14 augusti, 2012

145, 44 och 29


145, 44 och 29

Det är siffrorna hur det gångna verksamhetsåret har gått i procent.

145 står för resultatet i förändring jämfört med föregående säsong.

44 är ökningen av kostnaden jämfört med föregående säsong.

29 är omsättningsökningen jämfört med föregående säsong.

Vad betyder dessa siffror egentligen då?

Att omsättningen ökat med 29 % betyder ju också att kostnaden har ökat. Självklart!  Säljer du korv behöver du köpa korv. Säljer du mer korv behöver du också köpa mer korv. Kostnaden ökar. Med 44 %

Det intressanta som diskuterats inför mötet var resultatet. 145 % bättre resultat jämfört med säsongen 10/11. Det är riktigt rolig läsning för alla med sympatier i Nyköpings Hockey. Om vi skriver om den siffran från % till kronor betyder det att Nyköping har gjort en vinst för säsongen 2011/12 med 982.000:- Samtliga  dessa kronor har gått till att betala av gamla synder. Skuldberget är fortfarande högt, men betydligt lägre än det var för ett år sedan. Det går åt rätt håll alltså, men fortfarande är arbetet enormt innan skutan är i hamn. Tillsammans kan vi göra Nyköpings Hockey starkare och stabilare. Det är upp till oss att tillsammans göra det som krävs. Utan ”vi” och ”tillsammans” kommer det inte att fungera.

Kämpa NH Kämpa!!!

2 kommentarer:

 1. Vilket fantastiskt jobb dom har gjort. Funderar på varför inte SN har nappat på och skrivit något om denna positiva nyhet.

  Jonas

  SvaraRadera
 2. Det är bara att hålla med. Styrelsen har gjort ett otroligt grymt arbete. Men det är många som skall ta åt sig av de positiva siffrorna. Alla som på något sätt hjälper klubben. Allt från pojklagsspelare, ungdomstränare, publik och matchfunktionärer mfl

  Jätte kul att det går åt rätt håll. Att bloggar och tidningar inte skriver ett ord om detta är helt naturligt. Nyköpings Hockey är den fula ankungen i sammanhanget. Man skriver när det är något negativt annars nonchalerar man det totalt. Så är det och så kommer det att vara ett tag till.

  Så länge det går bra kommer vi nog inte att få läsa om NHs ekonomi. Samtidigt får man inte slå sig för bröstetet, utan det är bara att borra ner skallen och köra vidare. Från alla håll!!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.