25 juni, 2012

Dax för ännu en lista


Den här gången tänkte jag lista de fem mest minnesvärda matcherna med NH i huvudrollen säsongen 11/12. Inte så lätt men jag gör ett försök med stor risk för att missa, glömma eller helt enkelt förtränga några matcher. Kom gärna med egna förslag och tips i kommentatorsfältet. Så här ser min lista ut:

På plats 5
Åker/Strängnäs – Nyköpings Hockey 2-5 Allettan Mellan premiären

Härligt drag i lilla bruksladan när bortalaget kommer med en full busslast med fulla NH supporters. Inte blir det sämre när Adam Thim stänker in 1-0 efter knappa två minuter spelade i krysset på Åkers blixtvärvade målvakt från Frölunda. 3-1 Till NH efter första perioden och redan där känns matchen avgjord. Planeby och Axbom nätar innan Despotovic fastställer slutresultatet två sekunder innan hesa Fredrik ljuder.


På plats 4
Nyköpings Hockey – Wings 3-2 Allettan Mellan

En tät och jämn match som går till övertid inför storpubliken. 2428 på läktaren får se kämpen och krigaren Elias Bjuhr avgöra, och bara målgesten i sig är värd att hamna på den här listan. Se och njut.


På plats 3
Nyköpings Hockey – Krif 2-3 tredje och avgörande matchen i PO3

Hade inte resultatet blivit som det blev hade den här matchen hamnat på första plats. Men vi alla vet ju hur den slutade och surt sa räven. Tror inte att Bjuhr har slutat drömma mardrömmar om det missade öppna målet i anfallet innan Krif avgör. En välregisserad thriller av högsta klass. Bara slutet drar ner betyget.


På plats 2
Nyköpings Hockey – Åker/Strängnäs 7-2 i Allettan Mellan

Inför över 1200 personer på plats i Stora Hallen var det klang och jubelföreställning. Matchen hade knappt börjat innan hemmalaget visade vart skåpet skulle stå. 19 sekunder tog det för nummer 19 att göra 1-0, Mutti gjorde 2-0 efter ca 2 minuter och ställningen efter första perioden har hemmalaget gjort fyra mål mot ett för gästerna.


På plats 1
Nyköpings Hockey – Krif 7-3 andra matchen i PO3

Utdelningen var total. Det kändes som att vi gjorde 4 mål på de tre första skotten i andra perioden. Riktigt kul med lite läktarfight också. All heder åt gästerna men hemmaklacken visade att man kan om man vill. Mer sånt tack! 

8 kommentarer:

 1. Klart du gör skäl för namnet Enögd efter ditt senaste inlägg, där bara NH segrar finns trots att fler andra matcher hade bättre kvalliteér än segermatcherna.

  SvaraRadera
 2. Du har inte helt rätt. En förlustmatch finns med. Sen är det lite så att jag har en tendens att förtränga förlusterna :-) Listan handlar om minnesvärda matcher inte välspelade matcher. Dina motförslag saknar jag, därav kan jag inte vidare kommentera ditt där att tänka.

  SvaraRadera
 3. Fy det är jobbiga och underbara timmar man spenderar i hallen/hallarna men fan va kul vi har.Ps det blev säsongskort i år igen längtar redan.NH@re

  SvaraRadera
 4. På min lista skulle nog träningsmatchen mot Hästen vara med. Den i himpan menar jag. Sjuk match när VH fullständigt kör över NH med massor av fula överfall där bland annat Tornberg blir otroligt fult tacklad bakifrån och missar resten av säsongen. Sicka jävla stollar i hästen. Piiiiiiiiiiiiiiiiinsamt.
  /Räkan

  SvaraRadera
 5. Borås till ettan. Hur påverkar det NH? Byta serie?

  SvaraRadera
 6. Det här är under all kritik, inte degraderingen utan hur det sköts från förbundet. Givetvis är det rätt med tanke på att man misskött sig och det vore ett hån om Borås skulle fått spela kvar. Samtidigt så är det ett hån mot de satsande klubbarna i ettan, Asplöven har väl inte ens en arena för AS-spel, än mindre förberett en trupp/organisation för den serien och får beskedet nu när isarna spolas. Det är för dåligt!

  /Gustaf

  SvaraRadera
 7. Kan inte annat än att hålla med angående förbundets agerande ifallet Borås. Helt otroligt att man tillåts"leka" med klubbarna på det här sättet. Inte bara Borås utan även asplöven som är inblandade. Skandal! Blir spännande att se hur man kommer att dela in lagen om nu asplöven väljer att gå upp. Kan det bli tal om tvångsuppflyttning? :-)

  SvaraRadera
 8. Asplöven har dispens för HA spel sin arena ett år. Sen är det stopp.

  Borås kommer (självklart) att överklaga beslutet, vilket tar ca 3-4 veckor att behandla om man ska pröva det seriöst. Huruvida man kan överklaga ytterligare en gång vet jag inte, men de kan säkert dra ut på det absolut sista beslutet till juli månad utgång.

  Cirkus är bara förnamnet.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.