25 juli, 2013

Topp 5 Nykomlingar till D-serien


Jag har plitat ihop en liten lista där jag rankar de fem intressantaste nyförvärven (forwards) till lagen i D-serien. Först vill jag göra klart att jag inte har någon vidare koll på dessa spelare vilket kanske hjälper till att placera dem på listan över de jag anser vara de mest intressanta nyförvärven? Dessa är naturligtvis mina personliga tankar och funderingar och ni som har följt bloggen under det senaste året är naturligtvis fullt medvetna om min kapacitet när det kommer till att tippa och gissa. Jag har med andra ord egentligen noll koll.


En grym talang som nu återvänder till talangfabriken. En spelare som jag måste erkänna att jag inte har någon större koll på men som får så himla fina omdömen när man pratar med folk som följt honom. Om jag har förstått det rätt så hade DK som han kallas, problem förra säsongen med någon form av infektion och en lunginflammation som inte ville ge med sig. Nu skall han dock vara redo att ta sig tillbaka till högre divisioner. Om mina uppgifter stämmer så kommer DK att visa kommande vinter, att han är för bra för att spela i div1. Det trista i sammanganget är att DK valde mellan Huddinge och NH innan han tillslut valde att gå tillbaka till Huddinge. Han valde fel med andra ord.


2. Joe Devin – Visby/Roma

En jänkare med AHL rutin i bagaget är alltid spännande på den här nivån. Att han sedan gjorde över 1 poäng per match i snitt i Nybro förra säsongen visar ju på att forwarden har tillräckligt med klass för att säkert snitta röda siffror även kommande säsong i V/R. Med en typisk transatlantisk spelstil kommer Joe alltså med största sannorlikhet passa bra in i ö-lagets spelstil och jag tror det kommer visa sig vara en bra värvning.


3. Markus Wallmark – Visby/Roma

Här finns det talang i massor. Markus var ju som bekant med och förde upp KHK i AS och belönades med ett AS kontrakt förra säsongen. Enligt uppgifter så gjorde Markus en väldigt bra säsong men hade en väldigt defensiv roll i laget vilket även syns i statistiken. Han producerade inte så många poäng som man är van att se honom göra, men i V/R lär Wallmark få en offensivare roll och kommer således vara med högt upp i den interna poängligan. Lita på det!


4. Marcus Waldehagen - Wings

Marcus var ju som bekant aktuell för NH inför förra säsongen men det blev inget den gången. Inför den här säsongen gick Waldehagen till Wings, något som förvånade många och även mig själv måste jag erkänna. Jag antar att det var den sociala aspekten som fällde avgörandet till Wings fördel eftersom flertalet andra klubbar torde ha bättre ekonomiska förutsättningar att landa en så pass skicklig och pålitlig måltjuv. 1,26 poäng i snitt per match i div1 talar sitt tydliga språk om Waldehagens kapacitet.


5. Rasmus Holmén – Väsby

En spelare som trots att han är väldigt liten gjorde bra med poäng i AIKs J20 superelit förra säsongen. Tack vare detta fick han 11 matcher med AIK i SHL och i år så kommer han alltså att spela med Vilda Väsby. En spännande spelare som jag tror kommer vara till stor nytta för Väsby i jakten om en plats bland topp 4. Lyckas Rasmus ta ett kliv till i sin utveckling kommer det bara bli ett år för honom i ettan innan han tar steget uppåt i karriären.


Bubblare:
Calle Olsson – Huddinge
Vilhelm Åman – Huddinge
Filip Norman – Huddinge
Rasmus Ahlholm - HuddingeJag hoppas att jag får lägga till åtminstone en spelare från Nyköping på den här listan när det är dags för nedsläpp i augusti.  
 


19 kommentarer:

 1. Fan om både DK och Pajen varit intressanta för NH den här sessen så lär det ju inte vara omöjligt att den sista pusselbiten blir en sjukt bra spelare :D

  Vet du Nicke om det är på g med en ny snart eller om det är dött just nu? Tänker då på den från allsvenskan som det stod om i tidigare tråd?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det enda jag hört är att NH väntar på svar från ett par spelare. Inga namn men det ska vara spelare från en högre serie. Vet inte om man har tänkt sig en eller två spelare till som ska in. Jag hoppas på två eftersom vi annars kommer bli väldigt känsliga när det kommer skador, för de lär komma.

   Radera
  2. Fan va najs då har dom ju kastat ut lite linor iaf efter spelare :)
   Tror också vi kommer behöva 2 till forwards å sen kanske spetsa laget senare om det behövs / blir ett bra läge ^^

   Radera
 2. Som Bajare varnar jag för Kokkonen. Två spelare i Ilves J-20 lag som var marginellt bättre spelar kommande säsong i högsta serien i Finland så tror han håller bra i ettan. Annars så verkar Huddinge framförallt värvat bra men dom har även tappat spelare. Har Visby som seriefavoriter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huddinge ska ju ha in ett par gubbar till och när det står klart vilka som kommer in så får vi se vilka som blir favoriter. Men det står nog mellan de lagen du nämner. Den spelare i Bajen som är mest intressant för mig är överlägset PD.

