17 november, 2013

En kul kväll!

Så kan det gå. Jag hann inte med något inlägg inför matchen mot Vallentuna, men det var tur eftersom jag slapp göra bort mig totalt. Jag tackar Joe Labero för detta eftersom jag fortfarande sitter och funderar på hur fan det gick till i går kväll på hamburgerbörs? Och nu har jag dubbla problem. Hur fan gick det till när NH utklassade Vallentuna med 9-0? Var faktiskt inne på att formtoppade Vallentuna skulle kunna gå i kapp och förbi NH i tabellen. Men fan så skönt att jag är en oduglig tippare. Idag var det inget snack. 9-0 var i underkant och all cred till hela laget och då menar jag alla från Dahlbom längst bak, till publiken som ordnade ett matchstraff till Fredrik Weigel som visade juniotakter i utvisningsbåset när han gör gester som hade givit vilken person som helst bland publiken en årslång avstängning om man skall relatera till sate och vad man nu skrikit åt domaren vid tidigare tillfälle. Minst!

Tillbaka till det som betyder något egentligen. Visst gör Höglund en magisk debut eller comeback eller vad man nu vill kalla den. Men det är en NH-effekt som visar sig, för så här bra är laget när man spelar som en samspelt orkester efter samma noter. Och till er som menar att Vallentuna var dåliga. Ja det var dom men orsaken är att NH gör dem dåliga. Ingenting annat.

Det stämmer bra det som någon skrev på twitter angående Henric Höglund:
"Nu är det den tiden på året när Henric Höglund åker in över blå samtidigt som hans mustasch åker offside i målgården. #movember"


Den gubben kommer vi få nytta av under slutskedet av serien, det råder inget som helst tvivel om. Hans avslut är av absolut högsta klass på den här nivån och det verkar smitta av sig på många andra. Ett genidrag av Mälberg att sätta ihop Höglund med Mozart och Lehmann och frågan är var man skall placera Despotovic på onsdag när han gör debut i den finaste tröjan?

Ni minns väl Christopher Lundqvist som var i NH på korttidslån tidigare i år? Det här twittrade han kort efter matchen angående kategorin ironi!:
Anton Karlsson som även han gjorde sin första match för NH i kväll måste jag nämna. Han gör en bra match och spelar just så enkelt som man hade hoppats på. Stabil, tuff och visade att han kommer att vara oerhört nyttig för NH fram till jul. Och som Peter Fredriksson sa till mig efter matchen: han kommer bli ännu bättre när han kommit in i det mer. Han har gjort en träning med laget och i dag vet han ju knappt namnet på de han spelar med. Så sant, så sant!

Kort sammanfattat så är det bara ett lag på isen i kväll och för Vallentunas del så blev det en kostsam förlust kan man säga eftersom man såg ut att få Patrick Nordström skadad och av sättet han tog sig av isen kan det bli tal om en längre tids frånvaro. Orsaken till skadan? Det var en helt sjyst tackling av Adam Thim som mest såg ut som en bröstvärmare men Nordström måsta ha fastnat i isen med skridskon på något konstigt sätt. Otur var alltså orsaken till att knät fick en ordentlig smäll.

Smolken i glädjebägaren för NH då?

Den otroligt odugliga publiksiffran. Hur är det fullt möjligt att det kommer 618 personer till en så sjukt viktig match? För mig är det fullständigt obegripligt men mest beklagligt för de som satt hemma och surade. Dom missade årets hittills bästa match, och till er kan jag säga att ni får en ny chans på söndag när Wings besöker Nyköping.

**********

J18 spöade Gnesta i kväll med 6-2! Målskyttar blev :
Fredrik Skatteboe Carlsson x2, Casper Blanck x2, Victor Groth och Samuel Blomberg


**********

Skänk en 50-lapp till mustaschkampen genom att klicka på den rosa bannern längst upp till höger och följ instruktionerna. Och gör det nu!

8 kommentarer:

 1. Var finns alla olyckskorpar som brukar kraxa efter varje hemmamatch? tyst som i graven.......

  SvaraRadera
 2. Sånt spel som det bjöds på idag var kul att se. Kul och se hur deras spelar tar kritik=)..
  Skit kul match och hoppas på en bra match borta mot bajen.

  // Bråkarnn

  SvaraRadera
 3. Normalt sätt är jag inte mycket för att se förnedrade motståndare glida av isen, när det sker på alla plan dvs.

  Idag förnedrade NH Vallentuna på isen, NH fick en boost i självförtroendet och Vallentunas knäcktes. Vinsten var värt mer än de tre poängen.

  Att sen publiken lyckades få Vallentunas spelare ur balans i klassisk Nyköpings-stil gjorde inte matchen svårare för killarna på isen direkt.

  Det är aldrig kul när individer skadas men ska man vara lite krass så blev Höglunds och Despos tillkomst till NH, samtidigt som Korduners och poängbäste Nordström i Vallentuna som åker på skador, utmynnade i ett jättekliv mot AE.

  För övrigt förtjänar domare Hendrik Ekholm ett omnämnande. Bästa domarinsatsen den här säsongen?

  Annars bra summerat inlägg. Allt idag var...bra i någon mening.

  /G

  SvaraRadera
 4. *Sätt=Sett

  Måste korrigera min vidriga stavning

  /G

  SvaraRadera
 5. Såg matchen via livesändningen(som förövrigt var mycket bra!) och Nyköping var helt överlägsna. Håller med det någon skrev här ovanför, skadeläget i Vallentuna samtidigt som Nyköping värvat spets gör att det redan nu känns avgjort i streckstriden. Det var uppenbart att spelare som Korduner och Lundqvist saknades denna match, Vallentuna var tunt och skillnaden mellan lagen var stor. Det är bara att hoppas för vår del att Nordström inte blir borta länge, annars blir det en enorm uppförsbacke i serieavslutningen.

  /VBK-supporter

  SvaraRadera
 6. att du hela tiden ska hänvisa titt mej nicke :) haha. jag har lagt sate bakom mej och gått vidare, hoppas bara den andra parten oxå gjort det ..... stefan

  SvaraRadera
 7. till ska det stå:) stefan

  SvaraRadera
 8. En övertygande vinst imorgon borta för NH, så kommer det över 900 på söndag
  Despo 1+1, Höglund 2+1, A.Karlsson 0+1

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.