08 maj, 2013

Att värva från Åker


Det var som fan! Backholm såg jag inte komma någon stans. Jag måste erkänna att när ”Backis” gick till Åker blev jag faktiskt besviken, dels för att Martin hade varit i NH länge (kom till NH J18 säsongen 06/07) och dels för att han kändes som en ”coming man”. Jag tippade honom till exempel som blivande ”flipp” på svenskafans.com inför säsongen 2009/10. Jag skrev så här om Backholm då:

”Något säger mig att Martin Backholm kommer att göra en kanonsäsong. Det känns som att 19-åringen gör sin 15:e säsong i NHs A-lag.”

Jag står faktiskt fast vid den bedömningen även om Backholm nu har blivit fyra år äldre så har han utvecklats i en stadig takt. Enligt mig var han Åkers bästa försvarare förra säsongen och även säsongen innan dess, åtminstone de möten lagen emellan som jag bevittnade, i stark konkurrens med Flodqvist naturligtvis. Undrar om jag inte skrev i något inlägg för länge sedan att Backholm var den enda backen i Åker som skulle platsa i NH?  

Sen måste väl tilläggas att känslan av att värva från en konkurrent är lite extra roligt. Fast konkurrent eller inte återstår att se.

**********

Det byggs vidare i NHs organisation. Johan Svensson bryter alltså sitt kontrakt med Lindlöven och satsar på polisutbildningen, och på sin målvaktstränarkarriär i NH. Svårt ord det där, målvaktstränarkarriär! Den Johan jag träffat nere på Rosvalla inger det lugn en polis bör ha, och om han samtidigt vill utbilda sig till målvaktstränare så ser i alla fall jag inga hinder. En bra lösning för båda parter med andra ord. Kul!

**********

Jag återkommer med ett inlägg om juniorlagen inom kort. Det händer en hel del där och det ska bli intressant att följa bägge lagen kommande säsong. Även ett försäsongsreportage är under uppbyggnad och kommer att publiceras på officiella hemsidan snart. Den officiella hemsidan som snart kommer att flytta för gott till svenskalag.se Men det har ni väl inte missat antar jag?

13 kommentarer:

 1. Ja man får en bra känsla över vad som är i görningen, tycker allt verkar genomtänkt o grundligt planerat. Kanske lite väl lungt om man får gny lite;)NH@re

  SvaraRadera
 2. Håller med om Backholm men då finns det ingen plats kvar för Hulting i mina ögon. Så länge Backholm ersätter Hulting så är laget starkare än förra året men är han ersättare för Selin blir jag mindre nöjd.

  Kul att det är mycket lokalt förankring i laget i år. Synd att vi inte fick tillbaka Acke och Hedlund, men dom kan ju gott få utvecklas lite till och komma hem nästa sesse :)

  SvaraRadera
 3. http://ekuriren.se/sport/ishockey/1.1773461-backholm-lamnar-aker-for-nykoping

  Lite läsning ang Backholm.

  SvaraRadera
 4. Acke e ok men en 4 linare har vi redan

  SvaraRadera
 5. Är det ens någon idé att skriva kommentarer jär? Är dem negativa mot klubben så tar man helt enkelt bort dem om den som skriver är anonym. Det tycker jag är fel
  Även om jag också håller på NH så inser jag att även vår klubb kan bli bättre på många saker. Till exempel få fram unga spelare och våga låta dem få chansen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag antar att du syftar på inlägget ovan. Anledningen till att jag stängde kommentarerna där har absolut inte med någon kritik mot NH som förening att göra.

   Så visst går det bra att fortsätta kommentara men om man kritiserar någon eller något är det ju alltid mer förtroendeingivande om man gör det med ett alias eller helst med namn. Kan man dessutom komma med konkreta exempel som styrker sin kritik finns det ingen anledning för mig att ta bort kommentaren.

   Radera
 6. Anders Selin lämnar Nyköping för Huddinge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. konstigt"! Han skulle ju sluta pga studier så han inte hade tid med hockey, men han har tid att spela hos konkurerande klubb inte kul :(

   Radera
 7. Lite off topic men Nicklas är du släkt med Martin på lokalsporten??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är gift med Martins syster. Så svar ja.

   Radera
  2. Okay lite kul att ni båda är ledande i sportbevakningen i stan :)

   Radera
 8. Selin ska bo och plugga i Stockholm. Då är Huddinge ett bättre alternativ än NH.

  SvaraRadera
 9. Lätt val att spela i Talangfabriken istället.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.