02 februari, 2014

Bla, bla, bääää

En jämn serie är bra för hockeyn. Varje match är livsviktig och det innebär att även segrar mot Enköping som ligger tvärsist borde vara en publikmagnet. Så blev det inte riktigt i onsdags, men jag hade på känn att det skulle bli dåligt med fyllda stolar i Stora Hallen. Frågan är om publiken inväntade matchen i eftermiddag? Jag är inte så säker på den men jag hoppas verkligen att så är fallet, för matcher mot just Visby/Roma brukar bli något alldeles extra, inte minst för publiken och trots att Abrahamsson lagt rören på hyllan. Eller hur är det egentligen med den saken? För några veckor sedan viskades det om att Abris skulle vara nära en comeback.

Vad beror det på att det allt som oftast blir småfula och griniga matcher mot ö-borna? Att V/R  för det mesta spelar lite över gränsen med sina yxor bidrar ofta till att publiken reagerar och, att laget är fyllt av vinnarskallar och där märks kanske Forsberg, Adamsson och  Emrik Larsson mest, bidrar också att man spelar lika fult som laget spelar dåligt. Men oftast spelar man bra. Tyvärr!

Visby/Roma ligger sist i fair play ligan med 166 utv minuter hittills i allettan, NH ligger femma med 134. Så man skulle lätt kunna gissa att PP och BP kommer bli viktigt i eftermiddag, i PP effiktivitet ligger NH tvåa medans Visby ligger näst sist. När det handlar om BP-spelet ligger dock Visby etta (så klart med all den träning man får under match) medans NH ligger femma, här måste laget prestera bättre från och med nu. Ta mindre utvisningar och döda fler, det är en enkel matematik som är svår att leva upp till.

I eftermiddag måste NH spela bättre än i onsdags sett över en hel match om man ska fortsätta att vara det lag som är jagat i serien. Betydligt bättre disciplin i försvarsspelet med minimalt med misstag och effektivare framåt. En enkel matematik även här alltså. Fan vad idrott är enkelt!

Jag tror på två lag som kommer att fokusera på defensiven men där inget lag tvekar att gå framåt när tillfälle ges. Jag håller NH som knapp favorit i den här matchen, men den känns riktigt oviss på förhand så i dag är det extra viktigt att alla kommer ner och hjälper laget att behålla serieledningen. I inbördes möten så står det 2-2 lagen emellan den här säsongen.

Tänk på att matchen börjar kl 15.00 och så ses vi i hallen, gärna på ståplats!


 

5 kommentarer:

 1. Varför har du NH som favorit`? Dom har ju spelat skitdåligt nu 2 matcher i rad medan Visby toppat formen senaste matcherna. Så allt talar nog snarare för Visbyseger idag!!

  Spelar NH som mot Borlänge eller Enköping så blir det nog tennissiffror i den här matchen. Men hoppas att NH hittar tillbaka till det spelet dom hade mot Huddinge och Hudik!!

  Hejja NH

  SvaraRadera
 2. Tror nog gutarna vet att dom är chanslösa utan hemmaplans fördel i P/O då tar man varje tillfälle sim ges att grisa,skada och förstöra för att vinna serien. Faktum är att dom blev utspelade tills bräkandet började. NH@re

  SvaraRadera
 3. Detta var en liten försmak på hur det kommer att se ut i PO och kvalserien och ska vi vara med där så är det bara att lära sig hur det går till. Jag tycker NH klarar av det mentala spelet på ett mycket bra sätt och svarade upp mot Visbys försök att störa oss på ett bra sätt. Nu kör vi vidare!

  SvaraRadera
 4. Skönt att se att NH hittat tillbaka i spelet som var på vift mot Borlänge/Enköping.
  Med risk för att bli tjatig, kan Andreas vara snäll och berätt vad låtarna han spelar heter?
  Speciellt då Intromusiken!!?

  SvaraRadera
 5. 3 viktiga poäng härligt!
  Nu kan man börja hoppas på att hockey säsongen i Nyköping kommer vara ytterligare några månader.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.