09 augusti, 2012

Genomgång av Nyköpings trupp 2012/13 del3


Att tappa Håkansson och Rickmo är givetvis tungt. Inte bara två rutinerade spelare med erfarenhet från högre nivå än vad NH förtillfället spelar på. Det är även två spelare med hjärtat på det rätta stället som betydde massor även utanför isen (inte bara sportsligt utan även som ambassadörer för Nyköpings Hockey). Även Antti Koponen skulle kunna ingå i det gänget som jag precis beskrev. Tyvärr har Antti haft en jäkla otur med skador som sett till att han inte kunnat spela på den nivån som jag kräver av en så pass duktig spelare som Antti normalt sett är.

Erik Planeby anser jag vara svårbedömd, men Planeby och Matti Koponen ser jag inte som några förluster att gråta över.

Om man ser till förlängningarna i truppen har Nyköping gjort det riktigt bra. Man har förlängt med alla spelare man ville ha kvar (Håkansson & Rickmo borträknade). Man började innan säsongen var slut med Tornberg som inte riktigt fick ut allt förra säsongen och med det sagt tror jag verkligen att Johannes kommer få en riktigt bra säsong. Betänk att Tornberg gjorde 37 poäng på 38 matcher. Det måste ändå sägas vara riktigt bra av en 21-åring.
Sen rullade förlängningarna på. Bjuhr tippar jag bli vinnare av interna poängligan nästa säsong. Han kommer säkert bli svalvinnare också och allt vad det heter. En krigare som alla bara älskar (utom motståndarna förstås).

Lindholm som hade en riktigt bra säsong och gjorde hela 55 poäng och därmed blev tvåa i interna poängligan bakom Håkansson.

Vi har kanske hela Div1s bästa center i Bröms. Kommer naturligtvis bli enormt viktig för Nyköpings Hockey. Bröms twittrade förresten om att han var extra sugen i år, bara en sån sak.
Adam Thim gör sin andra säsong i NH tröjan. Jag tycker att Adam tar små kliv i rätt riktning för varje byte han gör. Det kommer bli spännande att följa Adams utvecklig i år.

Markus Berg blev enligt mig lite ”misshandlad” förra säsongen och fick sitta alldeles många minuter på bänken. Där har vi ju en kille som ger 110% i varje byte och i år kommer det att lossna om jag får gissa. En lirare som verkligen uppskattas på läktaren är det oavsett, och en spelare som jag personligen verkligen unnar att han ska få chansen ordentligt kommande säsong.
Kim får väl nästan räknas in som ett nyförvärv? Vad Kim kan i sina bästa stunder vet vi alla, men efter att ha missat en hel säsong känns det lite som att det är upp till bevis nu. Men som den sanna optimist jag är så tror jag att det inte kommer att ta särskilt länge innan gamla Kim är tillbaka.

Den sista spelaren som förlängde efter en del trassel på vägen blev ju som bekant Mozart. Skönt att det löste sig där. Enormt skönt. Trots att Markus inte övertygade i GS i fjol var han en av de bättre spelarna i AE. Han hade till exempel bäst +/- statistik i hela laget. Och jag tror att om Markus får vara hel så kommer poängskörden att markant öka från förra säsongens 33 till bra mycket mer. I och med Anderssons förlängning får vi behålla hela den linan som var så bra inte minst i de två sista hemmamatcherna mot Krif.
Jens Enlund har ju som bekant fortfarande problem efter hjärnskakningen han ådrog sig förra säsongen. Frågan kvarstår, kommer det bli någon hockey för Jens den här säsongen? Bara att hålla tummarna och tår och vad man än kan hålla att Jens blir ok och att vi får njuta av den lilla kämpen på isen.

Om man jämför spelarna som lämnar/slutar med nyförvärven rakt av är det ett nedköp. Endast baserat på Håkansson. Lehmann är den enda av nyförvärven som jag personligen har koll på, och det är en målfarlig spelare som med sin storlek är jobbig att möta. En spelare jag för två säsonger sedan hade på min önskelista över nyförvärv till NH. Det blev ingen den gången utan Huddinge blev Niclas val, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge sägs det ju.
Joni Lindlöf är värvad som målskytt och jag är rätt säker på att det kommer bli en lyckad värvning. Enligt en källa från Björklöven är Joni en bättre värvning än vad Waldehagen skulle varit. Inte vet jag men det bådar ju gott. Jonis spelstil kommer att bli nyttig för NH. En spelare som går rakt på mål och som har näsa för att göra just, mål!

Sallhag var ju med en del redan förra säsongen. Med begränsad speltid skall tilläggas. Han behöver utvecklas och det är ju tanken med Viktor. Han förtjänar att få chansen i A-laget.
Martin Eberhardsson har jag inte någon koll på alls. Men det ska bli intressant att se honom på seniornivå. Fågel eller fisk. Eller kanske rent av mittemellan. Det sistnämnda mest troligt.

Hur ska man ranka årets forwards mot förra årets då? Jag tror att i nuläget är det snäppet sämre men som sagt var, det är tappet av Håkansson som drar ner det. Förövrigt ser det ganska jämnt ut med en liten förhoppningsfull fördel för årets upplaga. Kommer Lehmann och Joni att leverera som man tänkt sig blir det här riktigt bra. Som jag redan nämnt har vi en del sparat i Tornberg, Berg och Markus Andersson. Sen är det upp till någon eller några spelare att höja sig och leverera mer än vad som är förväntat. Då kan säsongen absolut bli något i stil med förra säsongen, eller varför inte snäppet bättre?

Forwardsbetyg 2011/12 ++++
Forwardsbetyg 2012/13   +++
(hade gett NH ett halvt plus till om det hade funnits)

6 kommentarer:

 1. Du glömde Snider i genomgången. Den som kanske orsakade missen till Kvalserien.

  SvaraRadera
 2. Vem får ett C på sin tröja detta år? Och vem får A? Några gissningar? Ånelöf, Bjuhr?

  SvaraRadera
 3. Tror Ånelöf,Lindholm, Bjuhr

  SvaraRadera
 4. Hur ser J-20 truppen ut finns det några där som kan tillföra något i A-laget vid ev skador/sjukdomar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns det absolut.
   Truppen hittar du här:

   http://www.nykopingshockey.se/j-20

   Jag har inte koll på alla spelare men de som sticker ut lite extra tycker jag är redan nämnda Adam Bengtsson som kommer från Rögles juniorverksamhet.

   Adam Berglin en duktig back från B-löven kommer säkert att få chansen i A-laget.

   Jag tycker oxå att Robin Jacobsson(-94) har övertygat. Men som sagt det finns många duktiga killar som gärna vill spela i A-laget.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.