25 augusti, 2013

Några kvällskortisar


·         Johannes Tornberg gjorde hattrick när Piteå bortaslog Kiruna igår kväll.

·         Åker/Strängnäs fick lämna WO mot Kumla i eftermiddags. Man fick inte ihop nått lag helt enkelt.

·         Om du inte kan åka till Tranås på onsdag så kan du se matchen i alla fall. TAIF TV sänder matchen för 49:- och du hittar mer info här.


**********

Det är samma snack inför varje säsong. Söderserierna är överlägsna övriga landet. F-serien är bäst och strax bakom kommer E-serien. Övriga lag har ingen chans och varför ens bemöda sig med att ställa upp?

Jag antar att jag inte är den enda som är trött på det resonemanget? I D-serien finns det mellan tre till fem lag som skulle ge vilket lag som helst i E & F serierna en match. Visby/Roma skulle med största säkerhet vara topp fyra i vilken serie man än ställde upp i. Detsamma gäller Huddinge och Nyköpings Hockey. Det är inte i toppen av serierna det skiljer utan det är i botten. Visst håller jag med om att lägstanivån i F är betydligt högre än i D. Men i toppen är det jämnt, och det är väl det som räknas när det drar ihop sig efter jul?

**********

I mitt förra inlägg där personer i Fredrik Johanssons Hudiksvall uttalade sig om Markus Palmberg, den  informationen får man självklart ta med en nypa salt. Men det tror jag att de flesta av er läsare redan har förstått. Men bara för att klargöra!  

**********

J20 spelade idag en betydligt bättre hockey än vad man gjorde igår. Man vann även dagens match mot Mjölby. 5-1 skrevs slutresulatet till och målskyttarna var Potakenko, Grönqvist, Lundqvist och Fältskog x2. Ledarstaben i NH var mycket nöjd med dagens match och två segrar på lika många dagar måste kännas bra för samtliga inblandade.

Sämre gick det för J18 som gjorde sin första träningsmatch för säsongen. Det blev förlust med 6-0 hemma mot IFK Arboga som gjorde sin femte match den här säsongen. Det märktes tydligt på isen säger de rapporter jag fått från den matchen. Att det är lite tunt med spelare i J18 gör ju inte saken lättare.

/ Snart ny vecka, oförstörd dessutom 

7 kommentarer:

 1. att det ser tunt ut i j18 har sin förklaring det finns inget u16 lag att ta spelare ifrån förra året la man ner team 97 och iveckan la man ner team 98 då finns det inga spelare till j18 nästa år det brister i föreningen så då måste man försöka värva spelare istället för att
  ta hand om sina egna spelare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vsrför lade man ner 98 då. Varför lade man ner 97? Varför lade man ned 96 och 94 osv. Hur ska föreningen ta hand om sina egna spelare?

   Radera
 2. Helt rätt i ditt resonemang om att toppen inte skiljer sig speciellt åt, men nog måste de "topplag"som kommer från den jämnaste serien vara bäst förberedda?.
  Sen är det mycket som ska funka utöver det men någon nackdel kan det aldrig bli att komma från en jämn och hård serie.
  Men som sagts tidigare, denna sässe verkar alla serier ha rätt många aspiranter på de fyra översta placeringarna, om 6,7.eller 8 lag har den kapaciteten är oväsentligt. Tror alla allettor kommer bli STENHÅRDA denna säsong.

  SvaraRadera
 3. Team 98 är inte nedlagt, dom kommer att spela sin serie i stockholm som planerat. Däremot kommer Team 98 och Team 99 gå ihop och bildar A-pojk.
  Team 00 kommer att stötta Team 99, och Team 99 kommer att stötta både Team 98 och J-18. Och Team 98 kommer att stötta både Team 99 och J-18.
  Anledningen till detta är att både 98 och 99 har små årskullar vilket leder till för få spelare för att bedriva vettiga träningar, därav så bildas A-pojk samt att ett antal varje vecka ska träna med J-18 så att dom får en bra träning.
  Jag vet att vi jobbar stenhårt med att lösa tränarbiten för Team 99 inför nästa år då dom blir U-16, samt att jag vet att vi redan nu håller på att rekrytera spelare till Team 99 inför nästa år.
  Team 99 kommer stå starka nästa år, det kan jag lova.

  SvaraRadera
 4. Hur är det med Norberg? Blir han borta resten av sessen eller??

  SvaraRadera
 5. Dom sänder gratis från Tranås:
  https://twitter.com/TranasAIF

  följ länken där!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.livearena.com/Content/Index/5551?option=Schedule

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.