25 november, 2013

Fem rundor kvar, och serien lever!

3.Nyköpings Hockey
Visby/Roma (b)
Gnesta (b)
Huddinge (h)
Tumba (h)
Nacka (h)


4.Wings
Gnesta (h)
Huddinge (b)
Tumba (h)
Nacka (h)
Väsby (b)

5.Vallentuna
Tumba (b)
Nacka (h)
Väsby (b)
Visby/Roma (h)
Hammarby (h)

Så här avslutar de tre lagen som gör upp om två platser till allettan. Nyköping har den tuffaste avslutningen av de tre lagen med matcher mot både ettan och tvåan i serien. Men man har också fem poäng tillgodo plus en jävla formkurva som pekar spikrakt uppåt, och sen kan vi lägga till en fin målskillnad som i värsta fall kan bli avgörande.

Wings har fyra poäng till godo men har tveksam form och stora skadeproblem i truppen. Man kommer säkerligen att låna in några spelare från Almtuna och sen hänger det på hur snabbt man kan jobba bort formsvackan. Men jag tror inte att Wings kommer slarva bort några poäng mot lagen från den undre halvan. Så jag tror att Wings tar ena platsen av de två.

Hungriga vargar jagar bäst sägs det ju och det verkar stämma på Vallentuna. Att knäppa Huddinge igår var riktigt starkt  och väldigt livsavgörande för att spänningen i serien skall leva ända in i mål. Vallentuna borde kunna gå rent förutom matchen mot V/R, som i och för sig inte heller skall vara en omöjlighet eftersom ö-laget i den matchen redan har säkrat AE platsen och motivationen kanske inte är på topp.

Den här serien lever gott folk, var så säkra. NH måste ta poäng mot Huddinge eller Visby/Roma och sen får man inte tappa poäng i någon av de ”lättare” matcherna om det ska gå vägen. Jag tror att man har bra chans att klara det men jag är som sagt var långt ifrån säker på det. Det blir en lång väntan på fredagsmatchen på Gotland.

5 kommentarer:

 1. Visby kommer sätta en hög press på NHs backar på fredag och nyckeln blir att spelaförbi den pressen . Klarar man det vinner man men det kommer krävas bra försvarsspel och att ge fan i att ta massa utvisningar. Känns som en helt öppen match.

  SvaraRadera
 2. NH och Vallentuna går vindare. Wings får nöta på i fortsättnings serien.

  E

  SvaraRadera
 3. Ska man se det till matcherna som är kvar så är det Visby/Huddinge som blir helt avgörande om inte NH klarar av att vinna mot topplagen så blir det Vallentuna och Wings till allettan men då har å andra sidan inte NH något där att göra. Man måste kunna slå topplagen så tycker det är ett perfekt läge för NHs del. Antingen håller NH hela vägen till allettan och blir att räkna med där. Eller så kommer NH bakvägen och slår ut motståndet i PO1 :D

  SvaraRadera
 4. Vad händer med Qvarnström? är han borta från NH?

  SvaraRadera
 5. Max är skadad och kommer bli borta ett tag. I värsta fall till efter jul har jag hört.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.