23 juli, 2013

"Det ser ljust ut"


Fick en SMS hälsning från Markus Dahlbom igår och han hälsar att operationen gick som planerat och om bara rehabiliteringen går som den skall så kommer Dahlbom att gå på is med resten av lagen den 6:e augusti. (Har försökt nå NH för att bekräfta det datumet utan framgång) ”Det ser ljust ut” avslutar han hälsningen. Med detta sagt så kommer vi förhoppningsvis inte behöva återkomma till incidenten. Skönt för både Markus och för NH som nu verkar kunna använda sina två målvakter som jag anser vara seriens klart bästa målvaktspar.

**********

På tal om målvakter så ser det ut som att fler av lagen i D-serien har gjort det bra när det kommer till målvaktsrekrytering. Wings har ju Måns Johansson som ställde till det rejält för NH för två säsonger sedan och Marcus Lundell som är inlånad från Almtuna. Visby har rekryterat Jonatan Bjurö från Norska förstaligan. Huddinge har tagit in Hestmann även han från Norska ligan. Och Vallentuna har värvat Björn Forss från Järfälla som har en grym kapacitet när det stämmer för honom. Lägg till NHs Dahlbom och Jidskog på den listan och ni har mina AE kandidater.

**********

Trots att inläggen kommer ungefär lika ofta som regnskurarna gör hittills på min semester så är besöksantalen på bloggen ändå på en ganska bra nivå. Det kan tolkas som att det finns ett sug efter hockey i stan trots att det knappast går att hitta ens en liten notis i tidningen om NH denna sommar. Lagbygget har stannat av och det enda som det surras lite om nu är om hur det blir med Joni Lindlöf kommande säsong. Själv säger han att han nu börjat se sig om efter alternativ och har kontakt med några andra klubbar bland annat någon klubb från D-serien. Om jag får gissa så borde det vara Visby som har visat intresse för Joni.

**********

Får ibland frågor om vad jag tycker om Vita Hästens lag kommande säsong. Om man säger annat än att de har det på pappret överlägset bästa laget i ettan ljuger man. Vidare diskuterar man ekonomi och där gissar jag att Hästen chansar för tillfället. De har om jag har fått rätt uppgifter en skuld i samma storleksordning som NH hade när man blev utkastade från AS för X antal år sedan. Men ”tänket” i Norrköping är raka motsatsen mot i Nyköping. I Vita Hästen använder man för tillfället sina sponsorer att betala spelarlöner när man i Nyköping försöker få sina sponsorer att hjälpa till att bli av med skulderna. Och med kommande elitlicens runt hörnet så tror jag att Hästen kommer att behöva ta steget upp i år, detta är ju ren spekulation från min sida och jag kan i slutändan få stå med byxorna nere vid fotknölarna. Men va fan, jag tar den risken. Samtidigt så måste nog lag som KHK, Asplöven och Almtuna se upp för jag tror att Hästen kommer utmana på allvar när säsongen närmar sig sitt slut. Å andra sidan har den ju inte börjat ännu heller så än kan mycket hända.

4 kommentarer:

 1. Om man ska vara petig så var väl skulden väldigt låg när NH blev utkastade och att den ackumulerade skulden i tremiljoners-klassen uppstod under första säsongen i div.1 p.g.a glädjekalkyl av sällan skådat slag.

  /G

  SvaraRadera
 2. Gött med Dahlbom! Klart intresset finns man går ju in nyfiken å väntar på nya inlägg, att det ska ha hänt något eller ett nytt ryckte i kommentatorsfältet.

  Joni borde ju släppas nått om snart om han nu är aktuell, vilket han nog inte är då han blev lovad ett möte och sen struntade dom att höra av sig (fult gjort).

  Sen skrev ju du att det bara skulle in en till och någon skrev att det ev. var någon från allsvenskan på g så då är väl Joni ute ur bilden kan man ju tro..

  SvaraRadera
 3. Dags att tippa tabellen för min del.

  1.Visby
  2.Huddinge
  3.Väsby
  4.Vallentuna
  5.Hammarby
  6.Nyköping
  7.Arlanda
  8.Botkyrka
  9.Gnesta
  10.Nacka

  Tror Visby och Huddinge blir överlägsna. Tror att Väsby överraskar och når tredjeplatsen ganska enkelt. Tror det kommer skilja väldigt få poäng plats 4 - 7. Dom tre sista lagen kommer i alla fall i botten. Tror alltså att Nyköping blir den stora floppen. Är ni det minsta oroliga över att missa allettan eller är ni helt säkra på allettan eller känns det öppet? Jag hoppas och drömmer om att Hammarby ska lycka bli topp fyra men jag tror inte det.
  /Hammarbysupporter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns säkert att NH tar sig till allettan med tanke på att det är i stort sett samma lag som förra året körde över Visby med 7-0. Däremot saknar vi bredden från förra året vid skador så blir det tufft i allettan.

   Ska inte vara något snack om att 1-3 är Visby, Huddinge & Nyköping. Tror det blir fight mellan Vallentuna, Väsby och Wings om 4e.

   Hoppas verkligen ditt Hammarby kommer gå som tåget man vet aldrig men på pappret ser ni inte farliga ut alls. Men så var det för Åkers också när dom kom upp i ettan och dom överaskade alla.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.