08 februari, 2013

Jag håller på Huddinge


I kväll är det seriefinal i Visby. Huddinge gästar Rävhagen och de allra flesta tror på en stenhård match mellan lagen. Så även jag.  I grundserien vann Visby/Roma samtliga möten lagen emellan men i allettan vann Huddinge första mötet med 3-2. Nu är det alltså dags igen. Men den här matchen är faktiskt av stor betydelse även för Nyköping. Den kan göra så att Nyköping har allt i egna händer igen.

Vid en eventuell Huddinge vinst i kväll skulle NH få tillbaka avgörandet på sin egen lott igen. Det skulle innebära att Visby som i nästa omgång (på söndag) möter Åker på bortaplan även de skulle kunna bli indragna i kampen om en PO plats vid en förlust även i Åker. Låter det krångligt så håller jag med. Jag tänker så här:

Om Huddinge vinner i kväll skulle tabellen se ut så här:

1 Huddinge     27
2 Visby/Roma 23
3 Enköping      19
4 Åker              19
---------------------
5 Nyköping     18


Det skulle innebära att Visby är tvungna att ta poäng i Åker på söndag för att inte bli indragna i streckkampen. Tar Visby poäng av Åker och Nyköping vinner på söndag är Nyköping förbi Åker och därmed ha allt i egna händer igen. Detsamma gäller om Åker tar tre poäng av Visby, då skulle NH och Visby göra upp om vilket av lagen som ligger topp fyra kommande fredag. Vilken härlig match det skulle bli. Målskillnaden kan ha oerhörd betydelse om ca en vecka när allt ska sammanställas. Men fortfarande gäller det för NH att gå fullt i de tre sista omgångarna.

 

**********


Avslutar med ett konstaterande.

Jag fick ett mail här om dagen av en Åker supporter. Han konstaterar att hela Div1s bästa forwardsuppställning poängmässigt för tillfället finns i Åker. Hjort, Hjärpe och Blid har tillsammans mäktat med hela 51 poäng tillsammans. Detta på 11 matcher. Jag håller med honom om att det är fruktansvärt imponerande, framförallt av Hjort och Hjärpe eftersom jag innan säsongen knappt hört talas om dem. Blid visste vi ju att han hade hög nivå i sitt spel. Kommer Åkers förstalina att rädda bruket i kampen om en PO plats? Ja det är faktiskt mycket möjligt.

 

Åker, Enköping, Nyköping eller Visby. Vem ska bort? Vad tror ni läsare? Jag törs inte tro något längre, men jag är helt säker på att jag håller en extra tumme för att Huddinge vinner i kväll.

5 kommentarer:

  1. Håller min röst på att ESK får ge sig men bara tro ingen teori bakom.NH@re

    SvaraRadera
  2. Den kedjan var i princip osynlig mot Huddinge.

    SvaraRadera
  3. Hela Åker var osynliga mot Huddinge.. Hallå?! 8 - 1!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.