   Radera
  2. Håller nog med er båda Visby och Huddinge ser vassare ut än NH i år för första gången sen NH trillade ner i ettan :( och Peter D kan vara en joker för Hammarby. Han har rutin som laget saknar men frågan är ju hur det är med formen efter ett par år utanför isen..

   Längtar iaf till serien drar igång, ser ut att bli roligaste div 1 D på länge, lite synd bara att Åkers inte är med..

   Radera
  3. Okej, kul att ni verkar tro på Peter D. Får hoppas att både han och Kokkonen motsvarar mina förväntningar. Vet att det snackats lite om fler spelare till Bajen också. Men inte hört några namn men hoppas på det bästa till sist.

   Det hade helt klart varit häftigt om även Åkers hade spelat i vår serie men satan vad tufft det hade blivit. Så glad att dom inte är med faktiskt så jag kan få fortsätta drömma om en allettanplats.

   Har tittat runt på olika sidor och försökt komma fram till hur den genomsnittliga tabellen tippas av olika supportrar. Fick fram denna.

   1.Huddinge
   2.Visby
   3.Nyköping
   4.Vallentuna
   5.Väsby
   6.Arlanda
   7.Hammarby
   8.Nacka
   9.Botkyrka
   10.Gnesta

   Sedan verkar dom flesta överens om att serien är indelad i tre delar. Topp 3 - Plats 4 till 7 - Botten 3.

   Så får väl hoppas att Hammarby tar den där fjärde platsen. /Hammarbysupporter

   Radera
  4. Jo ungefär den indelningen har det väl varit varje år 3 klara topplag och ett mellanskickt som slåss om 4e platsen och sen 3 solklara bottenlag.

   Det har ju varit just Nyköping, Visby & Huddinge i topp och Åkers som varit rätt säker på 4e plats tills förra säsongen då Vallentuna och Väsby nosade dom i baken. Tror det kan bli rätt likt i år igen.

   Radera
 3. Någon som hört vad föreningens mål är i år? Är det att ta sig till allettan och skuldsanera. Eller har dom satt målet högre typ play off, kvalserien? Förra året var det ju större & dyrare trupp och budgeterat för play off. Så då borde det ju inte vara det i år, sett till laget som vi har på papper idag?

  Inte för att det spelar någon roll, men roligt att veta.

  SvaraRadera
 4. Ge mig Fredric Weigel och Nicklas Levein så är jag nöjd sen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Båda vore ju mumma men dom är ju tyvärr centerar och dom ratade ju Bysarov för att vi inte behövde fler centrar så tror inte klubben skulle ta in 2 nya centerar.. utan lär ju vara en renodlad forward som ska in så det inte blir som förra året när folk fick spela där dom inte trivdes.

   Radera
  2. Tycker Håkansson ska dra på sig skridskorna igen och ta med sig Lillen ^^. Även om dom har barn och familjer att tänka på, så är dom ju alldeles för bra för att åka runt i Gripen.

   Saknar nr 21!!! Ge mig Håkansson ett år till!!!

   Tänk vilka kedjor:
   1a Bröms, Bjuhr, Håkansson
   2a Crippa, Mozart, Enlund
   3e Lehman, Kim, Qvarnström
   4e Sallhag, Thim, Jakobsson

   Radera
  3. Finns ju en anledning till att Lillen slutade och att Håkansson försvann. Det är den tid det tar. Jobba heltid, träna dom allsvenska lag. Hur många timmar har dom kvar till familj och barn? Håkansson var ju knappt med i Gripen.

   Radera
 5. Tror inte Mälberg nöjer sig att ta sig till allettan och "skuldsanera". Han sa det i intervjuer när han kom till NH att hans mål är att ta laget till allsvenskan oavsett spelarmaterial.

  Jag hävdar fortfarande att en spelartyp som liknar Håkansson måste in i laget. En ledargestalt som är en poängmaskin och som kan vända en match nästan på egen hand. Det kunde Håkansson men jag varken tror eller vill att han ska snöra på sig grillorna igen. Skulle han göra det så skulle nog kraven bli för stora på honom som han inte kan svara upp till. Han är inte ung och det går rätt fort att tappa speeden när man väl lagt av, oavsett om han spelar i Gripen eller inte.

  Lillen såg såsig ut redan sista säsongen han var med så han lär inte vara piggare nu...

  SvaraRadera
 6. Lite frågor:
  1. Vad händer med Hulting är han aktuell i år eller har han gått till annan klubb / slutat lira?
  Vem kan annars va på tur att få pröva sista backplatsen? Kanske Berlin eller Magnusson?

  2. Har NH tittat på något samarbete med Allsvensk klubb eller Elit klubb där man kan låna / ge istid till J20-SuperElit-spelare?`

  3. Nån som hört vad det blev av Jeppe? Trodde han skulle gå till Gnesta men så signa dom sållet Oscarsson ist :S

  SvaraRadera
 7. Tornberg går på is med Asplöven, vi får se hur länge han hänger kvar där. Synd att han inte blev kvar i NH.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm han skrev ju på för Piteå? Vart läste du om Asplöven?

   Radera
 8. Han ska träna med Asplöven under tiden de inte har full trupp.

  SvaraRadera
 9. Joni nu bekräftad släppt av föreningen. Väntat iofs. Väntar med spänning på vad som dyker upp härnäst!

  /G

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.