28 augusti, 2013

Svar på tal


Palmberg kommer in och gör två i fösta perioden. Såg riktigt vass ut i första och eftersom Mozart sträckte sig på uppvärmningen fick Palmberg dubblera och tröttnade eftersom. Han kommer bli en tillgång det råder det inget tvivel om.

NH vinner med 6-3 borta mot Tranås och övertygar emellanåt ordentligt. Uppspel och spelvändningar såg bra ut när man spelade fem mot fem. Att man sedan rullar på samtliga formationer när det vankas PP och BP vittnar om att det finns mer att hämta i specialspelen. Jag måste säga att det onekligen ser bra ut på bred front.

**********

TAIF TV gör det bra som sänder matchen via ”live arena” när det blev strul med deras ordinarie sändning. All heder, och jag tackar ödmjukast för sändningen som dock fick avslutas i ”mute” läge eftersom kommentatorn onekligen var mer enögd än undertecknad och här har man lite att jobba med. Om man sänder en match gör man det även för bortasupportrar eftersom jag räknar med att hemmasupportrarna är på plats och därför bör man tona ner färgen på sin tröja en aning. Men som sagt var, det finns ju en muteknapp, så det är ju inga problem.

**********

Övriga resultat i träningsmatcherna denna afton:

Huddinge – Vita Hästen 4-6 (Hästen vände i sista perioden och Huddinge stod upp bra)
Tranås-Nyköping 3-6 (Inget snack)

Enköping-Väsby 1-5 (Trångeffekten?)
Åker-Hammarby 2 – 6 (Vad hände här? Danielsson gjorde Bajens fösta.)
Vallentuna-Lindlöven 3-3 (Utvisningarna haglade men Lindlöven visar att man är att räkna med.)

**********

Interna poängligan efter Tranåsmatchen ser ut så här:

  1. Niclas Lehman 3+2 = 5poäng
2. Elias Bjuhr 2+3 = 5poäng
3. Adam Thim 2+1 = 3poäng
3. Mathias Löf 2+1 = 3poäng
5. Niklas Bröms 1+2 = 3poäng
5. Martin Backholm 1+2 = 3poäng
5. Petter Lindberg 1+2 = 3poäng
8. Markus Palmberg 2+0 = 2poäng
8. Christopher Lindholm 2+0 = 2poäng
10. Markus Andersson 1+1 = 2poäng
10.
Robin Axbom 1+1 = 2poäng

10. Viktor Sallhag 1+1 = 2poäng
10. Robin Jacobsson 1+1 = 2poäng
14. Patrik Eklund 0+2 = 2poäng
14. Kim Ericson 0+2 = 2poäng
14. Jens Enlund 0+2 = 2poäng
17. Oliver Forsberg 1+0 = 1poäng
18. Johan Norberg 0+1 = 1poäng

18. Casper Fältskog 0+1 = 1poäng

17 kommentarer:

 1. Vad som hände var att Åkers var bättre spelmässigt i dom två första perioderna medans Bajen var klart bättre i tredje. Mycket utvisningar även här. Domarna håller helt klart en annan hårdare nivå. Tror inte dom kommer vara lika petiga i seriespelet. Dom tar ut spelarna i träningsmatcherna med förhoppning att spelarna slashar mindre när serien drar igång. Hammarby ska ju bli topp4 så då ska dom också kunna slå Åkers. Sagt tidigare att Arlanda inte kommer vara före i serien. Väsby känns dock farliga. Vallentuna är i längden inte några problem.

  Nacka har också träningsspelat ikväll. Borta mot Haninge. Stod 0-3 men Haninge vände och vann med 4-3.

  SvaraRadera
 2. Jag såg matchen o jag tänkte aldrig på att kommentatorn var störande enögd? Dock är jag Visbysupporter så de kanske är därför;) Men håller med om att de är hemskt när kommentatorer inte är neutrala. Värsta jag hört är nog Vita hästens sändningar. Bästa är dock Nyköpings. Martin Brunelius är på en proffsigare nivå än dom andra bara kan drömma om.

  SvaraRadera
 3. All heder till Martin. Riktigt bra kvalitet där.

  SvaraRadera
 4. Vi får ta åt oss av kritiken och bli bättre helt enkelt. //kommentatorn

  SvaraRadera
 5. Kommentatorn hade väl åxå träningsmatch? Liite hemmafärgad men det blir nog bättre med tiden.
  Men som sagt STORT TACK till Tranås som ordnar Web-sändningen, det ska ni vara stolta över!

  SvaraRadera
 6. Håller med helt i att Tranås gör ett jäkla bra jobb med sina sändningar. Ett föredöme som jag önskar att fler klubbar anammar. Och visst är det lättare att ha koll på sina egna, något jag har full förståelse för. Antar att även Tony arbetar ideellt precis som oss andra för våra föreningar. Jag uppskattar verkligen engagemanget!

  SvaraRadera
 7. http://www.sn.se/sport/1.1891388

  SvaraRadera
 8. Du anonyma visbysupporter, tillåt mig tvivla på att du sett en enda av Hästens web-sändningar.
  Varför? Jo för att de som kommenterar är så neutrala så att de ideligen får beröm för det och tom. lyckas få hästensupportrar att "gnälla" på dem!!
  Riktigt tramsigt att fara med sådan uppenbar osanning..

  SvaraRadera
 9. Jo då jag har köpt både nån match o sett sammandrag av Vita hästen matcher. O de bestående intrycket var att de var oneutralt.De märktes tydligt vid Hästenmål vad ja kommer ihåg.Egentligen inget fel med de, men de är mycket trevligare enligt mig när inte sympatierna lyser igenom.Sen finns de ju kommentatorer som inte alls har någon fallenhet för de i övrigt. O de är nog egentligen ännu värre.

  SvaraRadera
 10. lokalsporten verkar ha glömt NH helt och hållet. Är det en fnurra på tråden eller har de inte tid med träningsmatcher? Nån som vet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadu dom har väl fullt upp med att bevaka Bissarna som till skillnad från NH är på väg uppåt i seriesystemet.

   Kommer nog bli fokus på NH igen när sessen drar igång på riktigt. Men tänk på att dom livesänder alla BIS matcher både borta och hemma så dom har nog häcken full så att säga..

   Radera
  2. Synd att đe sänder nu när biss verkar ha tappat formen helt. Om de går upp, vilket vore galet bra så kanske de skulle kunna vara i närheten av NH när vi snackar publiksiffra. Nej hockeyn är större än fotbollen i vår stad. Nån som vet om Lokalsporten kommer sända hockeyn live i grundserien?

   Radera
 11. Då förstår jag, kommentatorer är till för att kommentera matchen och DET gör man väldigt objektivt i Hästens web-team anser jag.
  Att man hör på rösten vilket lag kommentatorn helst ser som vinnare är en helt annan sak. Det är väldigt ovanligt att kommentatorer kan lägga band på sig där, även på högsta professionella nivå, tv4, svt, lyser ofta sådant igenom. Spelar ingen roll så länge man kommenterar objektivt tycker jag.

  SvaraRadera
 12. Nån som vet om Magnusson ( http://www.eliteprospects.com/player.php?player=62855 ) eller Berlin ( http://www.eliteprospects.com/player.php?player=86440 )
  kommer få chansen i A-laget nu när Norberg är skadad eller kommer NH ta in en ny back?

  Oliver borde ju vara självskriven att NH borde skriva kontrakt med nu??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns andra som går före då båda saknar farten

   Radera
 13. Vilka nyförvärv Åkers gjort! Nilsson och Lagerström. Åkers kan gå långt. /Bajare

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.