12 september, 2012

Inte OK!


Mitt snack om ev. underskattning stämde inte. Nyköping förlorade trots att man tog matchen på allvar. Varför det blev som det blev? Ingen aning, men jag lovar att inte en enda i omklädningsrummet under hemmastå är nöjd med matchen i kväll. Inte någon.

Några spelare kommer undan med ett ok. Berg, Tornberg, Thim och Crippa får godkänt. Resten vill jag inte bedöma. Men jag antar att lika många som är tjuriga är också fruktansvärt revanschsugna. Byström spelade inte matchen på grund av sjukdom.

I andra perioden såg det ut som att gästerna behövde syrgas mellan bytena och man orkade knappt ur egen zon när man hade powerplay. Men trots det lyckades Joel Bäckman som vaktade Väsbys mål hålla tät. Mycket tack vare att de flesta avslut gick rakt på honom. Här måste det bli enormt mycket bättre. Väsby gjorde det bra, man ställde upp med en fem-mannabox i egen zon och när det slarvades i hemmalaget straffade man dem hårt. Individuella misstag på alla fyra målen faktiskt.

När hemmalaget äntligen fick utdelning på sina chanser bjöd man tillbaka omedelbart, 26 sekunder för att vara exakt. En märklig match helt enkelt. En riktig premiär. Och som jag skrev i mitt förra inlägg. En premiär är alltid en premiär.

**********

Måste jag säga att ingen var i närheten av att tippa rätt resultat i tävlingen? Idel hemmavinster hade ni tippat.

**********

Kvällens övriga resultat:

Åker  – Järfälla 4-3 Efter viss möda. Man vänder ett 2-0 underläge i sista perioden.
Huddinge – Järfälla 7-3 Planenligt och odiskutabelt.
Wings – Nacka 2-6 En skräll i paritet med Väsbys. Carl Olsson gör hattrick för Nacka.


**********
Du kan se highlights och intervjuer från matchen på lokalsporten.se

/Bryt ihop och kom igen

4 kommentarer:

 1. Att det alltid ska bli så här när det för en gångs skull kommer lite folk. Grabbarna ska fundera på om de verkligen vill det här. Visst det är bara en match men det får fan inte ser ut så här. Väsby är det överlägsetsämsta laget vi mött i år. Skämmes ta mig fan!

  SvaraRadera
 2. Jo tyvär så hörde man massor av folk som sa -"fan va dåliga dom va kommer då fan inte gå nå mer"

  Så lär väl va sämre med folk på söndag igen =(

  Inget försvar alls och varför lät dom Svensson fortsätta i mål efter första borde Ekeberg fått komma in!!!

  Kan tyvär inte tycka det känns okay alls =(

  SvaraRadera
 3. Det känns som det hade kunnat kämpat lite mer.Varför ska de försöka med att göra de "snygga" målen??.. Skit målen räknas ju faktist också.Jaja kan ju hoppas de vaknar tills nästa match.

  /Pippi

  SvaraRadera
 4. Jag tror att dem gick på för lite folk, tre femmor under 2 perioder. Våra etablerade , ledande spelare orkade inte vinna matchen. Varken mentalt eller fysiskt. Lagledningen verkade också lite rådlösa med tanke på att bara gjorde en förändring inför 3:e perioden.
  Våga gå på fyra formationer, fjärde är tillräckligt bra och dem om några hade ju inte underskattat Väsby.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.