03 oktober, 2012

Tre pinnar och en torsk


Ny look på bloggen. Tackar Zelda för att hon hjälpte mig att snickra ihop nya headern.

Jag missade min första hemmamatch på….. ja jag vet faktiskt inte när jag missade en hemmamatch senast. I kväll var det i alla fall dags igen. Inte kul att följa matchen på swehockey, sn och lokalsporten. I alla fall om man jämför med att vara på plats i Rosvalla. Men strunt samma, vi vann ju för gudskull så vad sitter jag och lipar om framför laptopen. Skärpning!

3-2 var tydligen jämnare än det borde ha varit. Men det blir ofta så när matchen är ”klar”, man slappnar lite onödigt av innan kärringen har sjungit. Men 3-1 eller 3-2 ger exakt lika många poäng.
Roligt att Joni Lindlöf fick göra sitt första och andra mål i NH-dressen i kväll.
Nu fick vi lite oväntad hjälp av Nacka kvällen till äran. De slog Huddinge med 5-3 och samtidigt sågades Huddinge av lite gran från NH i kampen om allettan platserna. Två matcher kvar innan serien vänder och alla poäng vi kan ha tillgodo ner till strecket är välkomna. Huddinge, Wings och Visby skall NH möta på bortaplan när serien vänder. Inga lätta matcher där inte.

**********

Att förvalta en 1000-lapp


Det sket sig i och med att Huddinge torskade. Bra! Men inte för mitt tips alltså. Enköping vann med lite bekymmer mot Lindlöven, och Mörrum vann också en jämn match mot Pantern.

1800:- kvar att investera. På igen bara!

**********

Kvällens övriga matcher:

Väsby – Botkyrka 5-2 Väsby vinner en jämn match. Botkyrka var med i matchen tills 4 min återstod.
Åker – Vallentuna 4-1 Stabil seger för Åker, har resan mot undre halvan börjat på allvar för V-tuna? Nja?
Nacka – Huddinge 5-4 Huddinge vinner skotten med 52-29 men förlorar ändå. Känns det igen från i fjol?

9 kommentarer:

 1. Surt att man inte stängde matchen vid 3-0. Rena surret runt Wings kasse. När sen 1-3 målet fallet i short handed så blir det lite onödigt spännande. Nyköping var betydligt bättre sett över hela matchen. Wings har nada finess i sina kontringar. Men vinst ja!

  Nu kom ju Vallentuna upp som en liten kil men just den här delen var viktig, att vinna mot förmodade topplagen Visby och Huddinge och förhandsutmanaren Wings. Gör NH jobbet mot Vallentuna och mot Nacka så ser det riktigt fint ut innan första vändningen på serien kommer. Att bara tappa sex poäng skulle betyda mycket. Att dessutom laget börjat sätta sig redan känns riktigt bra. Bara detaljer om fördelning av positioner i andra/tredje. Fjärde upplevde jag idag som rätt mycket sämre utan Kim.

  Sen står det rätt klart att NH verkligen drog en vinstlott i fördelningen hemma/borta-spel. Endast två kluriga bortamotståndare i Åker och uppstickande Vallentuna x2. Jag tackar för den.

  /G

  SvaraRadera
 2. Ser nu att Patrik Karlkvist hittils noterat 7 poäng på 4 matcher (4 mål och 3 ass) i Västervik.

  Fan vad det är märkligt att NH har en förmåga att inte se kvalitet i spelare. Det var otroligt tydligt när Karlkvist kom fram och fick spela ETT FÅTAL matcher att han var något att satsa på. OCH man borde ha gjort allt för att behålla honom i klubben!

  Nu stack Karlkvist tillbaka till SSK efter 3 säsonger i NH, säkerligen för att det var bättre att få spela J20 i SSK än att bli bänkad av Owe Holmberg i NH. Nu är han alltså i Västervik!?! Varför jobbar man inte gärnet för att få tillbaka Karlkvist i NH till den här säsongen. Man blir rätt trött av att se alla unga spelare som lämnar NH för att sedan något eller några år senare dyka upp i ett annat lag på samma nivå och där vara skitbra! Undantaget är Axbom.

  Skärpning för fan, det håller inte att låta spelare bara lämna klubben till höger och vänster och istället ständigt värva in nytt.

  SvaraRadera
 3. Nu är det ju kanske inte alls fel att dom går till andra klubbar där dom får spela första eller andra femman (ex hedlund) och sedan kan man ta tillbaka dom med deras nya erfarenhet. Ist för att dom får knappt om speltid i 3e eller 4e här.

  Men håller med om att man misshandlar sina egna produkter som ex. Acke, Hedlund, Backholm mfl

  SvaraRadera
 4. Jo men det känns bra att det kommer in folk och gnäller nu. Speciellt som grabbarna börjar hitta spelet och gör det bra efter förutsättningarna. Man ligger två med samma poäng som ettan, i och för sig med en match mer spelad. Att Karlkvist lämnade var väl för att han ville spela J20 på en högre nivå än Elit? Acke har haft svårt att ta en plats på tre backpar vilket inneburit en hel del bänknötande. Då är det väl bättre att han får komma bort och som nu spela i ett första backpar i Lindlöven. Han kommer utvecklas och säkert komma tillbaka. Ang Backholm så gnälls det ju på honom inför varje derby mot Åker och ärligt så vete fan om han inte skulle vara 7de back i dagens NH. Sen har han faktiskt Åker som moderförening. Tänk om Åker också vill ha sina "egna" spelare i sitt lag?

