02 oktober, 2012

Nya förutsättnigar


Inför morgondagens match mot Wings känner jag en viss oro. Det brukar ofta bli målsnåla tuffa matcher mot Wing, och ofta med förlust eller att matchen går till övertid. Även det faktum att Nyköping verkar inleda även den här säsongen med lite varannan-match syndromet påverkar mig, då man spelar bra i en match för att i nästa vara betydligt sämre. Och Nyköping gjorde en klockren match i söndags. Dags att bryta trenden?

Nyköping har inte några större problem i truppen med skador och sjukdomar. Det är egentligen bara Johan Norberg som är lite tveksam till spel i morgon, förutom Johan Ånelöf som fortfarande är borta med sitt arbete förstås. Det skulle betyda att våra två bästa defensiva backar inte spelar i morgon.

Vem som vaktar kassen har jag inte någon koll på men Jesper Ekeberg var grym i senaste matchen och om jag fick välja (vilket jag såklart inte får) skulle jag ge honom nytt förtroende. Oavsett vem som står kommer det bli en annorlunda matchbild mot i söndags. Wings passar inte Nyköping, eller rättare sagt man brukar inte passa Nyköping. Hög fart och blixtsnabba spelvändningar och ett stabilt försvarsspel brukar prägla matchbilden mot Wings. Wings ser inte alls lika starka ut defensivt som förra säsongen men offensivt finns det många spelare att se upp med. Patric Gozzi (3a i interna poängligan) som NH var ute efter inför säsongen är en av dessa. Andrea Öhrn är en annan att hålla lite extra koll på. Men med rätt inställning kommer Nyköpings att sälja sig dyrt, men kan man behålla ödmjukheten är frågan?

**********

Att förvalta en 1000-lapp


Efter succén (?) med 1000-lappen tänker jag även den här gången köra en trippel. Lagen som får mitt förtroende den här omgången blir Huddinge, Enköping och Mörrum. Trippeln ser ut som följer,

Nacka – Huddinge 2 (1,40) Tror att Huddinge är så pass mycket bättre än Nacka och vinner.
Enköping – Lindlöven 1 (1,45) Enköping är svårspelade i sin hemmahall. Lindlöven torskade senast.
Pantern – Mörrum 2 (1,90) På pappret en klar 2a men Pantern är bra hemma. Chans tvåa.

Totalt odds 3,86 x 184 :- och Ev utdelning blir då 709,68 kronor. Kvar i kassan efter kvällens spel är 1800:-  

**********

J20 spelade mot Nacka igår och tyvärr blev det en svidande förlust. 5-3 slutade matchen men det som gjorde förlusten extra jobbig var att man i första perioden inte utnyttjade sina lägen. Man sköt 16 skott utan att få utdelning. Nacka sköt 10 och gjorde 3 kassar.

En mållös andra period, men i tredje hämtar NH upp tremålsunderläget till 3-3 inom loppet av drygt tre minuter och får sen chansen att i PP ta ledningen. Tyvärr ingen utdelning och i stället får Nacka en straff som man sätter och när Nyköping tar ut målvakten spikar Nacka siffrorna till 5-3. Tufft som sagt!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.