07 juli, 2013

En olycka och lite annat


Olyckan var framme för någon vecka sedan när NHs nyförvärv, målvakten Marcus Dahlbom skulle slutföra ett arbete. Marcus ramlade av en stege och föll så illa att han skadade ena knogen i fallet och i morgon väntar operation för Dahlbom. Marcus låter hälsa att det är ganska ok med honom och att han räknar med 3-4 veckor med gips och att han förhoppningsvis kommer vara tillbaka tills ispremiären i augusti. Bloggen önskar Marcus lycka till med operationen och hoppas på ett snabbt tillfrisknande.

**********

Huddinge bara kör….. En norsk landslagsmässig målvakt igår och en Elitseriemässig(SHL) center idag gör att talangfabriken seglar rakt upp och förbi samtliga andra lag när det kommer till att skaffa sig favoritskapet i div1 D. Det ser riktigt bra ut ute i Huddinge just nu och det som imponerar mest är bredden på spelarmaterialet. Visst saknas det ett par spelare eftersom man just i skrivande stund endast har 1 målvakt, 7 backar och 9 forwards i truppen men än så länge inte en spelare som på pappret inte imponerar på mig. Visst är det så att Falk har fått verktygen i sin låda, nu är det upp till honom att förvalta materialet. Det är inte bara Nyköping som får se upp utan även lagen i världens bästa div1 serie kommer säkert få konkurrens om kvalserieplatserna när det drar ihop sig framåt februari. Lita på det!

**********

Norrländska bloggfenomenet Jimmy Stålnacke twittrade om att Markus Waldehagen skalhttp://www.eliteprospects.com/player.php?player=5574l vara klar för Wings. Han har sällan fel så det stämmer säkert. Och några bra värvningar till så ser Wings starka ut helt plötsligt. Det lär inte bli någon ”walk in the park” för NH kommande säsong när det handlar om att ta sig till AE. (Det blev precis officiellt nu!)

27 kommentarer:

 1. hej kul att du tycker som jag.Falk är sportchef tog över i maj.Så det har bara ramlat in bra spelare sedan dess.Inte slut än.Synd att Waldehagen valde wings lite märkligt faktiskt.Kanske vet sin kapacitet?

  SvaraRadera
 2. Tråkigt med Dahlbom, hur pass mycket gör det för sesongen som målis om han är tillbaka till premieren?

  Va håller dom på med när det gäller Joni??
  https://twitter.com/J_Lindlof

  Fortsättning nästa vecka som det ser ut på Jonis twitter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad håller de på med överhuvudtaget i nypan? Nu har de styrande sett till att nh försvunnit helt på hockeykartan. Detta genom att inte synas eller höras överhuvudtaget. Tackar för den eller är det någon slags rävspel att smyga ostört i bakgrunden och sen slå till med full kraft? Har svårt att tro det!!!!!!!!

   Radera
 3. Och vad spelar det för nån roll om man syns och hörs nu, mitt i sommaren?

  SvaraRadera
 4. Man blir ju lite orolig när man bara läser om spelare som tackar nej. Måste ju vara framme vid alternativ nr 10 nu vad gäller den sista fw-platsen....
  Med det här laget blir det knappast PO, kanske inte ens allettan...

  SvaraRadera
 5. Vad det spelar för roll om man syns nu? Jo det kan jag tala om för dig. Det är nu man "raggar" sponsorer och andra inkomstkällor och det är nu man bygger upp förväntningarna på laget. Genom att vara aktiva runt om i media osv så sänder man signaler till andra lag att man vill vara med och leka när det drar ihop sig. Då blir det aningen lättare att knyta till sig spelare, i annat fall riskerar man att hamna i den situation man är i nu. Ingen spelare vill till NH eftersom dess ambition är att varken synas eller vara med och leka i vår när det vankas KS. Tyvärr!

  Dock tycker jag inte att laget är nämnvärt sämre nu är i fjol. Men jag hade hoppats att man ville ta ett steg till i rätt riktning. Dock ekonomin i första hand. Självklart!

  SvaraRadera
 6. Man kan väl inte värva spelare bara för att synas i media. Jag tror föreningen har rätt bra koll på vad dom gör och inte gör. Dessutom är det väl bra om förväntningarna inte är så stora.
  Bara för att det dröjer ett tag mellan påskrifterna får folk panik och tror att föreningen inte engagerar sig i att locka spelare.