  Hedlund hade man säkert kunna spela i andra eller tredje linan men han ville till Åker och då är det väl bättre att han fick gå dit?

  Visst kan man tycka att NH skulle ta in fler "egna" spelare men då gnälls det på kvalitén i stället. Alltid är det nått sa kärringen som blödde näsblod. Skärpning nu snälla!

  /Räkan

  SvaraRadera
 5. Nej du räkan kan inte hålla med dig om att Acke och Backholm skulle ha svårt att ta plats mot Hulting och Andersson är dessa herrar betydligt vassare. Klart att dom hade det svårt att få speltid när vi hade Ronny, Calle, Lillen mfl men i dagsläget?

  Hedlund sa att han ville till NH i år men inte blev tillfrågad ens.

  Sen ska det tilläggas att det inte är gnäll att ha åsikter!
  Tycker i övrigt att det är jävligt roligt att klubben har hittat gamla NH-bekantingar som kommer tillbaka. Speciellt då Robin Axbom, skulle gärna se hans bror i målet till nästa säsong. Hoppas på mer av den varan som ex. Näslund och Karlkvist =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hulting och Andersson är ju 7e och 8de back. "So i rest my case" där. Vem av de andra backarna skulle Backholm peta enligt dig?

   Åsikter är bra att man har, självfallet. Men jag tycker att det blir aningen jobbigt att läsa massa "gnäll" när det går bra för laget. Visst skulle jag gärna se Karlkvist i NH men bara för att han har spelat J-hockey i NH betyder det ju inte att han spelar gratis?

   Ang Hedlund så var han i alla fall väldigt ivrig på att krita på för Åker. Det tolkar jag som att han ville dit. Det var ju inte så att det var någon tidsnöd vid det tillfället.

   /Räkan

   Radera
 6. Räkan>> Det är absolut ingen kritik mot det lag som NH ställer på isen i årets serie. Förstår inte hur du kan få det till det? Vad jag pratar om är att förvalta och se potential i spelare och inte bara låta spelare dra så fort det inte passar. Problemet idag är väl att "bara" kunna locka unga lirare med div.1 spel men å andra sidan är det ju just det man kan locka spelare med kontra J20 SuperElit.

  Tror nog ändå att Backholm skulle ta plats bland de 6 första backarna i årets NH? Och att Karlkvist hellre ville spela J20 SuperElit med SSK förstår jag också, alternativet var ju att spela i NH´s J20, för i A-laget gavs han ju inte chansen trots att han producerade de få gånger han spelade i A-laget.

  Är det inte det ena så är det det andra sa kärringen som blödde näsblod, tror jag det ska vara va?

  Jag har skrivit det innan här på bloggen att jag tror mycket på NH den här säsongen!

  Och försök att hålla en lite trevligare ton Räkan än att skriva "skärpning nu snälla!". Du drar ju upp saker som inte ens hörde till det här ämnet. Jag har som sagt inte klagat ett dyft på resultaten i årets Div.1 D.

  Mycket skrik för lite ull sa kärringen som klippte grisen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag har inte fått det till att vara kritik mot någon spelare alls. Var skriver jag det? Det jag tycker är ju att det ofta gnällts på NH trots att det går bra för laget. Som att "folk" inte vill föreningen väl.

   Jag håller med om att Karlkvist producerade när han fick chansen. Skulle gärna se honom i NH men nu är han ju i Västervik och lirar i deras första lina där han gör det bra! Men jag undrar varför man börjar tjata om det nu? Hade han spelat i Västerviks tredje lina och inte göra en massa poäng hade det nämnt iaf här? Knappast. Nej i min värld är det rent gnäll och sånt tycker jag är irriterande. Det är min åsikt om jag får ha en sån?

   Vad har jag dragit upp som inte hör till ämnet?
   /Räkan

   Radera
 7. Tror att Räkans frustration kommer från att det ofta fokuseras på det negativa och att det särskilt kommer upp när det går bra. Underskriften "Roland" skrev ju en fin insändare i SN inför matchen mot Wings där han menade att NH-spelarna inte tog i och var lata, vilket är smått provocerande efter att ha spöat Huddinge och Visby rätt övertygande.

  Men visst finns det kritik i denna fråga, jag kan hålla med om att Karlkvist borde fått mer möjligheter att utvecklas i A-laget. När det kommer till Backholm och Acke så är jag mycket tveksam. Visst är man båda bättre än Hulting och Andersson men bättre än Norberg och Åhnelöf som inte spelade sist? Jag skulle inte byta. Skulle man vända på det så skulle vi ju kunna sitta här om ett par år och ifrågasätta varför Hulting inte fick chansen när Åhnelöf var på utbildning. Allt beroende på hur hans karriär går.

  Sen vet jag inte vad Backholm har för deg i Åker men jag undrar om NH kan/bör lägga en sådan lön på en sjundeback och att spelaren skulle tänka sig att ta en sån position. Tittar vi på ordinarie:

  Selin-Axbom
  Åhnelöf-Eklund
  Lindberg-Norberg

  Jag vet inte vart Backholm skulle ta plats där inte. Hedlund skulle inte böja sig med en plats i fjärdelinan, det är långt ifrån självklart att han petar Lehmann eller Tornberg i tredje.

  /G

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.