01 september, 2012

NH vann och Kim fick OK!

 
Nyköping besegrade Borlänge med 2-1 i en match med två ansikten. Bra spel från NH i första och sen är det hyffsat jämnt. Men Nyköping kontrollerar matchen bra efter att man tagit ledningen i sista perioden.  Det är närmare 3-1 än kvittering om man säger så. Målskyttar var Martin Eberhardsson och Robin Axbom.

Några korta reflektioner från matchen:

 • Eberhardsson gör sitt första mål för Nyköpings Hockey det betydde 1-0. Kul!

 • Anton Byström visade upp riktigt fina kvalitéer, framförallt i första perioden var han grym. Bröms- klass på den.

 • Markus Andersson prickade stolpen i början av den sista perioden. Mozart gör en bra match och slet åt bägge håll. Skönt att se. Fortsätt så!

 • Lagkapten Crippa blir crosscheckad precis innan kvitteringsmålet. Borde gett en tvåa till Borlängespelaren. Men Sabelsson missade den, han missade även en solklar armbågstackling i andra perioden. Markus Berg fick ta fighten med bortaspelaren. 0-0 i fighten när domarna hann gå emellan.

 • NH fick ett mål bortdömt i andra perioden. Spel med hög klubba tyckte domaren och så även jag.

 • Delaying the game på Mathias Arnaud i andra perioden gav hemmalaget chansen i 5 mot 3 i över en minut. Inte ett skott fick vi iväg. För dåligt helt enkelt.

 • Värst gick det för den åskådare som fick en puck mitt i ansiktet. Den tog illa och det blev ett besök på akuten för honom. Krya på dig önskar bloggen.

**********

Hälsade på Kim Ericsson efter matchen men glömde fråga honom om skadan. Fredrik Johansson berättade dock att det sett bra ut och att Kim kan gå för fullt nu! Kul för både oss och Kim.

**********

Väsby är ju premiär motståndare för NH. I dag förlorade de mot Vimmerby med 9-0. Totalt har Väsby på de tre senaste matcherna gjort 0 mål och släppt in 23!!!! Låt oss inte invaggas i någon falsk trygghet. Fokus den 12:e annars är det kört NH.

 

 

9 kommentarer:

 1. Fortsätter diskutionen här i stället för förra tråden.................

  Bjuhr-Bröms-Andersson
  Lehmann-Byström-Tornberg
  Svensson-Crippa-Lindlöf
  Berg-Thim-Eberhardsson

  Kanske så här när serien startar. Ev. byta plats på Berg och Svenson? Sen ska väl Enlund och Kim in någonstans.

  Backparen känns helt ok som dom är.

  SvaraRadera
 2. Helt rätt!!

  Kicka ner Crippa å Joni till 3e så kanske de inser att man måste prestera för att få speltid i 2a ^^

  Hade dock hellre gett Svensson i 2a och Tornberg i 3e. Man borde ge dom som presterar plats ist för dom som på pappret "ska" vara bättre men inte får till det.

  SvaraRadera
 3. Skulle satt in Kim som center i 3e om han är okay och låtit Svensson ta Eberhardssons plats i 4e. Crippa som forward han är ingen höjdarcenter. Men grym som forward när han får lite fart och inte behöver tänka på det defensiva.

  SvaraRadera
 4. Mycket om och många olika funderingar. Idagsläget är man 15 forwards i A-truppen om man räknar Svensson vilket man ska göra då han har spelat in sig. Enlund är borta och lär inte spela något för jul. Kim har fått klartecken och vi får hoppas han håller. Det innebär 14 friska forwards vilket gör att det är angenäma problem för lagledningen. Har sett J-20 och där används Bengtsson som Center vilket han aldrig har gjort. J-20 känns tunt att lyfta från då det bara är Berglin på backen och 3 forwards men vi är ju 15 forwards så ska väl inte behövas. Jag skulle formera laget.

  Bjuhr, Bröms, Mackan
  Crippa, Byström, Joni,
  Svensson,Kim, Thim
  Berg, Sallhag, Tornberg/ Lehman

  Axbom Ånelof
  Selin Nordberg
  Eklund, Petter
  Hulting, Berglin/Hampus

  Vill få ut Crippa på en kant där hans fart blir ett stort vapen, Där Joni står för storlek. I 3:e och 4:e har vi skridsko starka forwards med 2 centrar som tar stort Defensivt ansvar. Därav Lehmans plats som 13:e Forward och tyvärr blir det ingen plats åt Eberhardsson som lånas ut så han får speltid. Samma sak med Hampus om han blir sittande länge.