  SvaraRadera
 7. Det är din åsikt. Men min åsikt är att man håller intresset vid liv även under lågsäsong genom att synas i media och på annat sätt så som hemsidor mm. Självklart kan man inte värva spelare bara för att synas i media. Men genom att hålla låg eller obefintlig profil (gömma sig) så gör man precis tvärtom mot min syn på det hela. Skönt att du är nöjd med att NH glöms bort, hoppas styrelsen är lika nöjd när de kommer ut till sponsorer och publik och vill sälja sin produkt.

  SvaraRadera
 8. Jag tror nog inte att att NH glöms bort av sponsorer bara för att det inte skrivs nåt. Jag är ganska övertygad om att sponsorgruppen jobbar febrilt med att hitta fler sponsorer, vare sig det står nåt i tidningen eller ej. Man får inte glömma att det är en produkt vi säljer, och sponsorerna får endast avkastning på sitt sponsorskap när serien drar igång. Och det är tyvärr där vi har dom stora problemen, dvs vi har får lite publik. Om vi hade mer publik skulle det bli lättare att få fler sponsorer, samt att detta leder till att den ekonomiska situationen vi sitter i förändras. Mer kapital skapar bättre förutsättningar till att få bättre spelare, vill dock poängtera att dom nödvändigtsvis inte måste vara bättre. Allt handlar om vilken spelide man har. Bättre ekonomi skulle också leda till större satsningar i junior och ungdomsverksamheten, vilket skapar möjligheter för framtiden.

  Tyvärr är det alltid i denna stad att det gnälls alldeles för mycket på allt. Dom signade fel spelare, han är för dyr, dom spelar för dåligt, det är för lite publik, för dålig ekonomi, det skrivs för lite, osv osv.

  Varför hör man aldrig denna fras i våran stad:
  Jag är stolt över mitt lag, och jag följer dom i motgång och i medgång.....

  SvaraRadera
 9. Tim Eriksson till Bruket :D ni ska vara glada att dom fick byta serie.. annars hade ni missat allettan!

  Med Martin Ekström på backen blir det tätare där med.. och med två nya keeprar så skulle NH få det svårt att nå allettan..

  Huddinge
  Vallentuna
  Wings
  Visby
  NH

  Ni missar allettan som det är idag.. ni kanske har en chans på 4:e platsen

  SvaraRadera
 10. Lite provokation är aldrig fel faktum är att det startat några av de absolut mest läsvärda inläggen här:) Nåväl när bruket är rensat på slantar har vi sanerat klart Åker lär inte nå AS med eller utan Tim denna sesse om någonsin!!

  SvaraRadera
 11. Vem bryr sig om det är dött på sillyn när vi har ett nästan klart lag? Det är ju kanon att ha en stor trupp som tränar ihop redan nu. För min egen del så följer jag Bissarnas framtåg just nu, det betyder inte att man har glömt hockeyn sen i höst..

  Tror för övrigt att det är bra för laget att det blir svårt redan i grundserien och att man får slåss för att bli topp 4a. För att sen resa sig och vara som bäst i allettan som också lär bli bättre än tidigare år.

  SvaraRadera
 12. För övrigt dumt att satsa på dyra spelare nu när man ser vad Huddinge och till och med Åkers tar in sånt har inte NH råd med..

  Många lag som tar in spelare som faktiskt spelat i SHL (elitserien) senaste åren inte för 10 år sen.

  SvaraRadera
 13. NH verker generellt ha lite för höga tankar om sig själva.. inklusive er supportrar då..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle jag nog inte säga! Men NH har så länge jag följt dom varit topplag i Allsvenskan och många har nog krav på laget att dom ska åtminstone vara topplag i 1an trots att dom spelar där pga ekonomisk kris. Alternativet var ju konkurs. Så jag tycker det är rätt lagom satsat, ett år till av skuldsanering sen är NH skuldfria och av med den tunga ryggsäcken som kvalen till Elitserien lämnade efter sig.
   Då och endast då kan NH satsa för att komma tillbaka till allsvenskan!! Fram till dess så är det bara att tuta och köra även om det sticker i ögonen när ett bondlag som Åkers eller Visby kommer längre än stolta NH :(

   Radera
 14. Nå snart är torsdagen slut och inget om Joni....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nope står inget på twitter iaf, nån som läser SN som vet om det stått något om NH där på länge??

