22 juni, 2012

AIK J-20 2009/10


I samma stund som jag läste att Patric Gozzi skulle hälsa på hos NH kom jag att tänka på att han borde ha spelat tillsammans med Niclas Lehmann under sin juniortid i AIK. Fram med laptopen och in på eliteprospects.com och vips hittade man massa intressant info.

Säsongen var 2009/10 och vinnaren i AIKs interna poängliga i J-20 var Niclas Lehmann. Tvåa var Martin Lundberg som numera spelar i Vallentuna och gör det väldigt bra där. Han kom på en hedrande tredjeplats i Vallentunas poängliga förra säsongen och att han tillhör VBKs bättre spelare trots sin unga ålder är starkt av Martin.

Jag kollar vidare på AIKs trupp, Victor Andersson kom trea det året och kommande säsong återfinns Victor i Huddinge. Han har än så länge ett try-out kontrakt men har så klart stora chanser att spela in sig i Huddinges trupp. Förra säsongen var han poängkung i Haninge i Div2.

Mathias Franzen är nästa kille. Hans efternamn är nog bekant för de flesta. Pappa Rikard gjorde en hel massa säsonger i AIK innan han flyttade runt lite och avslutade karriären i Djurgården. Mathias kommer nästa säsong att spela i Sundsvall men har gjort en mängd matcher i både allsvenskan och elitserien med AIK och Almtuna.

Henrik Nilsson kommer därefter. Nästa säsong kommer han att spela i Krif som vi i Nyköping känner till från förra säsongens PO. Han har gjort 17 matcher i elitserien och 45 matcher i allsvenskan. Imponerande!

Nästa spelare är den som det överlägset gått bäst för. Patrik Nemeth född -92 som med över 80 elitseriematcher och JVM guld i bagaget nästa säsong kommer att spela i AHL till en början. Texas stars blir Nemeths klubbadress.

Jimmy Kauppi spelade förra säsongen i Värmdö men kommer nästa säsong att lira i Hedemora. En bra spelare med Div1 mått mätt.

Joakim Ramsten kom till Wings förra säsongen och där gjorde han det riktigt bra. Han mäktade med 30 poäng på 32 matcher.

Spelare nummer nio i listan är Joakim Nordström. Ytterligare en grym spelare som fortfarande är kvar i AIK. Naturligtvis spelar han i elitserien numera. Även Joakim var med och tog det där efterlängtade JVM guldet.

På tionde plats hittas Patric Gozzi som skall ner till Nyköping och hälsa på någon gång under nästa vecka. Patric har några matcher i elitserien och 34 allsvenska matcher i sitt CV. Förra säsongen började han i Almtuna men blev utlånad till Wings under säsongen. I flygplatslaget var han en av de mest tongivande spelarna. Det märktes att han hade ett högre tempo i kroppen när han kom och jag tror att Gozzi kommer att etablera sig i allsvenskan i framtiden.

Det var top 10 i AIKs J-20 lag säsongen 2009/10. Värt att notera från det laget är att Daniel Olsson Trkulja som förra säsongen fanns med i Krifs trupp som slog ut NH inte var bland de bästa poängplockarna i AIK men i Krif gjorde han 30 poäng förra säsongen.

Rickard Rakell gjorde 8 matcher med det laget i AIK trots att han är född -93. Rickard var ju med i guldlaget i JVM han med. Efter säsongen 09/10 flyttade han över atlanten och gjorde stor succé i Plymouth Whalers.

En välbekant målvakt gjorde en match med samma AIK lag. Fredrik Holmgren heter han. Han gjorde en match och släppte in 6 mål med en räddnings procent på 75!

/Små grodorna, små grodorna är lustiga att se

2 kommentarer:

  1. Är Gozzi klar? Eller är det bara ryckte?

    SvaraRadera
  2. Nej Gozzi är inte klart utan ska till NH och hälsa på i veckan.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.