28 september, 2013

Lördagsgodis


Visby borta har alltid varit den där matchen i grundserien som man mer eller mindre räknat bort poäng på förhand. Nu blev det inte så och NH tog inte bara en skön skalp utan tre väldigt viktiga poäng. De där tre poängen som man räknade in under hemmapremiären kom in retroaktivt kan man nog säga. 

Visby har med sin kontinuitet och sina förstärkningar tippats av många att bli vinnare av grundserien just för att man inte skulle tappa särskilt många poäng innan serien satt sig. Liksom för NH har det inte varit helt smärtfritt i spelet för ö-laget de första omgångarna och det bäddade för en öppning som NH tog. Det var viktigt för laget som trots kritiken visat väldigt goda tendenser under delar av matcherna. Ju längre serien fortskrider, desto mer kan vi hoppas på att laget kan hålla nivån under allt längre perioder i matcherna på det sätt som coach Mälberg vill ha det.

 -------------


På tal om Mälberg, det har gått ett och annat illvilligt rykte om att han skulle var på väg bort från föreningen. Jag lägger här in en STARK dementi kring detta. Mälberg har full support från ledningen. Notera att jag skriver illvilliga rykten. Illvilliga rykten skapas just för att en eller flera personer vill se det hända. Medvetet eller omedvetet så driver man en tes som man vill se förverkligad men som saknar substans. Det kan till exempel vara så att någon kring föreningen utryckt sin oro för hur spelet sett ut, varav någon annan tagit det vidare som ett sätt att skapa opinion kring personen i fråga. I detta fall Mälberg.

Så var det utagerat.

-------------


Ingen har väl missat passningen från Gnesta inför söndagens match som ligger ute på tuben? Det finns faktiskt lite finess i klippet och ser man det i ljuset av Gnesta som en beskedlig förening i sammanhanget så är det ett ganska bra tilltag för att försöka krydda tempen inför matchen.  Klippet hittar ni nedan.


"Dagen efter" /G


5 kommentarer:

 1. Bra att du adresserar det där ryktet. Ville inte ta upp sånt själv.

  SvaraRadera
 2. Snart dags att lära Gnesta en läxa :) Nästan hela deras trupp är ju gamla NH-junisar som blivit ratade att ens få spela i 4e i NH så allt annat än överkörning är ju katastrof.

  Tippar Gnesta 1- Nyköping 6 (1-6)

  SvaraRadera
 3. Snarare Gnesta som borde vunnit, spelade ju ut NH i första :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och då spelade Nyköping ut Gnesta i dom andra två? Eller? Handlar endast om slutresultatet, vägen dit är oväsentligt... Så även om ni spelade ut Nyköping i första, eller andra och tredje för den delen, så vann vi. Rättvist eller inte, skiter jag i så länge Nyköping radar upp vinster...

   Radera
 4. Kommentar 2 visar bara vilken hockey kompetens som finns hos vissa supportrar. DVS noll.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.