18 juni, 2013

Mixat


Det är fruktansvärt glest mellan inläggen för tillfället. Tyvärr känns det lite som att intresset på stan svalnat lite i takt med att lagbygget stannat av helt och hållet. Och som på beställning kommer olyckskorparna kraxande om att det inte finns några pengar och det är därför det inte NH värvar några spelare. Allt är precis som vanligt alltså.

**********

Tingsryd gjorde i dagarna klart med Markus ”Pajen” Persson som ett tag ryktades till Nyköping. Men inte bara Persson utan man knöt till sig Niklas Johansson från Karlskrona. Två riktigt bra spelare som skulle spetsa till vilken div1 trupp som helst. Detta bara några dagar efter att man presenterat galet röda siffror i bokslutet. Man gick 3.8 miljoner back förra säsongen och något säger mig att ekonomiska problemen i TAIF kommer bli väl tuffa för dem att reda ut nu när man åkt ner i ettan igen.

***uppdaterat*** Läste någonstans att TAIF hade en spelarbudget  för kommande säsong på 3,5 millar. Kommer dock inte håg var jag läste det.

**********

Åker/Strängnäs har ny logga. Håll till godo.


**********

Sista chansen att köpa Säsongskortet för 1990:- Nästa vecka kostar kortet 2750:- så passa på nu!
**********
Rykten säger att det redan nu har börjat roddas i en rejäl insats av NH Support till bortamötet mot Gnesta den 29:e september i Gnesta Ishall. Vi får se om det ligger någon sanning i det.34 kommentarer:

 1. haha ja Åkers har iaf fulaste loggan av alla xD

  Tråkigt att Pajen gick till TAIF hade varit sjukt kul om han lirat i NH..men det va väl aldrig nån som riktigt trodde det va möjligt. Men tydligen så lirar han iaf i div 1. Märkligt :S

  SvaraRadera
 2. Ja den loggan hade jag haft svårt att ta till mig. Gällandes Pajen så blir min gissning att det är f serien som lockar före d i det här fallet samt att lönen lär vara högre än NH kunde erbjuda.

  SvaraRadera
 3. Undrar om det är Strängnäs stift som låtit rita upp denna otroligt vackra skapelse? Skulle den representera en kyrklig herrklubb 65+ vore den klockren.

  SvaraRadera
 4. Mest intresserad av hur uppgörelsen såg ut. Måste varit en rejäl slant. Rimligtvis för att möjliggöra Åkers tänkta femårsplan (som tydligen inkluderat att man garanterat skulle spela i D-serien).

  /G

  SvaraRadera
 5. Kanske nån koppling till Mälberg kan knyta till oss:
  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=3785

  andra rightare som vore mumma:
  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=2190
  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=846
  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=4439

  dessa herrar borde det ju finnas utrymme för i budgeten om man sänker Jonis lön med 66% som han skrev på twitter. Eller om Joni inte kritar på så borde pengarna som blir över från Tornberg eller Byström räcka till???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mathias Löf har skrivit på för Enköping. Orrsten kostar för mycket för att han ska flytta på sig. Johansson är nog hemkär då man har försökt tidigare. Åman Stigart är väl den som känns rimlig. Forsberg från Visby var det som tydligen man tackade nej till.

   /Enånittio

   Radera
 6. Är fortfarande inte säker på om det är ett skämt eller inte med loggan. Fy fan så jävla ful. HAHAHAHAHAHAHAHA

  Enånittio/ Var det inte så att forwarden tackade nej till NH? Läste att några gissat på att det var Forsberg. Jag är glad att det inte blev han för jag hoppas på något bättre. Ev som ersättare till Byström men inte till Tornberg eller Joni.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beror väl på hur man ser på det. Det jag har hört var drt så att klubben lämnade ett bud och han ville ha dubbelt så mycket mer. Klubben lämnade nytt bud och sa. Det är detta som gäller Blir inget annat. Forsberg återkommer med nytt bud som är dubbelt upp. Då valde klubben att inte gå vidare. Jag kan ha fel.
   /enånittio

   Radera
 7. Loggan är väl strängnäs kommunvapen. En halv mille måste legat i potten och rimligtvis förbundit sig under X antal år. Det här är faktiskt värre än Sunlight (vilket vi såklart inte erkänner har hänt).

