl Cramo i Tingsryd också :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.