17 februari, 2013

Kärringen har börjat sjunga upp


Att förlora mot Visby på Gotland kan inte anses som en katastrof. Men trots detta kan resultatet av en förlust anses som en katastrof. Där är vi nu! Inför den sista omgången kan allt fortfarande hända, visst är det så att NH inte har allt i egna händer. Men en viss del har man i sina egna händer. Man måste ju börja med att slå Huddinge som då riskerar att missa förstaplatsen och avancemanget till PO3. Sen är det bara att hoppas att något av Åker eller Enköping förlorar. Inte så troligt men inte heller helt omöjligt.

Varför förlorade NH med 1-0 på ön? Jag tycker att resultatet var rättvist, Nyköping fokuserade för mycket på att försvara sig att man glömde bort att anfalla. Man skapade egentligen inte tillräckligt med heta chanser för att ge sig själva chansen att kvittera. Samtidigt gör Visby det riktigt, riktigt bra i egen zon. Helt klart den bästa defensiven vi stött på den här säsongen. Men det var inte i fredags NH gav bort chansen att ha det i egna händer. Ta till exempel matcherna mot Enköping eller bortamatchen mot Åker eller Falun. Det var i de matcherna man skulle ge sig själva chansen till PO. Nu är det bara att gilla läget. Sammanfattningen av säsongen tar vi när den är över.

***********

Att förvalta en 1000-lapp


All in på en dubbel som jag verkligen vill ska spricka.

Åker – Hudiksvall 1 (1,25)
Lindlöven – Enköping 2 (1,20)

Totalt odds: 1,50 x 481,25:- Ev utdelning: 721,88:- All in!

16 kommentarer:

 1. Jag hoppas ni klarar er till play off.
  Någon som vet hur många som såg matchen i fredags på webben??
  O om man kan se den i efterhand någonstans??

  SvaraRadera
 2. Så var det över. Satsa nu de pengar som finns på en meriterad tränare och en stabil målvakt.

  SvaraRadera
 3. Jeppe kan vara bra att ha kvar om han får chansen att spela i gs också.. men en ny tränare skulle inte va fel nån som kan ta tag i detta..

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. finns en ledig tränare från Almtuna..

  SvaraRadera
 6. Tror nog att det är att glömma tränarbyte. Johansson sitter säkrare än många tror. Ev en ny ass tränare. Och där kommer man prioritera en billig sådan. Mao ingen förändring i ledarstaben.

  Men jag ser ingen kris i det, däremot måste någon spelare in i laget som har rutin och som kan ta tag i det när det går tungt. Någon med rutin från högre serie. Menar ingen stjärna utan mer någon ledargestalt.

  SvaraRadera
 7. Ja tyvärr har du rätt... Det tråkiga är att jag har sett allt för många matcher där ledarna inte har fått till någon matchbilds förändring. Därför tror jag inte fredda är rätt man för det. Jag tycker även där att lagets stjärnor inte har stått upp för varandra heller. Ta en smäll ge två tillbaka.

  Hoppas på ett spännande lagbygge och bra nästa säsong. Jag kommer ijf att gå på hemmamatcherna nästa år.

  SvaraRadera
 8. Det kommer säkert att hända en hel del.

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 10. Det är väl en styrelse fråga, angående rekryteringen av tränare. Den har ju föreningen varit lyckosam med tidagare... Uffe Hall, Filip Åkerlund osv. Pga av det tyvärr saknas en del kompetenser i styrelsen. Ronny känns inte som något alternativ till A-laget då det i mitt tycke är förtidigt sen han slutade. Endast haft 1 säsong som tränare bakom sig. Låt honom fortsätta utvecklas som ledare hos Juniorerna i så fall.

  Vilken väg ska föreningen ta? Öppna plånboken till vadå? Finns väl fortfarande inget i den då man förmodligen fortfarande har en hel del skulder. Antingen bygger man kortsiktigt och fortsätter harva som idag eller så tar man fram en plan som man följer enda in i kaklet och sedan utvärderar.

  Att få ordning på verksamheten under A-laget måste vara prioett i och med att i de nya kraven för div 1 innebär det att klubbarna skall J-20, J-18 och U-16 lag i föreningen. I dagens läge har inte Nyköping det. Tillsammans med en ordnad ekonomi.

  Framförallt, ta lärdom av året och åskådliggör känslan som uppstod när säsongen tar slut i mitten av februari till nästa säsong. Istället för att leta syndabockar.

  Gör klart nästa års lagledning snabbt och låt dem få sköta lagbygget med överinseende av klubbchefen, så att ekonomiska ramarna följs.

  Enånittio

  SvaraRadera
  Svar
  1. Angående J-20 så är det 94-95:or och i J-18 96-97:or nästa år så då är det väl 98:orna som ska anmälas till U-16 och där har väl föreningen ett bra lag?
   Så juniorsidan får nog ihop lag!

   Radera
  2. Föreningen hade 97 lag vid denna tidpunkt förra året..... Kan hända mycket på 6 månader.

   Radera
 11. Förlusterna borta mot Enköping och Falun är de poäng som saknas.
  Höga berg och tyvärr alldeles för djupa dalar i spelet.
  Hade vi spelat hela allettan som vi spelade igår mot Huddinge så hade vi varit i PO3!
  Bygg vidare på detta så kan nästa sesse bli riltigt kul.

  SvaraRadera
 12. Är inte från Nyköping men har följt a-laget med och motgångar sedan den allsvenska tiden.
  Varför finns inget 97 lag?

  SvaraRadera
 13. Jag undrar hur mycket det har kostat att ta in dessa ordningsvakter som har kommit och druckit kaffe.. Vet att det kostar en del när det står på vissa krogar.. Känns som det varit en väldigt onödig slant man laggt där..

  SvaraRadera
 14. Bättre att ha vakter men inte behöva dom än att behöva och inte ha några vakter.
  Efteråt är det försent.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.