07 april, 2012

Håkansson är oersättlig


Det är inte bara en lagkapten och en fantastik poängmakare som slutat. Det är en fantastisk vinnarskalle och ledargestalt som alltid agerat som ett fulltidsproffs, oavsett hur det gått för laget. En sådan kille växer inte på träd direkt, och än mindre vill en sådan kille spela i Div1 för mindre fickpengar än vad jag fick som student när det begav sig. Därför kommer NH inte att kunna ersätta Håkansson. Vi har inte pengarna och kan inte erbjuda tillräckligt med utmaning i Div1D för att locka någon som ens är i närheten av det Håkansson var. Tyvärr!!!

Visst kan vi hitta någon som kommer att göra 60 poäng nästa säsong, det tror jag är fullt möjligt. Men att den personen kommer att göra samma jobb som Fredrik på träningar och mellan träningar och under matcher och i periodpausar, listan kan göras oändlig. Där i ligger problemet.

Samma visa för Vita Hästen som nu tappar Marcus Eriksson som i alla fall på isen är jämförbar med Håkansson. Hur Marcus agerar vid sidan av densamme är jag inte insatt i. Men att det är en grym hockeyspelare och att han varit i klubben i många år trots att han har en högre ”skill” än resten av sina medspelare och motståndare är klart.

Det finns många likheter i dessa två herrar. Det som känns bäst i den här historien är att Håkansson inte väljer att gå vidare och spela för något annat lag. Men att tappa en spelare till en högre division är egentligen inte något som är negativt. Tvärtom.

Nu tillbaka till det jag började skriva om. Håkansson. Hoppas verkligen att det blir en tröjhissning när säsongen drar igång. Alla rekord är motivation nog i sig. Resten av det jag nämnde är också det motivation i sig. Men Nyköpings Hockey det räcker med att hissa tröjan EN gång./Glad Påsk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.