23 augusti, 2013

NH långt från Åker/Strängnäs


I och med att NH gjorde klart med Markus Palmberg i eftermiddags så tycker jag att det onekligen ser väldigt bra ut på bred front i truppen. Jämfört med i fjol är vi bättre tycker jag. Lindlöf, Tornberg och Byström ut. Löf, Palmberg och Qwarnström in när det gäller forwards och där är det jämnt men med lite fördel för årets trupp. Målvaktssidan är definitivt bättre i år och backarna känns jämnlika. Jokern som får vågen att definitivt slå över till årets trupp är Mälberg. Nytt spelsystem, nytändning för många spelare som nu får chansen att börja om från noll (Sallhag, Thim och Jacobsson) och det betyder nog mer än vad många tror. Vi har ju sett i de träningsmatcher som man spelat hittills att det är ett ”nytt” NH som vi kommer få se i år.

**********

Jag erkänner att jag inte har någon jättekoll på Markus Palmberg men om man scoutar honom på eliteprospects.com så är det en spännande spelare vi har fått. Att han kan göra poäng råder det inget tvivel om. Tre, Etta, Trea är Markus placeringar i poängligan i de lag han spelat på div1 nivå. Självklart imponerande! De spelare han hamnade bakom de åren han inte vann poängligan är bröderna Johan och Jonathan Persson i IFK Ore och Jonas Lönn och Jonas Lindström. Så jag har stora förhoppningar om att Palmberg kommer producera i NH.

***********

Palmberg var en spelare som Åker/Strängnäs var intresserade av, något bloggen berättade i det här inlägget. Det blev NH för Markus Palmberg. Janne Nilsson i Åkers sportgrupp sa då till Eskilstuna-Kuriren att ”Palmberg väljer mellan Åker/Strängnäs eller spel i utlandet”. Rätt val såklart av Palmberg att välja spel i utlandet före bruket.

*********

Så här ser den interna poängligan ut efter tre träningsmatcher

         1. Niclas Lehman 2+2 = 4poäng
2. Adam Thim 2+1 = 3poäng
3. Martin Backholm 1+2 = 3poäng
3. Elias Bjuhr 1+2 = 3poäng
5. Christopher Lindholm 2+0 = 2poäng
6. Markus Andersson 1+1 = 2poäng
7. Patrik Eklund 0+2 = 2poäng
7. Kim Ericson 0+2 = 2poäng
7. Jens Enlund 0+2 = 2poäng
10. Mathias Löf 1+0 = 1poäng
10. Petter Lindberg 1+0 = 1poäng
10.
Robin Axbom 1+0 = 1poäng
10. Oliver Forsberg 1+0 = 1poäng
10. Robin Jacobsson 1+0 = 1poäng
15. Niklas Bröms 0+1 = 1poäng
15. Johan Norberg 0+1 = 1poäng

15. Casper Fältskog 0+1 = 1poäng
15. Viktor Sallhag 0+1 = 1poäng

/inkilning i kväll. Lycka till!

4 kommentarer:

 1. Bruket hade igen plats kvar för Marcus när hans val drog ut på tiden. Den platsen går till en mer meriterad spelare.

  SvaraRadera
 2. Haha jo nog tackar ni nej till en spelare som skulle vara er näst bästa forward. Du är en pajas Nils! Inse!!!

  SvaraRadera
 3. Ja alla som snackar hit och dit om allt! Det är bara bullshit ni snackar! NH och Åker har båda spännande trupper med tanke på det är nytt material för båda lagen! Men åker spelar i en annan division som kommer vara enklare att vinna, varför? Jo alla bra spelare drar därifrån. Och om Åker får Gråhns så har dom Division 1 klart bästa kedja. Och NH är ett vinnande lagmaskin med den nya tränaren och spelar materialet. Glöm inte även Gnesta som är ett ungt och hungrigt lag som kan skrälla med deras demon tränare Jeff. Så va glada över att sörmländsk hockey blir bättre!!!!

  SvaraRadera
 4. Grejen är väl den att Åker berör på många olika sätt, mest negativt men visst skulle det varit bäst om de fortsatt i D. Alla sätt att höja standarden på serien är bra. Även om serien i år känns bättre än på länge. Dock är väl skillnaden mellan toppen och botten större än vanligt?

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.