18 januari, 2014

A walk in the park


Nyköpings Hockey stoltserar högst uppe i tabellen efter fem omgångar, men det är två omgångar kvar innan vi kan halvtidssummera läget ordentligt. Två tuffa omgångar skulle jag vilja säga, för i morgon möter Nyköpings Hockey Fredrik Johanssons Hudiksvall på bortaplan, en match som har blivit en seriefinal eftersom Hudik ligger på andra plats i tabellen med samma antal poäng som NH. På onsdag avslutas första rundan av allettan mellan med gratis-match hemma mot Huddinge, när i dagsläget över 70 företag och privatpersoner bjuder alla på entrén.

Angående söndagsmatchen så blir det samma tema på O’Learys som när NH mötte Enköping fast den här gången ska hela undervåningen tilldelas NH supporters och det lär bli en bra stämning. Ska du se matchen så gör det på O’Learys är mitt råd. Ja om du inte ska åka med upp så klart för hockey är ju som bekant överlägset bäst live och på plats.

(Klicka för större bild)

 

**********

En liten tillbakablick på mötet mot Vallentuna är på sin plats. Jag upplevde matchen som en ”walk in the park” för NH. Man la aldrig i den högsta växeln men vann ändå väldigt enkelt mot ett Vallentuna som är lika lättlästa som den nyföddes första bok. Men samtidigt finns det många spelare som individuellt är väldigt skickliga så det gäller att vara vaken och spela på rätt sida av motståndaren. Får även passa på att skicka ett tack till Huddinge som ju förlorade mot just Vallentuna i omgången tidigare. Ett ”wake up call” så att säga för Nyköpings Hockey.

Vallentuna tjurade ur rejält i matchen och man tilläts huga och slå som furier utan åtgärd av domaren, som så ofta tyvärr. NH  vann skotten överlägset, 44-18 blev det tillslut men ändå tog (fick) hemmalaget fler utvisningsminuter än gästerna om man räknar bort den personliga 10:an som Korduner drog på sig när Crippa satte 6-1 i slutet av andra.


Jag anser att det är solklart att det sämre laget alltid tillåts spela lite fulare än det tillsynes bättre laget. Är det verkligen domarens uppgift att försöka göra matcherna så jämna som möjligt? Man kan ju undra…..

Nyköpings Hockey gör en bra sista period även om den slutar oavgjort (1-1), defensivt tycker jag att NH jobbar riktigt, riktigt bra och man hjälper varandra på ett bra sätt. Måste även nämna Crippa som gör ett vackert hattrick och även två assists i matchen, Bröms som gör 0+5

Men nu lägger jag den matchen till handlingen och blickar framåt mot seriefinalen på söndag.

2 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.