  /G

  SvaraRadera
 8. När fan skall vi få säga ........ Klar för NH en av div 1s bästa värvningar i år:(

  SvaraRadera
 9. Varför sitter alla och väntar och hoppas på att sportgruppen ska göra div 1:s bästa värvning? Jag tror nog att sportgruppen tillsammans med Mällberg har ett tänk på hur dom vill forma laget.
  Det finns ett talesätt : There's no I i Team....
  Och inget kan väl vara viktigare än nu, när ekonomin ska saneras och det egna kapitalet ska byggas, samt att även bygga för framtiden genom våran junior och ungdoms verksamhet.
  En dyr spelare gör egentligen ingen skillnad förutom att han borrar ett hål i ekonomin, vi behöver ETT LAG som jobbar tillsammans och för varandra utefter en plan.

  Säger det jag alltid sagt: Dedication earns you ice, excuses earns you a seat. Dvs, det är inte pengarna som styr, vi har alltför många ggr sett hur duktiga och dyra spelare, som har gjort en fiasko säsong beroende på att man satt jaget före laget...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför tror du att bara för att man är en duktig hockeyspelare så sätter man jaget före laget? Nyköpingspubliken är kräsen och det innebär att om NH går dåligt i serien så rasar publiksiffrorna. Så bygger man inte upp ekonomin. Tvärtom!!!Vem minns inte när det var 300 pers i sista allettan matchen mot Surahammar för några säsonger sedan? Så vill i alla fall inte jag ha det.

   Radera
  2. Menar såklart inte att alla duktiga spelare sättet jaget före laget. Men det finns ingen garanti för att 1 duktig spelare gör skillnad. Man får ju inte glömma att det faktiskt är fler på isen i varje byte, och i dom flesta fall, inte alla, så skapar faktiskt dom resterande 4 spelarna möjligheter för den duktiga spelaren att göra den skillnaden vi pratar om.
   Men har man inte ett lag som jobbar tillsammans och ger allt, så kommer inte ytorna och möjligheterna finnas. Tyvärr har man ofta sett att visa sk duktiga snipers eller vad man nu vill kalla det, ofta är väldigt aktiva när det vankas målchanser. För att sedan glida runt på en skridsko och ha handväskan i handen, och helt strunta i att det finns nåt som heter jobba hem och hjälpa backarna.

   Jag tror nog ingen vill se 300 på läktaren igen, och publiken är kräsen. Det vet vi efter alla år. Men jag tror kag kan svära på att publiken vill se ett lag som kämpar och krigar, i varje match, oavsett om leder eller ligger under. Man ska alltid kunna gå av isen med huvudet högt.

   Det är inte namnet på ryggen som är det viktigaste, utan märket på magen....

   Radera
 10. Det är ju inte direkt så att klubben har agerat på sådant sätt att man får lust att köpa sig ett säsongskort. En dålig sillyseason och intresset är i botten inte bara hos mig utan i de allra flesta fikarum och på arbetsplatserna runt om i komunen. Det pratas i alla fall inte hockey. De jag har pratat med har tappat intresset helt nu under lågsäsong. Vore det inte bättre om NH höll intresset uppe under HELA året?

  En död hemsida och inga värvningar som lockar folks intresse, dags att vakna tycker jag. Men det kanske inte är meningen att man skall vara med och kriga om en po och ks plats i år utan att man bygger inför nästa säsong. Vad vet jag.

