13 september, 2013

Fredagsblandning

Efter en snabbtitt på laguppställningarna i matchen mellan Visby och Hammarby ser det på pappret ut att bli en lätt match för hemmalaget.

Ett par spelare med NH-anknytning finns i lagen. Hedlund har jobbat sig in i andralinan hos hemmalaget. Visby ser starka ut och har ett lag som på pappret imponerar på mig. Acke bildar backpar ihop med tallangen och egenfostrade Lukas Renlund. Ett bra backpar!

I Hammarby har vi ju som bekant Mårtensson och Danielsson. Ska bli väldigt spännande att se om de kan producera ute på ön. Må bästa laget vinna. Jag skulle i alla fall sätta mina slantar på Ö-laget. Tippar på 7-1. Kör hårt.

**********

Jag har hört att det har kommit in nya direktiv från domarhåll. Som alla har spekulerat i så skall man vara tillbaka till nivåerna som var förra säsongen. Enligt domarna så känns det skönt att slippa blåsa sönder matcherna. Får hoppas att det ryktet stämmer.

**********

Jag återkommer inför Vallentunamatchen. Någon spelare som inte spelade i Väsby ska enligt rykten vara tillgänglig på söndag. Och detsamma gäller nyförvärvet Lundqvist, om de får spela återstår att se. Men jag får lite Gunnarsson vibbar över Lundqvistvärvningen. Men av det jag kommer ihåg från tiden han spelade i Nacka är det en bra back som gjorde en del poäng och som hade ett bra skott. Jag tycker att värvningen är bra och nödvändig. Det är ohållbart att spela på tre femmor en längre tid och vem vet när Eriksson och Norberg kan vara tillbaka. Den direkta känslan säger att Lundqvist kan bli kvar i NH säsongen ut. Men det är helt rätt att ta in honom på en try-out. Juniorerna är också hårt skadedrabbat så en permanent inlåning därifrån är inte aktuell tyvärr.

5 kommentarer:

 1. Lätt blev det då inte för Visby. Dom vann dock rättvist även om Bajen hade lägen för både reduceringar och kvitteringar. Domaren var lite väl mycket hemmadomare men som sagt rättvis seger. Inget lag som skrämmer oss i fortsättningen iallafall. Har svårt att se att vi ska förlora hemma mot dom.

  SvaraRadera
 2. Sjukt många utvisningar på Hammarby. Hängde man inte med eller var det som Bajare skriver att det var en hemmadomare? Undrar hur mycket visby har tränat pp? Borde vunnit större med tanke på alla pp. Skulle inte zebrorna ändra sina riktlinjer nu? Hata innebandy på is!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan läsa lite om matchen här http://www.visbyroma.se/vilka-ar-vinnarna/

   Kan säga att i spel 5 mot 5 så var känslan snarare att Bajen var bättre. Men i det stora hela skapade ändå Visby något fler chanser men Bajen hade ribbskott bland annat så inte ofarliga. Visby vann rättvist men Bajen visade att vi blir att räkna med. Ska bli intressant att se hur det går mot Arlanda imorgon/Bajare

   Radera
  2. Kan även lägga till att Visbys assisterande tränare tyckte deras keeper räddade dom. Och att deras sista period var deras bästa trots att skotten säger annorlunda. Att Visby spelade dåligt i period 1 och 2 så Bajen hängde helt klart med. Domaren var hemmadomare och ingenting annat. Även Bajen fick chans i överlägen men dom var solklara riktiga utvisningar medans alla utvisningar på Bajare var för hooking/holding/slashing som snarare var innebandyregler.

   Nu hoppas jag bara att Bajen bevisar mot Arlanda hur bra dom är och att domaren håller en lika nivå till båda lagen.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.