03 maj, 2013

Fail - Igen!


Just nu i alla fall, är Gnesta i Div1 D. Fan vad roligt, det hade jag faktiskt hoppats på ända från det att klubben avancerade till ettan. Men det finns en baksida på myntet, Åker/Strängnäs har plötsligt flyttats till C?!? Hur tänkte man här då?

Så här måste det ha låtit på förbundet tidigare i veckan:
”Vi provar att flytta Gnesta eftersom de ändå kvalade till C men om de överklagar och börjar gnälla så tar vi Åker eftersom de ligger hyffsat nära Enköping.” Jag kan inte hitta någon annan logisk förklaring till varför Gnesta eller Åker skulle placeras i C tillsammans med bland annat Tierp, Enköping och Lindlöven.

Enligt mig är det ett minst lika dåligt förslag och nu bör Åker också överklaga. Vi behöver våra Sörmlands- lag i samma serie, inget ont om Wings, tvärtom! Jag tycker att de har en trevlig hall och en trevlig skara supportar där uppe i Märsta, betydligt trevligare hall och betydligt trevligare supportrar än vad de har i Åker. Men nu tycker jag att vi Sörmlänningar skall hålla ihop och inse att vi faktiskt behöver varandra. För mig känns det givet att Gnesta, Nyköping och Åker skall spela i samma serie, så länge Nyköping kommer spela kvar i ettan, vilket inte kommer vara så länge hoppas jag. Wings tillhör väl Uppland och bör således spela med övriga uppländska lag, dvs Tierp och Enköping.

Detta spektakel bör ses av sportgrupp och styrelse i Nyköpings Hockey som en varningsklocka och ytterligare en anledning till att avancera i seriesystemet. Nästa år kanske NH hamnar i C-serien eller varför inte i AB-serien? Eller vänta nu skulle inte hockeyettan styra upp det här? Jag väntar med spänning......

**********

Ett lag som inte behöver oroa sig för serietillhörighet är Huddinge. Men där finns annat att oroa sig för. Ingen rolig silly season så här långt för talangfabriken. Spelare som Heinerö, Krüger och Sundberg till Djurgårn, Jidskog till NH och nu senast Jesper Andersson som lägger av. Inte den start man ville ha på silly, det kan jag lova. Men kanske inte oväntat heller. Tur då att bland annat Ellerstad, Lissäng och Victor Andersson förlängt med klubben. Men hur fanken skall man kunna ersätta ettan, tvåan, trean och femman i interna poängligan? Men det är ju klart att om någon klubb skulle klara det så är det just Huddinge. Kämpa Tigers!

**********

Nyköpings Hockey letar efter en högerfattad forward och en högerfattad back till att börja med. Sen jobbar man vidare med förlängningar med Norberg och Hulting. Jag får en känsla av att man kommer att gå i hamn med dessa två förlängningar inom kort. Det borde innebära att två backar skall in i truppen innan man är klar i det bakre ledet. Fast å andra sidan gissar jag bara nu.

20 kommentarer:

 1. Åker i C var det första förslaget. Linden spelade i C. Ser inte det som något fail då lagen norr om mälaren åker via örebro då man ska söder ut. Till och med skyltat Göteborg i Södertälje med E20. Jag skulle låta yrkes förare göra serieindelningen.

  Kjelle

  SvaraRadera
 2. Tycker inte heller Åkers i C är fel. Det är ju fan mer derby mellan Strängnäs och Enköping än vad det skulle vara ett "sörmlandsderby".
  Gissar på att vi möter dom i allettan ändå, så på så vis får vi möta både Gnesta å Åkers :)

  SvaraRadera
 3. Det är ingen ny situation för Huddinge. Talangfabriken producerar och levererar medan andra konsumerar. Olika falla ödets lott. Go Tigers!

  SvaraRadera
 4. Rent geografiskt så har ni kanske rätt (och det är väl så förbundet tänker). Men min enögda inställning till detta är solklar och det är att Åker, Gnesta och NH bör spela i samma serie. Vi tillhör samma förbund och matcher mot Åker lockar säkert 2-300 pers mer på läktaren än matcher mot ett ointressant Wings. Mitt förslag hade vart 11 lag även i D. Vilket naturligtvis inte är optimalt men känns bättre än att skicka Åker till C.

  SvaraRadera
 5. Nackdelen när ett lag(Huddinge i det här fallet) har gjort en bra säsong. Är att andra klubbar blir intresserade av spelarna.

  SvaraRadera
 6. Visst är det så. Och som jag har skrivit förut så är det ett friskhetstecken att tappa spelare till högre nivåer. Är det någon klubb som fixar sånt så är det just Huddinge. De kommer säkert ha ett bra lag till kommande säsong.

  SvaraRadera
 7. Vill bara säga att alla som mailar och frågar hur i H*lvette förbundet har tänkt kan göra skillnad!