  SvaraRadera
 11. Det är det som jag tycker är lite tråkigt, intresset för hockeyn försvinner om det inte presenteras dundervärvningar och man funderar på om man ens ska gå på några matcher i höst..

  Varför inte tänka såhär...

  Det finns ett lag jag håller på, i vått och torrt. Jag ska bakom mitt lag genom att gå på matcherna så att klubben stärker sin ekonomi, som i sin tur skapar bättre förutsättningar att skaffa bättre och eventuellt också dyrare spelare, osv

  Man vill se ett NHL på isen, men man vill inte stå bakom i motgång. Tråkigt som fan tycker jag....

  SvaraRadera
 12. Jag är lite besviken på värvandet i år dock årskort för jag vet att när allt är igång är jag där oavsett resultat o placering ja jag var en av de 300 som sörjde det året vi kallas supportrar och stöder vårt lag oavsett.

  SvaraRadera
 13. Har läst i bloggen rätt länge och det är rätt mycket klagomål om silly hit och dit. Ett tips! Gå ner på kansliet och fråga om ni kan hjälpa till på något sätt. Tror Niklas kan behöva lite hjälp med hemsidan. Finns ungdomslag/juniorlag som tar emot hjälp med diverse saker. Dock så är ju sportgruppen spikad för så där finns nog inget arbete att utföra. Däremot att hjälpa föreningen med att sitta i speakerbås under J-matcher osv. Går man ner och frågar så kan jag lova att det alltid finns något arbete att hjälpa till med.

  Nu har midsommar varit och lagen går på is om 7 veckor....... Tiden går fort.

  Kjelle

  SvaraRadera
 14. Jag förstår folks oro även om jag är långt ifrån oroad. Tyvärr så är minnet kort (som hos de flesta), vid den här tiden förra säsongen så klagades det på att man snackade för mycket från föreningens sida om spelare som det aldrig blev något av. Nu är det tvärtom.

  Alla spelare som kom hit och pratade med föreningen kavlades ut i SN och när det inte blev något så grinades det ganska rejält.

  När det kom till läget i truppen så knorrades det betänkligt fortfarande när träningsmatcherna gick igång. Först när Byström landade började det stilla sig. I slutändan, som de allra flesta säsongerna så var allt väl när pucken släpptes i första omgången. I alla fall när det kommer till synen kring laget, reaultatet blev ju därefter.

  Jag räknar kallt med två bra forwards som kommer stå redo till första matchen. Bergs ersättare och en vass toppforward. Det är inte säkert att vi får se ett stort namn som Tingsryd och Hästen har hämtat hem i form av pajen och Ericsson men en spelare med mindre exotiskt poängprotokoll behöver inte vara sämre. Andra egenskaper som passar in i laget kan vara nog så viktiga.
  Tänk "Degen" som när han kom var bäst i AS i kampmomenten och lyfte lagets offensiv till helt nya nivåer. Sen att han gick ned sig i attityd är en annan sak men ville visa på ett exempel.

  Om Joni stannar och vi får in en ersättare till Berg samt en vass offensiv rollspelare så blir det väldigt tufft att slå NH i vinter. Särskilt om Mällberg kan göra en lagmaskin av materialet.

  /G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker det ser bra ut som sagt bättre målisar och ungefär samma nivå på backarna (om inte bättre, iaf ett plus med lokalanslutning på Backholm).

   Sen tycker jag inte vi ska ha in en ersättare till Berg, Qvarnström är ju samma spelartyp som Berg, eller? Så han ser jag som den solklara ersättaren.

   Men vi har helt klart sämre forwardsbesättning än förra året så vill nog ha in 3 nya eller 2 nya och spara på Joni.

   Tänker då:
   1a: Bröms, Mozart, Bjuhr (självskriven lina)
   2a: Crippa, VAKANT (en krigare likt Bjuhr),VAKANT (sniper)
   3e: Lehman, Joni, Qvarnström
   4e: Kim E, Thim, ?

