02 mars, 2013

Nyköpings Hockey AB


Det har ju varit på tapeten ett bra tag egentligen. Nyköpings Hockey vill och kommer att bilda ett AB där man förslagsvis tänker sig kunna driva A-lag, AJ och BJ verksamheterna. Visserligen måste man kalla till stämma och där rösta fram ett beslut i frågan men jag har svårt att se att det inte skulle gå igenom. De övriga avdelningarna skulle i sådant fall finnas kvar i moderföreningen Nyköpings Hockey. Jag måste erkänna att jag inte har någon vidare koll på för, respektive nackdelar med ett AB i stället för en förening. Men jag hoppas på en diskussion i kommentarsfältet där man kan ställa och förhoppningsvis få svar på en del frågor. Men det finns fördelar med ett AB rent skattemässigt. Självklart inte bara fördelar men de överväger nackdelarna. En annan aspekt i det hela är att man kommer få in nytt kapital i form av aktieförsäljning. Här antar jag att man redan i detta skede har försäkrat sig om att det finns investerare med kapital som vill gå in och köpa aktier! 

 

Sammanfattningsvis är ett aktiebolag i betydligt större omfattning skatteskyldigt för sina inkomster, men har å andra sidan full avdragsrätt för sina kostnader i verksamheten.


***********

I dag kan det bli semester även för våra AE motståndare. Samtliga tre lag som gick hittills har gått in i PO har kniven mot strupen när det vankas eftermiddagsmatcher. Huddinge tar emot KRIF och Enköping tar emot Kiruna, Åker däremot gästar Piteå. Skulle något av AE Mellan-lagen förlora idag är det över för den här gången. Jag håller verkligen en tumme för Huddinge idag, men det är sannerligen ingen lätt uppgift man har. Enköping kan mycket väl vinna mot Kiruna samtidigt som jag tror att Åker har en för svår uppgift uppe i Piteå. Om några timmar vet vi!

**********

Den onödiga ekonomiska konflikten ska vara löst och utraderad sägs det. En förhoppning jag och många andra hade. Nu är det tillbaka till läget man var innan det uppdagade strulet, tränar frågan. Jag antar att man jobbar för fullt med den viktiga pusselbiten samtidigt som man inte får stressa fram ett felbeslut.

6 kommentarer:

 1. Finns det verkligen folk som kommer köpa aktier i NH? Känns som att det handlar om små pengar...
  Det är väl 51% regeln som gäller? Så vi inte riskerar något som hände i Salzburg. Skulle kunna bli nya Nyköping Sunlight hemska tanke.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 51% ja

   Finns möjligheter att lösa så att privatpersoner kan lösa aktier på ett bra sätt. Idag klarar inte 90% av svenska hushåll en oväntad utgift på 8000:- vilket man bör ta med i beräkningen. Alltså är det rimligt att en stor del av aktierna kommer förvärvas av samarbetspartners. Bland privatpersoner så kan man då tänka sig att många som gillar NH kommer kunna ligga inom spannet 1500-5000:- /person

   Det finns dock möjligheter att öppna upp för större handel med aktier även för privatpersoner med tightare ekonomi men det är ett territorium vi inte rör på oss just nu. Vid en introduktion skulle det räcka med 30% av sålda aktier, vilket jag anser rimligt beroende på hur väl man lyfter försäljningen i de olika segmenten.

   /G

   Radera
  2. Tack för svaret G. Undrar vad en aktie skulle kunna kosta? Min tanke var att man skulle kunna köpa ett antal varje månad för att på så vis vara med utan att behöva lägga ut låt oss säga 20 papp på ett bräde.

   Radera
  3. Har kollat runt lite och hittade fakta om när Björklöven gjorde så kostade varje aktie 1:- kr/st och såldes i poster om 3000st men hittar inget om dess värde idag.

   Radera
 2. Noll koll på det där med AB men ser tyvärr att Crippa kanske inte vill spela i NH mer:

  http://christopherlindholm.div1hockey.se/#home

  vore jättetråkigt att tappa en sån bra spelare. när det gäller bloggandet så gjorde han så pass få inlägg så det kan han ju sluta med om han inte vill längre men hoppas han stannar i klubben!!

  SvaraRadera
 3. Kan du inte göra en funktion så man kan gilla din blogg på facebook eller nått så man ser så fort du gjort ett nytt inlägg??? Man vill ju inte missa nått under silly :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.