11 januari, 2014

Gnesta, bortaresa och J20


Nu är det alltså bekräftat att Jeff Hällegard och Gnesta bryter med varandra, och att självaste Owe Holmberg tar över ungdomarna i GIK. Lite konstigt men ändå inte. Konstigt för att Gnesta faktiskt har presterat vad man kan begära av dem hittills, eller kanske till och med lite över förväntan. Betänk att laget har med en snittålder på 21år gjort det bra i sin första säsong i div1. Vad som gjort att Jeffa och GIK bryter är inte känt men jag har svårt att se att det har med vad laget har presterat på isen att göra.

Att Owe tar över kan få en kortsiktig men en svag effekt på ynglingarna, de flesta känner honom sedan tiden i NH och Owe är duktig på att få lagen att prestera. Det har han visat förut i Nyköping. Lösningen känns bra men än onödig! Jag tror alltså att Owes inträde inte gör Gnesta bättre än vad man varit hittills.

**********

NH-Support satsar på en storbuss i derbyt mot Åker. Så här skriver man på sin hemsida:
”Styrelsen har tagit beslut om att sänka priserna för medlemsskap. De priserna som nu gäller under resten av säsongen är: 75 kr för enskilda och 150 kr för en familj.


NH spelar på bortais mot Åker/Strängnäs onsdagen den 5/2. Till denna match satsar vi på att fylla en storbuss!
Priset för denna resa är 100 kr för medlemmar. Du måste vara medlem för att kunna anmäla dig till resan, det går förstås bra att bli medlem i samband med att man anmäler sig. Betalningen av resan sker på bussen.

Anmäler dig gör du antingen vid vårat bord i samband med hemmamatcherna eller via mail till hockeymail@nhsupport.se.

Bussen avgår kl. 17:15 från Rosvalla.”
 

Mitt råd är att bli medlem nu och häng med på denna fantastiska resa till skogen. Det kommer garanterat att bli en upplevelse utöver det vanliga.
 

**********
 

NH J20s Felix Lundvist blev för någon vecka sedan klar för Växjö J20. På gott och på ont måste jag skriva. Självklart är det bra att NH kan få spelare att ta ett kliv i sin karriär, det är lite det som det handlar om på den nivån vi ligger på just nu. Men detta händer samtidigt som NHs J20 redan innan hade en tunn trupp vilket inte förbättrar deras chanser att bli kvar i J20 Elit. Att åka ur Elit vore en katastrof för klubben, Tyvärr!

En av de tilltänkta bärande spelarna i NHs J20-trupp, Fredrik Emsjö går fortfarande skadad efter den fula tackling han åkte på i en träningsmatch tidigare på säsongen. Jag träffade Fredrik i mellandagarna och vad som sades då kommer snart upp här på bloggen.
 

**********
 

Vi gör det tillsammans!

 

4 kommentarer:

 1. Väldigt synd att den där fula tacklingen skulle pajja Emsjö som såg het ut. Men något positivt i år är ju iaf att man har lyft upp lite juniorer till a-lagspel trots att dom har en tunn trupp. Tycker NH borde ge Grönqvist A-lagskontrakt redan nu till nästa säsong! Den killen gillar man ju att se när han proppar folk och kommer med fart.

  Jag personligen tycker inte juniorerna gjort bort sig när dom fått chansen. Casper F borde också få chansen från start i a-laget nästa år. Eller vad tycker ni andra experter och tyckare??

  Verkar inte som Mälberg tyckt att juniorerna räckt till, eller så är det just för att deras
  trupp varit så tunn som dom inte fått speltid (vore kul och veta via en intervju).

  Juniorer jag tycker ska få chansen nästa år:
  Tobias Hahne
  Casper F
  Gustaf Berlin (om han vill tillbaka från Gnesta)
  M Kjellberg
  Grönqvist

  SvaraRadera
 2. Såååå jävla skön seger mot pinsamma Åkers!!! Skönt att grabbarna krigar till sig 3 pinnar trots en riktigt dålig domare.

  Ang. juniorerna så ja visst Grönkvist och Casper känns självklara dom andra har jag sett för lite av för att avgöra. Hoppas på att Berg är tillbaka till nästa år.

  SvaraRadera
 3. Åkern var bra NH bättre Despo är kvar och Sörmlands nästa lag torde vara SSK;))))

  SvaraRadera
 4. Vad kommer det sig att J20 är så få kvar när man började säsongen hade man ju för stor trupp 22-23 spelare.Många har ju lämnat beror det på att Nh är för dåliga på att ge juniorerna chansen i A-laget så man känner sig osäker på framtiden och därför söker sig bort.Eller är man helt för dålig på att utbilda spelarna i ungdomen så man helt enkelt inte håller måttet som junior.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.