20 maj, 2013

Fan vad bra och HELVETE!


Det finns en sak som jag hatar. Det är när man får en bra och en dålig nyhet på samma gång. På något sätt känns det som att de tar ut varandra, eller egentligen ännu värre. Glädjen försvinner och den dåliga nyheten tar över på något sätt. Det gäller ju självklart kvällens kontraktsförlängning och kvällens besked angående Markus Berg som tyvärr kommer att missa hela säsongen på grund av ljumskproblem likt de som Kim Ericson hade och som gjorde att han missade hela säsongen 2011/12.

Om vi tar den dåliga nyheten först så måste det vara fruktansvärt surt för Berg att få hela jävla säsongen förstörd. Jag antar att Berg är grymt besviken och ledsen. Det här skulle ju bli Bergs säsong! Markus gjorde sin bästa säsong hittills i sin hockeykarriär förra säsongen när Markus tillsammans med Lehmann och Thim många gånger satte press på motståndarna med sin härliga forechecking och stressade dem till enkla misstag. Markus inställning på isen hade vi behövt kommande säsong. Inget snack om det, den som säger annat ljuger. Och som Roger Moström säger till Nyköpings Hockeys hemsida:

"Berg har fått en skada i ljumsken som har lång läkning och rehabiliteringsprocess vilket är väldigt tråkigt, framförallt för Markus, men även för laget då det är en riktig energispelare spelare med bra attityd och stort NH hjärta.”

En sådan spelare blir väldigt svår att ersätta, eller egentligen omöjlig. Krya på dig Markus Berg. Du kommer tillbaka, det tvivlar jag inte på. Men det känns så sjukt trist. Fan!

Om vi fortsätter med den bra nyheten. Eller om vi ska vara ärliga, den jävligt bra nyheten.

Att Markus Andersson valde att förlänga var VIKTIGT för NH och lagbygget. Markus hade några andra alternativ men valde tillslut det rätta. NH alltså. 59 poäng blev det förra säsongen och det hade självklart varit ett enormt bakslag om poängkungen hade gått förlorad för NH. Men Markus blir kvar och det känns som att förra säsongens förstalina kan bli intakt och varför inte ännu bättre nästa säsong? Enligt träningsrapporterna jag har fått så ser det onekligen bra ut.

Det känns bra att få avsluta med några positiva ord så de får bli, kämpa Markus och kämpa Markus. Ni behövs båda två.

28 kommentarer:

 1. Hoppas NH stöttar Berg till 100% under frånvarotiden,jag uppfattade att så var fallet med Kim i alla fall. Berg är ju ung och lär komma igen relativt fort,då vill vi att han lirar för oss.NH@re

  SvaraRadera
 2. Mycket tråkigt med Berg men desto roligare med Mozart.
  Stod för övrigt i dagens sn till alla som vill ha pajen att han inte är något klubben kan ta in som det ser ut just nu men man förhandlar med Joni idag :)

  Kan nog bli ett riktigt bra lag i år igen. Å Berg kommer likt Kim komma tillbaka och kriga igen.. Krya på dig Berg!!

  SvaraRadera
 3. Joni är tydligen nära påskrift, bara jobb som fattas...
  Hoppas det betyder att han går in som slitvarg på Bergs plats i 3e. Men en bra påskrift även om han ska köra andra linan.
  Han lär inte kosta lika mycket nu eftersom han behöver ha ett jobb om han ska skriva på :)

  SvaraRadera
 4. Utan Berg kanske:
  1a: Bröms, Bjuhr, Mozart
  2a: Crippa, Kim, Joni
  3e: Lehman, Thim, Qvarnström
  4e: Sallhag, Jakobsson, VAKANT

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker nog Lehman förtjänar en plats i andralinan och att Crippa får acceptera att spela forward för i mina ögon är han inte så bra center ser hellre Kim som center i 3e och Lehman som center i 2a med Crippa på vingen?

   Annars så varför inte, förstalinan ska man nog inte pilla i så bra som den varit nu 2 säsonger i rad :)

   Radera
 5. Ser bra ut men ner med Thim i 4e och in med Eberhardsson i 3e
  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=14254

  Nu när Berg är skadad borde det finnas plats för honom i laget!!
  Han är dessutom rightare som vi söker!!

