01 september, 2013

Det där plexit

Några kort reflektioner från matchen i kväll:

·         Ska domarnivån vara så här fortsättningsvis rekommenderar jag att man inför frislag i hockeyn i stället för två minuter. Annars får man bygga om hallarna med betydligt större utvisningsbås runt om i landet.

·         Nyköping spelar riktigt bra emellanåt och jag tycker att det ser riktigt spännande ut. Fem mot fem är man ett snäpp bättre än Vimmerby .

·         Löf’s fuling vid ställningen 2-1 gick inte hem. Han jublar som att det blev mål men Wåhlin var vaken för en gångs skull.

·         Bjuhrs 3-1 mål var läckert. Stenhårt i bortre krysset och hade han missat mål hade plexit  gått åt skogen bakom kassen. Garanterat.

·         25 minuter minst tog det när plexit vid sekretariatet gick sönder. Två glas fanns plötsligt inne i sekretariatet och blodvite uppstod.

·      Vimmerby är bra. Men herregud vad man missar målet i kväll. Och när man väl prickar innanför stolparna agerar Dahlbom  vägg. Några riktigt svettiga räddningar och tre frilägen ger honom högsta betyg. Som sagt vi har två grymma målvakter i år.

·         Eric Örtegren kommer in och gör ett kanonjobb på backen i kväll. Syntes inte att han bara gjort en träning med A-laget.

**********

Det ser inte bra ut på backsidan i NH. Johan Norberg borta pga hjärnskakningen sedan tidigare. Johan Eriksson sägs riskerar att missa kommande 4-6 veckorna och Casper Fältskog fick kliva av i kväll. Handen skall röntgas i morgon om jag har förstått det rätt så kan det vara båtbenet som spökar. Tre backar borta alltså. Vill det sig riktigt illa kan det handla om minst en månad. Om jag fick bestämma så skulle jag agera.

**********

J18 tog i kväll en viktig seger borta mot IFK Kumla. Man vinner med tydliga 7-2 och det måste vara skönt efter premiärmatchen mot IFK Arboga. Får jaga någon kommentar från den matchen i morgon.