09 december, 2012

Dramat är över, fler derbyn väntar

Peter ”Slaktarn” Fredriksson erkände att det blev lite kaos när Vallentuna gick från 0-5 till 3-5 på några minuter, men att laget samlade sig och kunde ta pausvilan till hjälp och sedan gå ut och göra om förstaperioden igen. Kort sammanfattat gör NH två riktigt bra perioder och en svag andra period. Men om man ska tro Slaktarn så var första och sista perioden lite av det ”gamla” NH man fick se. 7-3 borta mot Vallentuna är ett riktigt bra resultat att ta med sig till jul uppehållet. Nu är det Nacka hemma som gäller på fredag. Kanske kan vi få något liknande resultat att vila huvudet på över jul?

Slaktarn sa också att man var lite förvånad över att inte Vallentuna kom ut och öste på när man ändå hade allt att spela för. Respekt trodde han att det kunde bero på. Jag instämmer. Nu försvann ju streckdramatiken i och med att Väsby fick stryk av Huddinge samtidigt som Åker kunde besegra Nacka med 4-1 på bortaplan. En ganska imponerande seger av Bruket som saknade sina tre poängbästa spelare för kvällen. Men man räddades återigen av inlånade målvakten Lassinantti. Uppseendeväckande är att samtliga Åkers mål kom Short Handed. Visserligen var de två sista ENG men ändå.

Den så åtrovärda seriesegern kan dock inte Visby fira riktigt ännu efter att ha förlorat på straffar mot Wings. Inför sista matchen har man tre poäng till godo och 8 mål upp på tokjagande NH. Ironin lyser igenom hoppas jag. Klart som brännvin att Visby tar seriesegern. Men det känns som att det kvittar.

**********

Allettan mellan kommer alltså att innefatta dessa lag, gamla NH spelare inom ():