  SvaraRadera
 6. Lika bra lag som floppade förra säsongen? Typiska NH-värvningar...inga vinnarskallar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror nog det blir stor skillnad nu när Mälberg leder laget! Är det folk som inte tar i eller underpresterar så kommer dom bli bänkade om det så innebär att lyfta upp juniorer på deras plats!!!

   Johansson hade en mer kompisledarstil där spelarna fick mer att säga till om.. Inget fel med det men tror mer på Mälbergs stil.

   Radera
 7. Det verkar som de flesta som är här och skriver är nöjda med förra säsongen. Nu måste vi för helvete få in spetsforwards i truppen annars kommer vi garanterat missa po igen. Kanske till och med allettan. Eberhardsson hit och eberhardsson dit gör absolut ingen skillnad. Anledningen till att man inteförlängde med honom var ju för att man ansåg att han inte var tillräckligt bra. Vad får dig att tro att han plötsligt blivit så mycket bättre?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anledningen att man inte förlängde med Eber var att man inte ansåg att man kunde ge honom tillräckligt med speltid för att utvecklas. Men med Berg borta så finns det ju en vakans i 3e eller 4e linan och där ska vi ju inte ha spetsspelare som du nämner. Klart jag hoppas på att vi får in spets till 1a eller 2a linan men 3e och 4e måste vi ha lokala spelare från egna leden som krigar hårt om ekonomin ska gå ihop sig!! Tänk på att klubben fortfarande dras med en stor negativ ekonomisk ryggsäck som ska arbetas bort..

   Tror nog inte folk är nöjda med förra säsongen med tanke på vilka bra spelare vi hade på papper så borde vi lätt varit i kvalserien ist för Huddinge men nu ska vi väl se framåt inte bakåt!

   Radera
 8. Det är så otroligt lätt att skrika om bra värvningar hit o dit och inte ha en enda cell som fuderar på elitlicens och ekonomi.Jag ser hellre en hård kämpande lagmaskin än ett PO lag som skickas ned till div 2 av ekonomiska skäl,flopp eller inte Stefan det känns som vi har en framtid.

  SvaraRadera
 9. Om jag fått det rätt förklarat för mig så kommer vi vara skuldfria efter nästa säsong om vi gör en likadan säsong som förra.

  Om vi räknar in Joni till en förhoppningsvis billigare peng och Tornbergs uttåg så borde det finnas pengar för en klassforward till utan att öka budgeten.. Jag tror verkligen att vi behöver det om vi ska få se lite kul hockey en bit in på våren.

  I övrigt så kommer vi i alla fall få en betydligt intressantare serie dem här säsongen. Huddinge må vara brandskattade men kommer så klart bli bra. Hammarby är ju kul, även om de lär spela i en obskyr ishall i södra förorter. Vallentuna ser hur intressanta som helst och Väsby är Väsby som spelar kul hockey med en liten men hängiven supporterskara. Gnesta behöver ingen mer introduktion.

  /G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror också på en roligare grundserie :)
   Hoppas det stämmer med att bli skuldfria låter ju grymt!

   Radera
 10. Jag tycker också att man ska signa Martin Eberhardsson om han fortfarande är ledig. Det är en NH-kille som absolut är bra nog som också är etablerade i stan med jobb och allt=billig!!. Han har mycket mer att ge om man låter honom spela och får lira med offensiva medspelare, han gör absolut poäng i rätt omgivning. Förra året gjorde han väl 5-7 Poäng trots att han hade i särklass minst speltid i hela truppen. Fattar inte att dem inte använde honom offensivt förra säsongen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, han håller absolut som 3-4e linakille vilket vad jag förstår vi inte har 2 fulla linor? Billigt och bra.

   Såg potential i honom men fattar att han inte petade ex. Anton Svensson som var lite av en komet. Hoppas lite på att vi får in en sån joker i år också som man på förhand inte har en susning om men som slår sig in via juniorlaget.

