03 februari, 2014

Amatörcasting i Hollywood

Med lite perspektiv på gårdagsmatchen så känner jag precis likadant som jag gjorde i striden hetta igår. Bääääää här nedan följer en viss ton av gnäll, så är du Visby anhängare så behöver du inte läsa vidare.

Jag har faktiskt svårt att sätta ord på de känslorna man kände då och fortfarande känner och i ärlighetens namn så spelar det inte nån roll för vi vann och det var fruktansvärt rättvist. Vi försökte spela hockey i tre perioder, Visby i två och vad som hände i den period de inte spelade hockey vet vi alla som var där.

Det Visbys nr 11 sysslar med är sånt som avslutar karriärer om det vill sig illa, nr 17s tackling på Robin är inte lika ful men den känns väldigt onödig. Dock måste jag kritisera ledningen när man låter Robin spela vidare efter den första tacklingen. Här kan man inte låta spelaren ta sitt ansvar utan det måste man gör åt honom.

Sen kommer vi till något som retar mig lika mycket som de onödigt brutala tacklingarna. Det där jävla filmandet man håller på med. #15 hade inte gjort bort sig på en amatörcasting i Hollywood. Jag tittade igenom matchen sent igår kväll och det är skrattretande som man håller på. En handske i bröstet och spelaren kastar sig handlöst bakåt och håller sig för ansiktet, en klubba som knappt snuddar benskyddet och spelaren faller som han fått benet avslaget, en kollision där axel träffar axel verkar göra förbannat ont i ansiktet. Ska man skratta eller gråta? Själv gör jag inget av det utan konstaterar att det lönar sig att praktisera dramatenövningar mellan ispassen för domaren köper det flera gånger under matchen och de gånger han genomskådar försöken att efterlikna Sylvester Stallone pekar han bara att spelaren ska ställa sig upp. Med andra ord uppmuntrar han det beteendet, genom att inte döma utvisningar. Men det är klart, det vore ju synd om något lag ska få fördel för att motståndarna tappar konceptet. Så funkar det i division ett.

Att sedan medvetet sparka på en motståndare med skridskoskenan är ju bara ett bevis på bristande tankeverksamhet, och inte blir det bättre av att spelaren börjar bråka med vaktmästaren när man blir avvisad av isen.

Om någon missade vad som hände i Stora Hallen igår? Matchen går att ses gratis på:


Några klockslag att hålla koll på:

Ca 1tim 15min
Ca 1tim 21min
Ca 1tim 27min
Ca 1tim 32min
Ca 1tim 36 min
Ca 1 tim 40min

**********

Måste berömma lite också. Känns trist att bara klaga liksom.


Viktor Sallhag gör sin bästa match i NH-dressen hittills. Ett riktigt bra jobb och han är en jobbig jävel att möte varje byte, hela matchen. Igår överglänste han Robin Grönqvist som jag annars tidigare hyllat för just de egenskaperna. Bra som fan!

Petter är riktigt stabil och gör inga misstag samt spelar riktigt bra när det kommer till det fysiska spelet utan att göra det fult, även Petter måste vara tuff att möta när han spelar som han gjorde igår.

Annars är det egentligen ingen som faller ur ramen utan alla gör sitt jobb. Och första perioden var säsongens bästa period av hemmalaget.

 

13 kommentarer:

 1. Måste tillägga att Acke var klart den bästa spelaren i Visby/Roma och det vore tjänstefel att inte försöka locka hem honom till nästa säsong. Och då till spel i allsvenskan självklart!

  SvaraRadera
 2. Se några av situationerna här: http://lokalsporten.se/bloggar/mattias-lundgren/2014/02/03/det-h%C3%A4r-h%C3%A4nde-i-den-andra-st%C3%B6kiga-perioden

  SvaraRadera
 3. Håller med tillbaka med Acke nästa sässe!

  SvaraRadera
 4. Okej, nu har jag kollat länken du la in till Mattias Lundgrens blogg. Först och främst, jag håller inte på Visby utan på ett lag i en helt annan serie: Västerås!

  Att det är så mycket tjafs på bloggarna om denna match fick mig att vilja kolla in det närmare. Okej, den första situationen när 11 tacklar Robin (?) är inte snygg men hade 11:an träffat 0,5 sek tidigare så hade det varit en klockren tackling axel mot axel. Ge dig ut på skridskor själv och försök tajma en tackling. Good luck.

  De övriga situationerna är ju knappt värda att skriva hem om utan sånt som händer i vilken match som helst, på nästan vilken nivå som helst. Andra tacklingen på Robin är ju bara löjligt att ta med som kritik, den är det inget fel på och att domaren dömer utvisning är helt fel.

  Den tredje situationer, när en NH-spelare hugger som en yxa mot en VR-spelare verkar helt ha fallit bort från den objektiva (?) bedömningen här. Snyggt.

  Summa summarum: Det är hockey, det är känslor, det är sport.
  Spottade killarna på NH-läktarna på bortaspelarna som vanligt? Kastade ni grejor i frustration som vanligt? Förmodligen. SÅNT hör inte hemma på en hockeyarena, men det som händer på isen är inget att hänga läpp för. Alla är hela och redo för nästa match. Ska ni upp i Allsvenskan får ni bita ihop. Ses vi där blir det riktigt roligt att se hur det går för ert lag och hur er supporterklubb sköter sig.

  SvaraRadera
 5. Jag stod där båda tacklingarna mot Robin delades ut och den första är en av de fulaste jag sett på rosvalla. På den andra såg man tydligt hur armbågen kommer först och trycker ihop Robins hjälm mot plexit. Då var jag helt säker på att det var färdigspelat, för i år. Så den andra tacklingen var en solklar checking to the head och inget annat.

