24 januari, 2014

Är det nu agnarna skiljs från vetet?


Kort om matchen senast. Det blev en seger när det behövdes som mest mot Huddinge, och det som gjorde detta var en bra defensiv och en förbannat bra målvakt hos hemmalaget. Annars såg det ut som det brukar göra mot Huddinge, en tight mittzon där inga ytor uppenbarade sig för något av lagen och där offensiven ofta slutade ute i rundeln eller med ett avslut där inte ens den mest optimistiska enögda supportern trodde på mål. Men ändock en välspelad match där offensiven fick ge vika för defensiven och det kändes lite som att första målet vinner, och det målet gjorde NH.

 

Två snygga mål bjöds det på och 2-0 målet var en riktig delikatess när Axbom ren i slottet passar en ännu renare Höglund som sätter dit trissan och blir matchvinnare. Men hade det inte varit för Dahlboms storspel hade matchen troligtvis gått till sudden för Huddinge gjorde det bra i andra perioden. Samtidigt tycker jag att Huddinge saknar en riktig avslutare i truppen. Någon som skjuter på allt och inte bara letar öppnande passningar. En Höglund med andra ord.

 

2476 blev publiksiffran och det är i alla fall jag väldigt nöjd med. Jag hade 2000 som en gräns för bra, och nästan 500+ på den siffran är bra +. Att sedan gänget uppe på kansliet hade jobbat in över 80 sponsorer gör tillställningen till succéartad och jag törs nästan lova att utan NH-kronan så hade publiksiffran stannat på runt 700 så här dagarna innan lönen kommer in på kontot. Viktigt!!!

 

NH-Fans och NH Support gjorde sin första gemensamma aktion och samlade in 4501 kronor till Nyköpings Hockey genom ”utmaningen” där man utmanade publiken att skänka 10:-/mål som NH gjorde.

 

***********

Ni har väl inte missat Hockeyfesterna på O’Learys? Det är hur som helst dags igen på söndag när NH åker upp till Borlänge. Ett Borlänge som placerar sig på fjärde plats i tabellen i halvtid. Det i sig är imponerande, men om man tittar lite djupare på spelschemat så hittar man intressanta detaljer. Borlänge har spelat fem av sju matcher på bortaplan och detta till trots så ligger man alltså på PO-plats när man har de flesta av de återstående matcherna på hemmais. En tuff match väntar NH…..

(klicka på bilden)
 

**********

Så här ser tabellen ut i halvtid:

 

(klicka på bilden)
 

 

Skön läsning men det är i andra rundan som agnarna skiljs från vetet.  Tre hemmamatcher kvar som MÅSTE vinnas. Enköping, Visby/Roma och Hudiksvall. Tufft men inspirerande. Och visst lär NH knipa en och annan poäng även på bortaplan? Kanske redan på söndag!

3 kommentarer:

 1. Ja söndagens motstånd lär bli en svår nöt och knäcka, lär behöva spela lika tajt som mot Huddinge.

  SvaraRadera
 2. En liten sammanfattning av lagen i mellan:

  1. Nyköping: Väldigt bra på att anpassa spelet efter motståndarna men gillar att föra spelet och köra över motståndarna.

  2. Huddinge: Farlig offensiv som bryter sig fram i mittzon. Tajta både bakåt och framåt.

  3. Visby: Tokdefensiv som är svår att ta sig igenom och sen sylvassa spelvändningar.

  4. Hudiksvall: Grym offensiv med spets i 1a linan men inte så imponerande bakåt.

  5. Borlänge: Ungt lag med fart men kanske lite väl mycket fart utan tanke. Mest sitt vapen i det offensiva.

  6. Åkers: Som tidigare år allt framåt som vapen. Inget vidare backar. Sylvass offensiv som inte fått till det.

  7. Vallentuna: Kontringstuna. Enda vapnet är köttmur och luringar som fiskar vid blå. Dock är Weigel en spelare jag gärna ser i NH nästa år.

  8. Enköping: Skaplig förstalina men resten av laget är varken bra framåt eller bakåt.

  Ja vad säger ni? Stämmer det? Tycker man ser en röd tråd i mellanserien att allt framåt å inte lägga några större slantar på backar eller strategi för försvar.. Med ett stort undantag för Visby och då Vallentuna som man inte vet vad dom har för plan mer än kontra kontra och ja kontra...

  SvaraRadera
 3. Då är årets sämsta match spelad.. i helt fel läge. visst bollen är fortfarande hos NH men nu får det inte fipplas så jävla mycket.

  Öka NH

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.