04 februari, 2014

I helgen ställs allt på sin spets

Att våra J-lag har väldigt tunna trupper är inget nytt. Det har varit ett problem för båda lagen hela säsongen och framförallt J20 har haft alldeles för mycket problem med skador och spelare som lämnat under säsongen. I helgen väntas allt ställas på sin spets när både J18 och J20 spelar match på lördag och matcherna går hemma (J18 möter Visby/Roma) och borta (J20 möter Nacka). Alltså kan inte J18 spelarna dubblera som man gjort tidigare. Igår var sex spelare från J18 med i J20s segermatch mot IFK Tumba. Ni kan säkert göra matten själva. Ta bort de sex bästa spelarna från en tunn J18 trupp och ställ resterande spelare i matchen mot Viby/Roma. Det krävs ingen Einstein för att räkna ut att förutsättningarna kunde vara betydligt bättre.

Det stannar inte här. J18 måste vinna sin serie för att få chansen att kvala sig tillbaka till J18elit och i skrivande stund ligger man tvåa, en poäng bakom serieledaren så alla poäng man kan få är av absolut största vikt. J20 å sin sida ligger riktigt pyrt till när man måste klättra förbi både Nacka och Värmdö för att undvika negativt kval. För J20 återstår endast tre omgångar och det skiljer tre poäng upp till de ovan nämnda lagen. Prekärt läge, minst sagt.

Lösningen då? För mig finns bara en lösning. Låt J18 spela med sina spelare och låna in max antal spelare från A-laget till J20. Om jag har förstått det rätt så kan J20 ha två överåriga spelare + en överårig målvakt i truppen. Låt oss säga att J20 lånar in Anton Karlsson (junior), Thim och Sallhag + den målvakt som inte ska stå på söndag så har man i alla fall kommit en bra bit på vägen. Frågan är bara om Mälberg är jättesugen på att låna ut dessa spelare när A-laget har en superviktig match själva på söndag? Troligen inte. Men det vore katastrof om även J20 åkte ur Elit.

När vi ändå är inne på J-20 så har man gjort en förändring i tränarrollen. Ronny Björlin har tagit över ansvaret för J20 då Magnus Blårand nu helt ska fokusera på sin uppgift som J-ansvarig och skolhockeyn.

3 kommentarer:

  1. Det är väl tjänstefel och inte låna ut spelare. Nu tror inte jag att Anton Karlsson får spela juniorhockey då han är utlånad. Men Grönqvist och 2 seniorer samt som du säger en av målvakterna borde inte vara några problem. Föreningen är kommer alltid vara större än A-laget. Det rör sig om en match pga att det krockar för juniorerna.

    SvaraRadera
  2. Varför skulle inte Anton få spela juniorhockey? Om man verkligen inte vill åka ur med J20 kanske styrelsen ska kliva in och ta tag i saken. Mälberg ska inte ha någonting att säga till om i det fallet. Skulle man tvingas kvala med J20 så är nog tyvärr risken överhängande stor att laget åker ur. Och skulle man göra det så skulle de vara en smärre katastrof för föreningen, eftersom det per automatik skulle betyda att man tappar de bästa juniorerna som får spela J20 nästa år samt får det oerhört svårt att rekrytera nya juniorer utifrån (vilket kommer behövas oavsett om man åker ur eller inte). Och får man inte in fler spelare så kommer man heller inte få i hop något lag vilket innebär att A-laget inte kommer uppfylla de nya licenskraven. Så om de styrande verkligen vill undvika ett sådant scenario så skickar man ner det absolut bästa som går resterande matcher.

    SvaraRadera
  3. Man får ju utgå ifrån att det finns ett bra samarbete mellan A-lags och juniorverksamheten, som ngn tidigare sa, Om J-20 skulle åka ur vore det ju katastrof. Nu tror jag J-20 kommer reda ut det här, men man har inte råd att inte vara på de möjligheter de har till sitt förfogande

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.