03 mars, 2013

Huddinge försvarade äran


Huddinge försvarade äran för D-serien när man i kväll slog ut en av förhandsfavoriterna Kallinge/Ronneby i PO2 och därmed är ett div1D lag klart för kvalserien.

 

Det krävdes en avgörande match mot KRIF för Huddinge men i dag var det inget snack utan man vann med 6-3 och visade belackarna att D serien inte på något sätt är så dåliga som man vill få den att framstå. Jag är uppriktigt glad för Huddinges skull och nu ställs man mot Visby/Roma där vinnaren går till kvalserien till Allsvenskan. Stort för båda lagen men jag måste nog hålla Huddinge som knappa favoriter till att gå till KS. Hur kommer det långa uppehållet påverka V/R? Det kommer bli en intressant matchserie trots att lagen redan mötts fem gånger den här säsongen. Förmodligen blir det tre möten till.


Tack Huddinge och grattis till PO3!

 

**********

 

Gnesta stretade emot riktigt bra i matchen mot favoriten Valbo HC. Tyvärr räckte man inte ända fram den här gången utan man fick se sig besegrade med 3-2. Laget kämpade sig tillbaka efter ett tidigt 2-0 underläge och i mitten av den andra perioden tvingades Valbo ta en timeout. Tyvärr för Sörmlänningarna var det ett lyckat drag för sex sekunder senare gör Valbo 3-2. En annan aspekt var att när Gnesta skulle försöka jaga ifatt Valbo drog man på sig utvisning efter utvisning och fick därmed inte riktigt chansen. Nu är det ju så att fyra lag gör upp om två platser till div1. Jag tror fortfarande att Gnesta har en stor chans att ta klivet upp.

 

**********

 

Slutar med lite fotboll. Måste även gratulera Nyköpings BIS till 2-1 segern över Kalmar FF i Svenska Cupen. Stort av ett nyblivet div1 lag att slå ett allsvenskt lag. Blir det folkfest nästa söndag när IFK Göteborg kommer på besök? Hoppas det. Jag kommer i alla fall vara på plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.