18 oktober, 2012

Att tänka efter före

Det är som sagt lätt att vara efterklok i stunder som denna. Bröms hade ju som bekant problem med sina ljumskar sedan en tid tillbaka. Trots detta så spelade han matchen igår mot Järfälla med resultatet att resten av säsongen är i fara! Det var inte Fredrik Johansson som ensam tog beslutet att Bröms skulle spela, naturligvis spelade han på egen vilja i samråd med Johansson. Med facit i handen skulle Niklas naturligtvis vilat över helgen och kanske ännu längre med tanke på att de flesta ljumskproblem har ett samband med förslitning. Vila är alltså det enda rätta om jag har fått allt rätt förklarat för mig. Men nu är det bara att hålla tummarna för att det inte är ”worst case scenario” både för laget och för Niklas skull.

Om det skulle vara så pass illa att Bröms missar eller riskerar att missa resten av säsongen måste nog sportchefen börja kolla runt lite på olika alternativ. Det är självklart ingen brådska, men när allettan drar igång bör nog en förstacenter vara spelklar. Att tappa en spelare som är så pass dominant som Bröms är känns såklart inte bra. Allettan ska inte vara i fara överhuvudtaget men om man vill överleva ett ev. playoff så måste nog Bröms vara med på isen alternativt ny center värvad i alla fall för att jag ska känna mig lugn. Men jag håller mina tummar tills vi får en prognos över hur pass allvarlig skadan är.

4 kommentarer:

 1. Började direkt planera resten av säsongen utan Bröms när jag fick höra om skadan igår.
  Men först och främst hoppas jag självklart att han kan gå förfullt snart igen men om...
  Vet ej om lockouten är spikad i NHL för resten av säsongen.
  Om jag satt i sportgruppen så skulle jag när svaret på Bröms skada kommer direkt börja leta efter en sponsor som kan gå in med pengar till en NHL center av klass.
  "Många" andra klubbar i små städer verkar ju kunna lösa sånt när det gäller en spelare med kontrakt öven en halv säsong, om nu Bröms blir borta en lång tid.
  Ingen brådska fram till jul men som du skrev så är det väldigt aktuellt till allettan och playoff.
  Tror det blir svårt att hitta en ledig center av Bröms-klass i div1 eller allsvenskan som är kontraktslös.
  /#9

  SvaraRadera
 2. Kanske skrev lite otydligt innan men det jag mena är att om Bröms blir borta hela säsongen eller stora delar av vårsäsongen och att en NHL lockout blir spikad hela säsongen så ska man leta finansierer för en NHL-center som kan bli spelklar till efter jul :)
  / #9

  SvaraRadera
 3. Jag är egentligen för dåligt insatt i NHL-lockouten men det verkar som att det inte kommer dröja allt för länge innan spelarna flyttar "hem" igen. Några veckor sen är nog NHL igång. Visst finns det centrar om man kan betala för sig men NH har ju många centrar i sin trupp redan. Crippa, Byström, Thim, Lehmann, Sallhag och Mozart kan ju också spela center om det skulle behövas. Så OM Bröms inte kommer lira med den här säsongen så måste man nödvändigtvis inte värva in en center tycker jag. Även en ytterforward skulle funka. Håkansson kanske?

  Men jag anser som ni andra att det är bättre att vänta tills allettan innan man agerar. Dock kanske sportchefen kan sondera terängen och göra klart hur man tänker och även gå ut med detta.

  Men det bästa vore om Bröms kunde ersätta sig själv, och att skadan är av den lindrigare sorten trots smärtan nu. Kanske bloggen kan komma med info om hur pass illa det är med Bröms?

  SvaraRadera
 4. Är muskeln av så är det kört, är det en bristning (förmodligen) så kan det vara allt från 1-6 månader beroende på allvarlighetsgraden på skadan. Är det tre månaders rehab som blir domen så är i alla fall jag nöjd med tanke på hur illa han grinade.

  /G

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.