  Maila tävlingschef mikael.lundstrom@swehockey.se

  Om herr Lundsröm inte vill svara så kan ni maila Swehockeys generalsekreterare mikael.peterson@swehockey.se

  Jag vill uppmana alla att vara med lugn och sansad ton i skrift fråga hur man kan försvara att Gnesta som faktiskt kvalat in till Div1C ska få Åker/Strängnäs plats i Div1D samt varför man inte väljer det geografiskt självklara valet av Wings till C-serien.

  Ett sista alternativ för förbundet skulle vara att ha kvar samtliga Dserielag och att serien får 11 lag.

  Var med och påverka! vi ska spela i D-serien i höst!

  SvaraRadera
 8. Betalar åker srbetstiden för att skriva mailet. Kan skicka ett om åker betalar NH 100kr/mail.

  SvaraRadera
 9. Frågan är ju varför vi NH-supportrar skulle vilja byta Gnesta mot Åkers? Jag skulle ALDRIG göra det iaf!!

  //Dennis

  SvaraRadera
 10. Tycker att det är lite knas att Åker hamnar i C, ja. Men har man råd att flyga till Visby så kan nog en viss herre se till att de pengarna går till resorna i C. Sen får ju Åker en friplats till Allettan om man hamnar i C. Det är väl snarare så att vi missar 1000-2000 extra i publiken beroende på om vi får två hemma med Åker. Står nog fast vid att Wings borde flyttas alternativt att vi skulle skickas till E om det ska vara rätt. Det är väldigt bekvämt för förbundet att fortsätta med Wings i D för att något ska göras. Tror det här står sig. Man säger ju att detta var deras ursprungliga förslag (vilket med all säkerhet inte stämmer), ändrar sig förbundet nu igen så måste man medge feloch det kommer man inte göra.

  /G

  SvaraRadera
 11. Tycker det är lite tvetydligt med Vita hästen å deras värningar förlängningar och ekonomiska sanering på en o samma gång,att plocka från toppen av F lär inte vara en besparing direkt.Nu väntar man med spänning på NH`s nästa steg i lagbygget.NH@re

  SvaraRadera
 12. Vi supportrar får nog gå in i sommar dvala eftersom inget roligt att diskutera läcker ut från förhandlingsbordet hos NH. Synd eftersom förra silly höll intresset vid liv med massa roliga rykten, även om många förhoppningar rann ut i sanden så var det roligt att läsa om det som hände. Lycka till med att sälja säsongskort Nyköpings Hockey!

  SvaraRadera
 13. Klart som fan man inte går ut med spelare man har på kroken.
  För att lindra abstinensen och höja intresser vore det dock kul om hemsidan inte var helt död. Reportage från försäsongsträningen, utförligare intervjuer med de nya osv....

  SvaraRadera
 14. hoppas verkligen förbundet tar en tankeställare , nu har sörmlands hockeyn en chans som knappt funnits förut massor av derbyn mkt publik som lever upp för hockeyn, skulle höja snittet på publiken för nh, gik, å/s , samt hela d serien då kan man inte slå undan benen på hockeyn i D!!!! Vakna förbundet ändrar dom inte detta vill dom verkligen inte att det skall va tryck på matcherna//Tack för mig

  SvaraRadera
 15. Backholm! Mycket bra även om det inte är en klassback. Vi har ju en del platser att fylla där bak så en breddvärvning med lokal förankring känns gott.

  /G

  SvaraRadera
 16. Vi har väl klassbackar?

  SvaraRadera
 17. Skitsmart värvning av Johan! Antar att man kommer registrera honom som tredjemålvakt och plötsligt har vi en minst sagt en stabil målvaktssituation! Vet inte hur Johan är som mv-tränare men det var nog tredjemålvakten Johan man främst ville åt. Tycker klubben just nu gör det mesta rätt! Det är härligt att se.

  Martin backholm känns som en habil back som kommer funka bra. Nu vill jag se två backar in, med en del rutin och kroppshydda. Sen pajjen Persson och en till sniper så är bygget klart.

  Vad gäller Markus Andersson så vill jag se honom i nh på ett villkor och det är att han till 100% kommer ställa upp på Mälbergs hårda krav. Jag är osäker på att tröttmössan Markus ställer upp på det. Och är han motiverad att träna den mängd som Mälberg kräver?? Skulle han göra det så är han en jättetillgång! Tänk er mackan 5-6 kilo lättare och med en barmarkssäsong som heter duga i benen, det vore nåt det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför ska man registrera Johan som 3:e målvakt och stoppa juniorerna. Mozart tränar på bra nu och gjorde så även förra året. Gärna Mozart i laget men Pajjen vill jag inte ha då det brukar vara jobbig omklädningsrum med honom i laget.

   /Enånittio

   Radera
 18. Johan som 3e målvakt tror jag blir bra och Pajen är en skön ödmjuk kille i omk.rummet som ställer krav på sig själv och andra vilket är bra men som kan bli jobbigt för dom som inte riktigt vill vara med

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.