31 augusti, 2012

Back On Track


Det blev alltså som jag skrev om tidigare. Anton Byström blev klar för NH strax efter jag öppnat min första Mythos nere i Grekland. Jag tror att det kommer bli bra, men man får kanske ge honom lite tid innan allt sitter på plats. Men jag vidhåller att det är en bra värvning.

*********

Marcus Waldehagen får alltså lämna Asplöven. Kanske det kan bli som jag siat om tidigare. En återförening av Waldehagen och Joni Lindlöf. Eller så är Nyköping inte intresserade överhuvudtaget och känner sig bekväm med truppen som den ser ut idag. Det senare känns mest troligt.

**********

Att Nyköping skulle förlora mot Hästen var nästan klart redan på förhand. Vet inte varför det skall vara så förbannat svårt att tvåla dit dem? Nu fick jag rapport om att det var alldeles för dåligt framför kassarna hos Nyköping. Sen skulle jag vilja ha skottstatistiken från matchen. Någon rapporterade på twitter men glömde skotten i sista perioden.

**********

Skönare dock med segern mot finska mestis laget KooKoo. Tydligen gjorde NH det man inte gjorde mot Hästen i den matchen. I morgon ställs laget mot Borlänge kl 15 är det nedsläpp så det är bara att bege sig till rosvalla för lite eftermiddagsunderhållning.

**********

#9 Kim Ericsson skall idag ha varit och fått sin dom efter operationen. Spelklar? Hoppas det! Ska kolla med Kim efter matchen i morgon.

13 kommentarer:

 1. Såg matchen mot hästen på webben hela laget såg rent nedtränade ut om det stämmer så tycker jag det är perfekt att tränarna håller sin linje och inte släpper på träningen. Hade blivit oroligt om de spelat ut hästen nu. Det är i November de viktiga poängen skall tas för att därefter kunna köra hårt i December för att säsongen skall bli så lång som möjligt. Om jag inte minns fel så senast MoDo vann SM så vann de inte en enda träningsmatch den säsongen. Kör hårt !

  SvaraRadera
 2. Personligen är jag tvetydig till träningsmatcher. Har allt för många gånger sett spelare bli skadade när de går in 90% mot en motspelare som kör 110%. Naturligtvis spelar resultaten ingen roll. Men det är lätt att falla in i massa dåliga tankar när resultatet går fel. Speciellt när det är ett yngre lag. Forza NH !!

  SvaraRadera
 3. Bra, nu har jag något att läsa på tuben igen. Det finns ju onekligen ett delikat problem att spela ihop en vass andra line. Första petar man ju inte på och känns helgjutet. Lindholm, Lindlöf, Byström, Lehmann, Tornberg är väl de som slåss om att ta en plats där. Lindholm känns given då han har både fart och spelsinne. Tyckte Byström tog några fina initiativ och inte så tung på rören. Byström - Crippa - Joni i andra och Lehmann -Thim/Kim - Tornberg i tredje.

  /G

  SvaraRadera
 4. Intressant vinkling på ett problem. Angenämnt sådant. Byström har ju deklarerat att han helst spelar center. Och om jag förstått FJ rätt så är han också inne på att spela Byström som center. Kanske som du skriver, och i sånt fall byta plats på Crippa och Byström. Eller spela Bystöm med Tornberg och Berg i tredje? Första känns som sagt gjuten, men det skulle vara kul att se Bröms och Tornberg tillsammans. Tornberg måste få igång målskyttet snart. Bröms skulle nog hjälpa till där.

  SvaraRadera
 5. Såg också matchen på play. Tyckte första linan krigade på bra andra var bedrövlig, men Byström, Anton Svensson och delvis Thim tog för sig bra. Fattar inte varför inte Anton Svensson är upptagen i A-laget.

  I övrigt var vi ju utskåpade kom inte ens ut ur egen zon när vi hade powerplay så bara att glömma den matchen å gå vidare.

  Skulle vilja se laget så här: (pröva så klart)
  1. Bjuhr, Andersson, Bröms / Axbom, Eklund
  2. Crippa, Joni, Byström / Åhnelöf, Norberg
  3. Berg, A Svensson, Lehman / Lindberg, Selin
  4. Tornberg, A Bengtsson, Thim / Andersson, Hulting

  2 som borde få prövas mer är Anton Svensson (som jag tycker visat vad han går för så det räcker för a-lag) och A Bengtsson verkar riktigt intressant!!

  Va säger ni andra om det?

  SvaraRadera
 6. Jag såg också matchen på webben. Är det bara jag som tycker att Joni ser loj ut och lite oinspirerad ut? Skadad? Trivs inte? Eller mörkar han bara formen till serien? Hoppas jag har fel. Joni behövs i laget.

  SvaraRadera
 7. Joni har mycket att visa, ja. Jag förväntar mig en ~50 poängslirare i den här serien med tanke på vad han uträttat i löven-lagen. Förhoppningsvis handlar det om att komma tillbaka i form från skadan.

  /G

  SvaraRadera
 8. Joni bor fortfarande på hotell och trivs inte med det Hur det påverkar hans spel vet jag inte. Men varken han eller Lehmann har imponerat och vi har därmed ingen fungerande andrakedja. Därför är det synd att man tackat nej till Waldehagen. Däremot helt rätt att tacka nej till jänkarn. Det är dags att ändra på något i den kedjan!

  SvaraRadera
 9. Kommer lite info från matchen + något annat lite senare under kvällen......

  SvaraRadera
 10. Som svar på laguppställningen ovan:
  Det behövs en center i 3:e; antingen Byström eller Thim.
  Bengtsson är inte så intressant, han hängde inte riktigt med i A-laget när han fick vara med samt att han i dem två J20-matcherna jag sett också dragit på sig matchstraff i tredje-perioderna när NH verkligen skulle ha behövt sina spelare för att lyckas vända underlägena som sedemera ledde till förluster:( Matcherna vinner man på isen!!
  Om det behövs folk från J20 så tror jag att Jacobsson gör det bättre.
  In med Eberhardsson förstås, han nätade i dag och det lär bli fler poäng från honom om han får chansen. dem (med Berg och Byström som dubblade) spelade bra mot Borlänge.
  Angående Anton Svensson så är han ju redan i A-laget, 2:a femman idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med i mycket men när spelare kommer tillbaka från skador kommer det bli tuff konkurrens om platserna. Svensson tillhör en av de som gjort det bäst hittills, tillsammans med första linan. Men vad håller andra linan på med? Lindholm går inte att känna igen, Lindlöf och Lehmann jobbar på men får inte mycket uträttat. Sparkapital om det lossnar.

   Radera
  2. Precis andrakedjan funkar ju inte alls så varför envisas man med att matcha dessa herrar ihop? Varför inte röra om lite i kedjorna (inte i 1a så klart) pröva att blanda och ge.

   behöver ex kanske dessa spelartyper en snabb powerforward som Berg i sin kedja? Blev ju pannkaka att ha Lindholm och Tornberg i samma kedja förra året sen trollades det runt och blev bra till slut =)

   Radera
 11. Har inte för bråttom nu. Vi har fortfarande bara spelat 5 matcher och rullar runt på fyra linor varje match, alla har exakt lika mycket speltid i stort sett. Det är alldeles för tidigt att dra slutsatser om att folk är dåliga eller inte! Sen tränar grabbarna riktigt hårt hela tiden och det är svårt att vara på topp då också hela tiden! Lugna er lite!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.