07 augusti, 2012

Då var det igång *uppdaterad*

Då var issäsongen igång. Själv satt jag på Nya parken i Norrköping och bevittnade ett 0 – 0 möte mellan IFK och IFK. Fel val kanske? Borde kanske ha sett Joni och de andra grabbarna på isen för första gången den här säsongen. Enligt rapporter jag har fått var det en bra bit över 100 nyfikna supportrar på plats i rosvalla. Kvalitén på själva spelet var blandat men att det fanns bra tendenser var det inget tvivel om. Det här kommer att bli en spännande säsong på flera plan.

Rapporterna skvallrar så här om de nya spelarna,

Eklund – Såg bra ut och kommer att bli nyttig.

Selin – Fin spelförståelse och bra rörelsemönster.

Joni – Ser stark ut och motståndarna kommer få svårt att stoppa honom.

Lehmann - Fina händer men lite trög i åkningen. (Nya skridskor direkt ur kartong + första träningen för säsongen.) Kommer bli bättre.

Eberhardsson – Vill mycket men behöver komma in i seniorhockeyn. Kommer bli bra.

Sallhag – Har bra spelförståelse. Kommer att utvecklas bra.

Hulting – Bra spelförståelse och även han kommer troligtvis få en bra utvecklingskurva.

 H. Andersson – Samma som Hulting.

**********

Det ryktas om att ett nytt intro är under uppbyggnad. Då jag tyckte att det förra var helt ok, så skall det här enligt rykten vara en bättre och uppgraderad version.

**********

Nyköpingsvännen Mikael Mjörnberg som bloggar på hockeysverige.se har varit i farten igen. Att Nyköpings Hockey är hans favoritlag är uppenbart. Eller inte. Vi har inte bara haft en katastrofal silly, rent av en av den sämsta i ettan, vi har även en av Div1s fulaste logga också. Allt enligt Mjörnberg. Det lutar åt 2:an för mitt kära NH. Eller inte.

**********
Zelda Ringström bjuder på några bilder från Ispremiären. Håll till godo
/ @NBrunelius


12 kommentarer:

 1. Någon som vet hur kedjorna såg ut?

  SvaraRadera
 2. Selin-Axbom
  Åhnelöf-Eklund
  Petter-Norberg
  Hampus.A-Hulting

  Bjuhr-Bröms-M.Andersson
  Lehmann-Lindholm-Lindelöf
  Berg-Thim-Tornberg
  Svensson-Sallhag-Ebardsson

  SvaraRadera
 3. Är både Kim och Enlund trasiga???
  Eller tränar dom nått med laget?

  SvaraRadera
 4. Kim var med under uppvärmningen. Ingen is för Edlund som fortfarande lider sviter av tacklingen

  SvaraRadera
 5. Okay så Anton Svensson tar Enlunds plats annars för att fylla ut?

  SvaraRadera
 6. Vill se en till anfallare på hög division 1 nivå för att känna mig trygg för en alletta. Om nu inte Enlund kommer tillbaka men det ser ju rätt tveksamt ut.

  /Gustaf

  SvaraRadera
 7. Är inte orolig för Allettan. Allt annat är fiasko och då skall huven rulla. Bredden finns då tydligen inte Svensson har "A-lagskontrakt". Jag skulle dock vilja se Lehman som C istället för Lindholm och låta honom gå som ytter där han kan koncentrera sig på det offensivaspelet samt utnyttja sin fart. Kim som C med Thim och Tornberg på kanterna. Berg, Sallhag, Svensson/Enlund. Dock så får vi hoppas att det inte blir några skador på Bröms, Lindholm, Lehman då Centersidan känns som ryggraden.

  Enånittio

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte precis som du ang. centrarna. Tror Lindholm gör sig bättre på kanten, även om jag inte sett Lehman annat än i Huddingetröjan. Kim känns given center i tredje.

   Jag tror dock att Huddinge kommer resa sig ur askan, materialet har man men löser man de interna striderna från föregående säsong kan de mycket väl ta hem det. Visby har ett par platser att fylld i anfallet och får man in vettiga komplement till Gröndahl så blir man även där giftiga. Även om Åker ser än mer bedrövliga på backsidan som håller närmare division 2 nivå och har tappat Eriksson och Despotovic, vars poängskörd knappast Blid kommer täcka upp, så undrar jag om mr x kommer in i bilden.
   Wings kom igång sent men som man kom igång. Jag tror att man kan bli mycket farliga även om man blandar och ger mot sämre motstånd .

   Sen finns det såklart Väsby som outsider. Givetvis så "ska" vårat lag kunna klämma sig in i topp fyra men marginalerna känns tightare den här säsongen (på papperet).

   /Gustaf

   Radera
 8. Vi har iofs fler alternativ på center positionen, men jag ser nog hellst Lindholm som center. Enligt tidnignen kommer en ny förmodligen blivande A-lagsspelare från Rögle idag. Även han en center. Adam Bengtsson http://www.eliteprospects.com/player.php?player=41180
  En stor spelare, 18år och var med Rögle J20 och tog brons i SM förra säsongen. Tydligen riktigt lovande kille. Spännande!

  SvaraRadera
 9. Adam hade skadeproblem förra året och spelade inte allt för mycket. Spelade han var det i 4:e femman. Dock så kommer det vara en vältränad kille som kommer hit. Frågan är om Sallhag och Eberhardsson kommer att få så mycket istid då jag tror att både Bengtsson och Svensson kommer att gå före.

  Dock så tror jag att Lindholm gör sig bättre på en kant då han blir för offensiv och lämnar stora hål i defensiv arbetet. Det syntes speciellt i playoff matcherna där Jeppe räddade 1:a femman när de gick bort sig. Även om den femman gjorde mycket mål så släppte de även in fler än nödvändigt. Bröms, Lehman, Kim, Adam T eller Adam B/Sallhag i grundserien. Jag vill se Thim spela ytter då även han lämnar stora hål i defensiven ibland. Spela honom som 1:a i styrspelet.

  //Enånittio

  SvaraRadera
 10. Har tänkt tanken att Sallhag och Eberhardsson kanske inte spelar hela säsongen i Alaget. Svensson användes ju mest av Juniorerna förra säsongen och varför skulle han då inte få chansen även i år? Var det inte så att Bengtsson egentligen tillhörde J18 rent åldersmässigt men spelade med J20? Fast jag hoppas att både Sallhag och Eberhardsson får en ärlig chans. Annrs finns ju som det ser ut bra juniorer att plocka upp. Kommer det värvas spets till allettan måntro? Annars tycker jag att bredden inte ser speciellt imponernande ut. Skador lär komma.
  /Räkan

  SvaraRadera
 11. Bengtsson är sista års junior, född 93.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.