  //Dennis

  SvaraRadera
 6. När jag stod på plats upplevde jag den andra tacklingen fulare och med armbågen högt uppe. Har bara tittat på mob nu då ser den andra inte så ful ut. Alla döende svanen situationer är mer irriterande och dom var inte med på hockeyfebers länk. Och ja visst lär vi bete oss när det åter bär av mot gurkstan. Sist jag åkte därifrån hade vi slagit ut Västerås i ?! P/O. NH@re.

  SvaraRadera
 7. Men att Kim slashar en spelare som tydligen fick ordentligt ont, men ändå spelade vidare. Rättfärdigar väl ändå inte Emriks beteende att filma, sedan sparka med skenan mot en Nyköpingsspelares lår? Det var ju inte han som blev slashad.

  //Dennis

  SvaraRadera
 8. Albin >> om du bemödat dig att läsa inlägget hade du sett att jag skriver att Kim Ericson delar ut en ful slashing. Vad hade krävts mer? Att jag skriver att den är jätteful? I övrigt använder jag omdömeslös, att armbågen är högt och att det är obefogat att ge sig på vaktmästaren. Vilket av det här beskriver inte situationerna? Dessutom, så valde jag att ta med enbart de här sekvenserna för att det är de situationer som renderade det stora straffet. Att du sedan försöker antyda att Axbom får skylla sig själv i den första tacklingen är lite löjligt. Det som gör den andra tacklingen extra vårdslös är att Visbyspelaren vet om att Axbom i bytet innan fått en smäll mot huvudet, ett faktum som inte hindrar honom från att sikta högt med tacklingen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kims slashing var max en tvåa så jag kan endast tolka domarens bedömning som att han inte ville straffa Visby hårdare trots att han redan skonat dem hela matchen.

   Radera
 9. Mattias L >> Jag klickade på länken och tittade på filmen. Jag läste alltså inte din blogg utan kollade på vad som hänvisades härifrån. Mina kommentarer är alltså helt baserade på vad som skrivs i den här bloggen och vad som visades i din film.
  Att Axbom får en tackling efter den första fula tacklingen är ju för att er lagledning skickade ut honom på isen!! Är han på isen är han 100% tacklingsbar, har man andra åsikter än det så föreslår jag att man riktar kritiken mot dom som bestämmer vem som är på isen och vilka som sitter på bänken. Det avgör inte motståndaren och motståndaren kan ju inte åka omkring och hålla reda på vilka som får tacklas och vilka som inte får det. Det hade inte NH gjort om det var omvända roller och det hade inte nåt annat lag heller gjort. Jag tycker ni förstorar upp det som hände i matchen till orimliga proportioner. Förstår att det var en sak för er som var där, jagade upp varandra och fyllda av matchens karaktär fick utlopp för era känslor. Men för den som kollar sekvenserna i efterhand så är det bara… en vanlig hockeymatch.

  SvaraRadera
 10. Albin >> Albin >> Då kollar vi som faktiskt händer på filmen.

  I ditt första inlägg skriver du att om Wahlberg inte missat hade det varit en "klockren tackling axel mot axel".
  "Klockren" är i så fall en synonym för "helt regelvidrig"; han tar sju skär innan (charging), han hoppar in tacklingen (charging), han träffar huvudet (checking to the head). Det här syns väldigt tydligt i filmen.

  Gällande den andra tacklingen, Axbom är inte alls tacklingsbar i den positionen, han står med ryggen mot. Reglerna är klara på den punkten – gå in och läs på förbundets hemsida (checking from behind). Undantaget är om den tacklande spelaren bedöms att avsiktligt vänt ryggen mot för att skapa situationen, så ser det inte ut att vara här. Här brast omdömet på den som delade ut tacklingen – det är hans ansvar. Dessutom träffar spelaren med armbågen i huvudet, allt det här syns även det i filmen. Det är en i stort sätt lika vårdslös tackling som den första.

  Att Axbom inte skulle varit på isen är en helt annan diskussion.

  När det gäller Emrik Larsson tillhör det knappast det normala att en spelare agerar ut på det viset mot en funktionär.

  Hade domarna blåst tidigt i matchen hade det här aldrig hänt, istället gick det som det gick. Att kalla det en "vanlig hockeymatch" är rätt obegripligt, i så fall skulle var och varannan match innehålla hundra utvisningsminuter och två tre matchstraff.
  Själv känner jag mig rätt lugn och försöker se vad som faktiskt hänt istället för att inte se vad som har hänt.

  Avslutningsvis ber jag om ursäkt till Nicklas att jag tar upp hans blogg som plattform för en diskussion om ett inlägg på min.

  SvaraRadera
 11. Albin>

  Klart att du är västerås-fan alléna. Jag menar, ryktet om spottandes och kastandets supportrar från Nyköping måste ju ha spritt sig som en eld genom de ädlare divisionerna. Det ryktas att hockeymammor läser dessa spökhistorier för sina barn på kvällarna. "Akta Er för NH supportern ty han är av fräsandet och av döda tings kastandets källa".

  Hela det ryktet kommer från en match för ett par år sedan mot ett annat lag i division ett....gissa vilket? Du verkar veta väldigt mycket för att ha sökt upp den här bloggen, med att indirekt uttrycka dig för att vara neutral i situationen (vilket du inte är).

  Om vi för en stund utgår från att du är Västeråsare och inte är en part i detta så förmodar jag att du har fullt upp med att smälla tuffingarna i GSU och uttråkade VSK-supportrar i rockis? Finns en del där du kan hämta, vilket du förstås är medveten om.

  Du är ett troll, snälla bara försvinn.....

  /G

  SvaraRadera
  Svar
  1. ---och för att ingen ska missförstå så menar jag såklart "smälla på fingrarna" som i tillrättavisning och inget våldsbejakande.

   /G

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.