06 januari, 2014

Förbundspampar, publiksiffra och klacken!Det har ju som ni märkt inte blivit något inlägg från mig efter premiärmatchen mot Borlänge, och jag tänker inte lägga allt för många ord nu heller på den matchen. Men kort sammanfattat så spelade hemmalaget bra i 20 minuter och 47 sekunder. Sen kom den där speciella idrottspsykologin fram och spelade hemmalaget ett spratt. Det är svårt när man, trots en hyffsat jämn!? match leder med 4-0 och börjar tumma på matchplanen. Det är ju de små detaljerna som är så otroligt viktiga. Jag tycker dock att Borlänge inte var så nära NH som man skulle kunna tro, och visst hade NH minst en extraväxel att lägga i om man hade blivit tvungen?

Kedjan med Bjuhr, Löv och Enlund var riktigt bra och såg ut att bäst ha konserverat formen från slutet av grundserien, övriga kan betydligt bättre. Och med tanke på detta så ska det bli väldigt intressant att se hur truppen agerar idag när Enköpingsspöket skall motas bort, och det var längesedan man hade en sådan här bra chans att lyckas med det, trots att Axbom och Lindberg saknas på backsidan. Lindberg som förövrigt saknas efter att han försvarat sig i slutet av matchen mot Nacka när han blev påhoppad av Linus Nelson. Förbundet har alltså haft sedans 13 december på sig att kolla på ärendet men inte lyft ett finger. Inte bara svagt av förbundet utan rent ut sagt fruktansvärt bedrövligt. Hade vem som helst agerat så oansvarit på sin arbetsplats hade man fått sparken för längesedan, eller i alla fall fått andra arbetsuppgifter. Men i förbundet skiter man totalt i hockeyettan och självklart håller man varandra om ryggen.

**********

Jag tippade fel publiksiffra, med fyra personer i fredags.

**********

I spelordningsmötet kom man fram till att man skulle flytta omgång två av Allettan Mellan på grund av JVM-finalen, ett bra initiativ av klubbarna! Det är därför matcherna spelas idag om det är någon som undrar.

**********
(En stor eloge till alla på ståplats i fredags)


En kortis om hemmaklacken i fredags som enligt mig skötte sig ypperligt och trots en viss ringrostighet kämpade på bra, kanske inte i 60 minuter men ändock. Den var väldigt uppskattat av både spelare och övrig publik och förhoppningsvis ett återkommande inslag på hemmamatcherna, men det är inte ett initiativ av NH-support utan en liten grupp på facebook som tog initiativet till klacken och även hjälpte NH med en hel del andra kringarrangemang på matchen.

Man sålde puckar till puckracet, viftade med flaggor vid ingångarna och även andra små saker runt matchen. Något som NH själva inte skulle ha en chans att rodda med och detta är ytterligare ett bevis på att,

"VI GÖR DET TILLSAMMANS"


14 kommentarer:

 1. Sen är det ju även samma grupp som har pratat med Lokalsporten och Olearys för att få till visningar av bortamatcherna där. ;)

  /Tobbe

  SvaraRadera
 2. Kan ni inte länka till facebookgruppen? Skitbra jobbat av dessa!!

  Om det inte går att få till tillstånd att sälja öl till annat än slutet sällskap, kanske man kan få ett samarbete med bowlinghallen att dom säljer en NH-öl likt NH-målet på McDonalds förr??? Så går kanske några kr till klubben?

  Kul att puckracet va tbx iaf. Mer runt om kring som kan dra in pengar :)

  SvaraRadera
 3. Gruppen heter NH-fans...på riktigt

  Just nu är det en sluten grupp för att kunna hålla lite reda på idéer och samordna saker. Ska ju tilläggas att det är folk med från NH-support i gruppen också så det är inte en "Ny" supporterklubb utan mer ett gäng som brinner för hockeyn i Nyköping och vill få till en bra stämning på matcherna.

  / Tobbe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahh okay så man kan inte se den eller läsa vad som är på g om man inte är med i gruppen? Skitbra gjort av er iaf, all kredd till er!!!

   Små grejer kan göra stor skillnad se tex på Hudiksvall de har inte jättemycket folk i sin klack men dom delar ut flaggor till folk på sittplats mm för att få till stämningen:
   http://www.youtube.com/watch?v=JLcf0jJhEQI

   Radera
 4. Lite märkligt att vi spelar Robin G som back ist för Casper F som gjort bra ifrån sig. Detta vore kul å få höra hur Mälberg tänker i sånna här fall och varför har vi inte med oss 2 juniorer till när det inte ens är fullt lag? tänker då främst ifall någon skulle bli skadad..

  SvaraRadera
  Svar
  1. my bad. såg att han inte lirar back :S tydligen eklund som kör dubbla byten.. kul att Robin får lite istid han är en riktig krigare!!

   Radera
 5. Himla lyckat på Olearys igår. Fler gånger tack!

  SvaraRadera
 6. Ja verkligen lyckat. Otroligt skönt med lite medvind i och framförallt runt hockeyn i stan, fredagsmys framför datorn väntar. NH@re

  SvaraRadera
 7. Synd att NH va så dåliga mot Visby. Lär sänka publiksiffran mot Åkers rejält :( Kan inte säga annat än att det va välförtjänt med 2-0.

  SvaraRadera
 8. Såg väldigt blekt ut. Framförallt från bärande spelare som Höglund, Despotovic och Lindholm. Tyckte det kändes som Axbom saknades väldigt mycket.

  Tunga ben?

  Det här får Åker sota för på söndag!

  SvaraRadera
 9. Såg inte matchen tyvärr men tycker ändå att Nyköping borde ha vunnit med det spelarmaterialet dem har.
  /Nikke

  SvaraRadera
 10. Kom igen nu, upp med mungiporna. Matchen var jämn. V/R ruggigt täta bakåt, medan NH lite bleka framåt. Ett tidigt mål för NH och det kunde sett helt annorlunda ut. Tillfälligheter som avgjorde. Nu ser vi framåt mot söndag. Är bara vädret någorlunda åker jag ner till Nyköping.

  SvaraRadera
 11. Hade NH90 nån liga med sig på läktaren i Visby?

  SvaraRadera
 12. Det verkar som att alla kan slå alla nu i AE så hemma segrar plus att betvinga de svagare lagen borta lär vara nödvändigt för en topp fyra. V/R borta är bara att glöma och blicka mot morgondagen istället. Det är ruggigt svårt att veta om vi gjorde Borlänge dåliga eller V/R oss eller om vi hade en dålig kväll likaså Borlänge i morgon lär vi få se. NH@re

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.