   Radera
 11. Ge honom samma chans som Svensson fick förra året. Låt honom spela i stark omgivning så tror jag att han skulle överaska ordentligt.
  Som sagt; han kostar inte mycket så det ger ju möjlighet till en vassare spets för 1:a eller 2:a.

  SvaraRadera
 12. Stark omgivning för Eber, är det lika med spelare som får täcka upp för honom när han går bort sig eller tappar enkla puckar vid linjerna......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren luktar avundsjuk medspelare lång väg men säg den spelare i NH som INTE tappade puckar förra säsongen, han var inte värre än någon annan.
   Sedan är ju vissa spelare bra offensivt och andra är bra defensivt, nyckeln är ju att bygga femmor där spelarna kompletterar varandra med sina olika kompetenser och det är ju tränarens uppgift. Jag tror att Mälberg kommer att lyckas med det i årets trupp.
   Eberhardsson är tillräckligt bra för 3:e-4:e. Han är rightare med bra skott, seriös och han är säkert inte så dyr för klubben.

   Radera
  2. Verkar vara lite Lobby verksamhet för att få in Eberhardsson i laget. Man ratade bättre juniorer förra året som spelade i klubben, nu fick dessa vara med och spela upp Gnesta istället. Ska Eberhardsson komma in spelet måste han bli bättre på de enkla sakerna. Jag tvivlar inte på att han har ett bra skott och har kompetensen för att göra lite mål. Problemet för honom är att han är för dålig i de andra delarna av spelet, samt för vek i närkamperna. Ska man ta sig in i ett lag är det inte i första femman man ska slå bort någon först utan i 4:e femman. Där gäller det att spela enkelt och minimera misstagen. Smälla på i närkamperna. När man tagit sig in i 4:e femman kan man börja ta nästa steg. Synd att Gnesta gick upp då man skulle kunna tagit Bergs ersättare därifrån.
   Signa Hulting och Joni nu så börjar laget se komplett ut.

   Radera
  3. Vilka bättre juniorer ratades förra året?

   Radera
  4. Markus Ekstrand... Philip Nilsson är två som är bättre hockeyspelare än Eberhardsson. Finns fler i Gnesta men de lämnade tidigare eller är äldre. Joakim Larsson Johan Ternström osv....

   Radera
  5. Jag försöker inte lobba in just honom, men han skulle funka. För min del får det gärna vara Jocke Larsson eller Ternström men jag gissar att dem hellre tar bärande roller i GIK än spelar i lägre femmor i NH.
   För övrigt så har väl Philip Nilsson lagt av så han är ju heller inget alternativ.
   Billig spelare med lokal förankring tack!
   Jag tycker inte att NH ska ha välbetalda spelare i 3:e-4:e, Lägg pengarna sedan på vassare spets i bättre femmor.

   Radera
  6. Håller med dig helt inga dyra spelare i 3-4e det ska vara krigare som gör det jobbigt för motståndarna medan spetslirarna som kostar lite kosing spelar i 1-2a linan!!

   Plus att ett lokalt förankrat lag drar mer publik än ett köplag.

   Radera
 13. Nån som vet hur det blir med joni?

  SvaraRadera
 14. Hästens lilla "budgettrupp" börjar ta form,titta på den och man inser hur j---a svårt det är att ta steget men allt kan hända i hockey.

  SvaraRadera
 15. Ja titta på Huddinges trupp förra året å dom va inte längre ifrån än vad Hästen eller?

  SvaraRadera
 16. Huddinge har förlängt med Christopher From Björk.

  SvaraRadera
 17. Vad Hästen gör och inte gör ska man nog skita i. Det är en klubb som agerar mycket likt NH anno 1990-2011. Med andra, plötsligt så står mnan där och kulorna är slut.

  Det liknar ju Leksands återtåg till Elitserien. Värvningar hitan och ditan och aldrig går dom upp. Det gjorde Leksand när man sansade sig och satsade hemvävt och med hjärta. Tror inte Vita Hästen kommer gå upp det här året heller.

  Allt handlar inte bara om en fet plånbok och ett lag som är bra på pappret. Fråga Huddinge (och Fredrik Mälberg).

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.