   Radera
 15. Ni minns väl hockeyarchives årliga top-250 lag i Europa?
  NH är sista lag som får ta plats på listan. Här är de svenska lagen vi ska vara bättre än enligt listan om vi ska nå AS.

  141. Almtuna
  144. Tingsryd
  182. Björklöven
  191. Karlskrona
  196. Vita Hästen
  224. Visby/Roma
  225. Sundsvall
  228. Kallinge/Ronneby
  230. Huddinge
  237. Nyköping

  Tar alltså med Almtuna som sämsta AS-lag. Att NH är med är att man tar lite hänsyn till kvalrundor och jag tycker faktiskt att de har lyckats få ihop det ganska bra. Ser man på detta över två säsonger framöver så ser det inte alls så tufft ut. Trots allt så var vi nog det lag som fick ut minst av den faktiska potential vi hade när det väl gällde. Mycket p.g.a skador.

  /G

  SvaraRadera
 16. Blir det nått med Joni eller?

  Är det uttalat att det bara ska in en spelare till utifrån och sen blir det junisar som fyller ut?

  Fattas väl en back och en forward för att få ihop 4a kedjor sen ska väl någon finnas att tillgå vid skador?

  SvaraRadera
 17. En liten reflektion ifrån Norrköping. Av alla lag som förväntas bli "topplag" i ettan tycker jag faktiskt att NH ser ut som ett riktigt farligt lag, farligt ur mitt perspektiv(VITA HÄSTEN!)
  Sundsvall, Vimmerby, Wings, Visby och Kiruna kommer vara bra men väga för lätt när det drar ihop sig.
  NH har något de saknar 1: väldigt många "nh-matcher" inom laget, 2: Tyngd/skills/erfarenhet.
  Finns fler farliga lag, Krif, Piteå bla. men NH till PO# skulle jag sätta en spänn på denna säsong..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jag gillar att du vågar sätta en spänn ;)

   Men visst har du en poäng i att få behålla i stort sett samma lag som förra året har en stor fördel av att inte behöva spela ihop gänget, vilket brukar ta tid.

   Dock skulle jag säga att vi saknar 2 saker tyngd på back (Oliver dock ny för i år som tillför lite tyngd) och bredd när det gäller skador.

   Sen på pluskontot i år så har vi 2 bättre målisar än förra året och en riktig tuff tränare.

   Radera
 18. Med "nh-matcher" syftar jag givet på matcher i det egna laget, att vimmerby tex. har färre VH-matcher... VIKTIG faktor!

  SvaraRadera
 19. Behöver en klasslirare typ Lihagen om vi ska gå långt. Eller ett par handplockade rollspelare i anfallet som kan frigöra ytor till resten. Får det svårt att gå ihop utan en riktig målskytt men som jag har förståt är det på ingång.

  /G

  SvaraRadera
 20. Jaså då kanske det är därför dom inte gjort klart med Joni? Vilket verkar lite konstigt att lova honom besked och sen 2 veckor senare inget :S

  Nån som vet nått om dessa:
  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=2190
  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=3891
  minns hur bra Levein va när vi mötte dom.
  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=22268

  Börjar bli ont om bra spelare utan kontrakt.
  Finns det något ryckte om vem som ska in??

  SvaraRadera
  Svar
  1. En spelare från AS. Vad det innebär är jag inte säker på. Någon meriterad eller någon yngre som testat på spel vet jag ej. Detta är vad man kollar på iaf.

   /G

   Radera
 21. http://www.eliteprospects.com/player.php?player=5923
  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=558
  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=13325 Kan bo hos kusinen.
  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=15877

  Här är några till. Jonte Berg tycker vore en kalas värvning.

  Enånittio

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jonte Berg vore en bra värvning absolut. Han var grym i Arboga innan han drog till Västerås, och om jag har förstått det rätt gjorde han det bra även där.

   Zetterström var jag själv inne på redan när vi spelade i AS. Och det vore kanske en bättre värvning än Berg.

   Vi får se vad som händer nu när det börjar dra ihop sig, det är ca 3 veckor innan laget går på is så det börjar verkligen brinna i knutarna.....

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.