10 november, 2013

Publikras och söndagsmatch

I eftermiddag åker NH till Nacka för att hämta hem tre nya poäng, ett Nacka som har släppt in nästan 7 mål per match i snitt. Jag skulle gissa på att det bara är att ställa ut skridskorna, så överlägsna skall NH vara. Nej så funkar det ju naturligtvis inte. Gör man inte jobbet så vinner man inga matcher, inte ens mot Nacka, det har ju redan Visby/Roma bevisat för några omgångar sedan. Det gäller för NH att fokusera och jobba stenhårt i 60 minuter och gör man det så vinner man komfortabelt, gör man inte det så kommer det bli en jobbig kväll oavsett hur överlägsna man än må vara på pappret.

Idag kommer NH att köra på tre femmor och en extraspelare. De som saknas är fortfarande Johan Eriksson, Max Qwarnström, Kim Ericson, Emil Jidskog och sen har Oliver Forsberg blivit sjuk. Peter Fredriksson säger att man är revanschsugna och är väldigt fokuserade inför matchen. NH var träningslediga torsdag och fredag för att igår köra ett MMA-pass på morgonen och efter det ett ispass. En uppskattad men väldigt jobbigt återkommande lördagssyssla för hockeykrigarna. En viktig del som det fokuseras på nu när vi närmar oss den sista tredjedelen av serien är att hitta glädje i det man gör.

Jag gissar på att NH kommer hem med tre poäng i kväll och att matchen slutar 6-1. Bjuhr som verkar ha hittat målformen kommer göra hattrick och de andra målskyttarna blir Axbom, Bröms och Palmberg. Så nu vet ni det!

**********

Har kollat lite på hur hockeyintresset i år står sig jämfört med i fjol i Nyköping. Det är en markant skillnad på publiktillströmningen den här säsongen. En dålig och kanske till och med oroväckande utveckling för Nyköpings Hockey. Man har på de 9 första hemmamatcher tappat 2371 åskådare och snittet har sjunkit från 1078 personer till 815 jämfört med i fjol. Och på senaste hemmamatchen mot IFK Tumba hade endast 463 personer bemödat sig med att ta sig till Rosvalla. Vad kan då detta bero på?

Förra säsongen hade NH en gratismatch mot Åker/Strängnäs där det kom 2885 personer till Stora Hallen en söndageftermiddag i oktober. Den fina publiksiffran har vi inte ens varit i närheten av den här säsongen och detta gjorde ju naturligtvis att snittet höjdes rejält i fjol. I år har vi haft två gratismatcher och båda dessa har varit på onsdagskvällar då det normalt är lite sämre med publik på läktarna. Detta tillsammans med att spelet har haltat betänkligt på hemmaplan så här långt gör att publikintresset inte direkt är glödhett. Sen kan man ju alltid skylla på att det inte är så sexigt att möta lag som Tumba och Nacka en regnig oktoberdag.

Då kommer jag direkt att tänka på hur det skulle se ut om NH skulle missa Allettan. Fem poäng skiljer NH från den där femteplatsen. Hur kul skulle det vara att möta Nacka och Gnesta även efter jul? Och hur mycket $ skulle NH i sånt fall tappa?

**********

Hockeyfebers senaste inlägg ärväldigt intressant tycker jag. Att likheterna är så tydliga gör att mina förhoppningar ökar inför den tredje och avslutande rundan av grundserien. Gå in och läs inlägget om du inte redan gjort det. 
Det som oroar mest är att laget har så stor potential men har hittills inte fått det att stämma över en hel match och då har man ju haft hela 17 försök på sig. Att vinna med 10-1 hemma mot Nacka räknas liksom inte. Fast det är klart då har man ju inte haft 17 försök på sig heller ;-)

**********

Att förvalta en 1000-lapp

1500:- kvar i kassan efter dagens spel.

1 kommentar:

  1. Tre femmor är ett rejält avsteg från Mäkbergs tanke att köra på fyra i träningar och match. Jag förmodar att han vill inskjuta lite självförtroende i laget. Att inga junisar är med bäddar för att Nacks kommer få ont i rumpan i em. Vill gärna se Bröms-linan intakt.

    /G

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.