   Extra spelare som slåss om en plats Jakobsson och Sallhag.

   Alternativet om vi ska ta in färre spelare är ju att ge Kim en plats i andralinan och låta både Sallhag och Jakobsson ha en ordinarie plats i 4e men det tycker jag inte är rätt ingen av dessa herrar är på seniornivå än så tycker max en av dom kan få speltid i 4e för att inte tulla på kvallitén.

   Men som folk här säger så tror jag laget räcker ungefär som det gick förra året om vi inte får in mer än en extra forward. Klarar grundserien men antagligen inte allettan.
   Inte hela världen om det betyder att vi har +/- noll på kontot och sanerar skulderna.

   Radera
  2. Kan du utveckla ej på senior nivå....Sallhag har inga problem och göra jobbet som senior. Jacobsson kommer att växa in om han får förtroende.

   / Enånittio

   Radera
 15. Menar att det är okay att göra som förra året när dom fick slåss om en plats i A-laget men att deras eg. plats är i J-20. Så att man inte bli bänknötare och inte utvecklas alls.

  Det är ju såklart en smaksak, jag tycker inte Sallhag höll måttet i alaget. En del tycker han var kanon. Jag tycker isåfall att Eber var betydligt bättre å såg ut att ha mer potential. Plus att jag anser att både Kim och Thim passar bättre som center än Sallhag.

  Men alla är såklart bra spelare, så vi får se vad dom visar upp under säsongen man mycket kan ju ha hänt i deras utvecklingskurva sen förra säsongen.

  SvaraRadera
 16. Eber har vissa kvaliteter, men totalt tar Sallhag betydligt mer ansvar på isen, och visade vad han kan när han fick chansen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir intressant att se hur det går för honom med rätt spelare brevid sig, så som han och A Svensson gjorde massa poäng ihop i J-20 så med rätt killar runt sig så kan ju nästan vem som helst i laget "blomma ut".

   Hoppas för övrigt klubben håller kontakten med Anton så han kommer tillbaka när han är klar med pluggandet / collegehockeyn. För han va den roligaste junisen jag sett på länge. Tog för sig och krigade stenhårt både i A-laget och i J-20 :)

   Radera
  2. Håller med dig, Svensson/Sallhag gjorde nästan 100 pinnar tillsammans förra säsongen. Viktigt att man låter ungtupparna få blomma ut!

   Radera
 17. Du har glömt att lägga till Norberg på silly ;) å Berg är väl borta?

  Hoppas det trillar in nån mer påskrift snart :D

  SvaraRadera
 18. Det skulle vara kul med någon ny intervju nu när det inte händer mycket. :) /Nikke

  SvaraRadera
 19. ett litet tips så här långt sett till silly och rumors:
  1. Huddinge
  2. Nyköping
  3. Visby
  4. Vallentuna
  ----------------------
  5. Wings
  6. Väsby
  7. Nacka
  8. Hammarby
  9. Gnesta
  10. Botkyrka

  SvaraRadera
 20. Ett till tips så här mitt i sillyseasson.

  1.Huddinge
  2.Visby
  3.Nyköping
  4.Vallentuna
  5.Väsby
  6.Wings
  7.Hammarby
  8.Gnesta
  9.Nacka
  10.Botkyrka

  SvaraRadera
 21. Hammarby värvat en tidigare nyköpingspelare. Peter Danielsson vad tyckte ni om honom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Teknisk, lite "one man show" i sitt spel men är nyttig mot sämre försvarande lag. Sist jag såg honom så hade han lagt på sig en del på fel bredd så att säga och farten var väl lite halva hans grej så det beror väl på hur han skött sig där.

   /G

   Radera
  2. Tack för ditt svar. Ser faktiskt gärna en som spelar rolig hockey så din beskrivning låter bra förutsatt att han är i form.

   Radera
  3. Han va inte speciell i allsvenskan men på div 1 nivå var han grym, frågan är ju på formen?

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.