08 oktober, 2012

Externa finansiärer och J20


J20 förlorade i kväll borta mot Almtuna. Men det krävdes straffar för att skilja lagen åt och det måste ändå ses som ett fall framåt för laget som startat serien lite ojämnt. Matchen slutade 4-3 och Anton Svensson var inblandad i alla Nyköpings mål. Han gjorde själv 3-1 och 3-3 och sen spelade han fram Eberhardsson på 3-2 målet. NH hämtade alltså in ett 3-0 underläge och hade chansen att avgöra under ordinarie tid. Men man förlorade alltså på straffar.

**********

Det surras om Åker igen. Nya spelare ryktas vara på ingång till bruket. Det är IFK Ores lagkapten som sägs skall vara klar för Åker (är nu presentad officiellt). Mats Hjort är nog en helt ok värvning men kanske inte någon spets till laget.

Laget har även en back på kroken som skall vara en ”klass back” och vara en dimension över övriga backar i truppen. Har inget namn på spelaren men väntar med spänning på namnet. Förslag någon?

**********

Det har diskuterats angående Vita Hästens värvning och jag tycker att Göran Strid slår huvudet på spiken när han på http://hockeysverige.se/blogg/mjornberg skriver följande

Jag citerar Göran Strid:

” Härliga tider! Tänk när vi får läsa om detta i nästa steg:

- Nicklas Bäckström är klar för Nittorp i två matcher
- Zetterberg är klar för Ore i en match
- Kronwall klar för Mjölby i tre matcher
- Ovechkin, Jokinen, Nash, Kovalchuk och bröderna Sedin klara för Karlskrona nu till matchen mot Oskarshamn på onsdag.

Vilket lyft för den svenska hockeyn!?! Om man sedan lämnar över de namngivna spelarna i varannan match till Södertälje och Djurgården framöver, så berikar det hockeyn ytterligare ett steg och höjer spänningen!”

Slutcitat!

Lite så jag känner också när det kommer till korttids kontrakt ala Jonte Ericsson.

Och alla de här externa finansiärerna som pumpar in pengar i diverse olika NHL värvningar, varför vill de vara anonyma i sammanhanget?  Hittills har jag inte läst om en enda extern finansiär/sponsor som vill nämnas i samband med värvningen. Jag har säkert fel här och rätta mig gärna men lite konstigt tycker jag att det är. Allt som går att läsa i mitt sista kapitel gäller inte om Nyköpings Hockey skulle hitta en extern finansiär som vill sponsra en NHL spelare. Jag är enögd och partisk i målet. Liksom Vallentunas skribent i sin matchrapport från gårdagens "turliga" NH-seger.

3 kommentarer:

 1. Ett namn ska du få, Grossa.

  SvaraRadera
 2. Alla företag som gått in med pengar för att få hit Jonathan står klart och tydligt omnämnda på Hästens hemsida, bara att glida in, läsa och låta avundsjukan få en skvätt näring till :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra. Men när jag skrev inlägget fanns ingen sådan info att läsa. Sen känns det mer som ett undantag. I de flesta fall är de externa finansiärerna hemliga.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.