  //Enånittio

  SvaraRadera
 5. Borde du inte ha Thim i 4e som center eller vem är center i den?
  Sallhag kan ju knappast peta Berg, Tornberg eller Lehmann?

  Annars verkar det vettigt. Bättre ballans mellan backarna än tidigare inlägg!!

  SvaraRadera
 6. Sallhag är ju Center och tar stort defensivt ansvar och har gjort det bra hittills. Sen är han nog det enda som skulle gå ut till isen med ett leende om han får istid som 4:e center. Varken Berg, Tornberg är centrar möjligtvis att Lehmann kan gå center. Thim blir tyvärr väldigt offensiv som center och då blir det luckor bakåt. Sedan tror jag att Thim är ruggigt bra att ha som topp kille i styrspelet. Jag säger inte att jag har rätt men jag vill nog se mer av Lehmann än det han har presterat hittills. Även Joni måste höja sig.

  Ha 2 femmor som tuggar med bra fart och hög press då kan spela mer på 4 kedjor längre tid i matcherna innebär att när det blir Powerplay så är inte de som ska spela powerplay trötta samt att i jämna matcher så finns det mer och göra för coacherna i slutet på matcherna än om man bara kör på 3 femmor. Eller om vissa spelare inte alls är på tå.


  //Enånittio

  SvaraRadera
 7. Både Crippa och Thim har ju hintats om att man vill spela på yttrar. Ska vi kolla spetsen så tror jag absolut på Crippa bredvid Byström. Joni "ska" kunna ta den andra yttern. Byström har jag bara sett i webbsändningen och tillsammans med lovordandet så är det helt klart ett alternativ som andra center.

  Har inte sett/uppmärksammat Lehmann, Svensson och Ebarhardsson nog för att säga något där och då blir det svårt att lista tredje och fjärde.

  Det jag tycker är viktigast är dock att man snabbt spelar ihop en andralina. Säsongen var ju nästan slut innan upplysningen om Brömslinen blev tydlig men så bra det blev och det har vi fått med oss. Det finns potential att slänga ihop en lika vass andraline med det här materialet men låt det inte gå hela grundserien innan det är klart. Jag vill att vi ska ha två klockrena producerande linor och en checkingline inspelade och klara till Allettan (även om man i en perfekt värld så klart vill se fyra helgjutna).

  /G

  SvaraRadera
 8. Här är snart laguttagning klar, härligt engagemang!
  Dock så ska vi nog inte förivra oss, dem har ju bara spelat 6 matcher så här långt.

  Jag håller också med om att det finns mycket mer att hämta i årets trupp MEN dem måste få chansen att testa runt och spela ihop sig.
  Det viktiga är ju att materialet faktiskt finns beträffande kvalitet och kvantitet. Vi har visserligen en bred men dessvärre inte helt skadefri trupp så håll nu inte på att låna ut spelare till höger och vänster för jag tror inte att vi kommer vara skadefria särskilt långa perioder under säsongen. Låt dem istället konkurrera.
  Någon här ovan ville ju tex. Låna ut Eberhardsson, gör inte det! Den spelaren straffade våra egna juniorer i poängligan och i +/- statistiken (28 p och +19) under förra säsongen och då spelade han i Södra Elit som är en mycket bättre och jämnare serie. Förra matchen fick han tex. Spela i en offensivare 4:e kedja (med Berg och Byström) och då gjorde han mål direkt. Han kommer nog göra sina poäng om han får chansen i en offensivare formation. Jag tror på honom.
  Vi behöver alla dessa spelare för bäst är det nog om man oftast kan spela på fyra femmor. Det sparar helt klart på kapitalet om man inte hela tiden pressar laget och går på lite folk. Då håller sig förhoppningsvis våra viktigaste spelare sig fräscha och skadefria hela vägen.
  Testa nu istället spelarna i olika formationer om det går bra, sök tills man hittar en kombination som fungerar och man måste våga gå utan för ”rankinglistan” när man sätter ihop spelare.
  Jag måste nu avsluta med att säga att Byström känns helt suverän i matchen mot Borlänge, en toppenvärvning som det känns nu.

  SvaraRadera
 9. Jag håller mer bloggen att Byström påminde om Bröms i matchen mot Borlänge. Och då ska vi komma ihåg att han inte fått fart på grejerna än. Det kommer säkert bli ännu lite bättre framöver. Kan bli tungan på vågen som avgör om det blir allettan eller inte. Huddinge ser riktigt bra ut. Visby likaså. Den är det hugget som stucket om åker värvar in ett par tunga namn. Arlanda kommer säkert få ordning på grejerna nu när pitkanen spelar vidare. Det kommer bli tufft!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.