12 januari, 2014

Tre poäng utan att glänsa

Hur sammanfattar man den här derbysegern då? NH vinner utan att glänsa, och det i sig är ett styrkebesked, för visst finns det mer i den här truppen än vad som visades i Stora Hallen den här eftermiddagen?

Personligen är jag nöjdare med den här matchen än många av mina vänner uppe på ståplats. Första perioden är NH det bättre laget och leder välförtjänt med 2-0. I andra perioden är det bara ett lag på isen, i alla fall de första tio minuterna och den timeouten NH tog där räddade kvar hemmalagets målmässiga övertag. Sen gör Höglund ett matchvinnande skitmål när fem ynka sekunder återstår och jag gissar att det målet kändes rätt skönt för värmlänningen  och för hela NH självklart. Men Åker kunde gott och väl både kvitterat och tagit över kommandot i den andra perioden. Minns annars mest när Bjuhr täcker ett skott med huvudet och jag måste erkänna att jag där tänkte tanken att säsongen kanske kunde vara över för Bjuhr. Men ett par vingliga skär ut till båset och sen in och få några stygn bakom örat och sen tillbaka på isen igen. Skönt och väldigt viktigt för NH.


Den sista perioden skulle spelas av men där gör Emil Jidskog sitt enda misstag i matchen och Åker får ett billigt mål som gör att de är med  igen, efter bara 40 sekunder. Ändå tycker jag att NH, trots att man åker på ett par tveksamma utvisningar får gästerna lite dit man vill. Visst var det nära ett par gånger men för det mesta hade Åker pucken utan att skapa de där heta lägena.

Bäst i NH i kväll?


Jag gillar Robin Grönqvist som spelar ett enkelt och hårt spel i båda zonerna. Han tacklar och går rakt på mål, och han skapar utrymme för sina medspelare på ett bra och moget sätt. Han är väl värd chansen i A-laget och har visat att han inte tänker släppa den platsen. Lätt en av de bästa spelarna i NH i kväll.

Bäst i Åker i kväll?


Per Westermark gör en kanonmatch för sitt Åker/Strängnäs och ger sina lagkamrater chans på chans i PP. Tur för hemmalaget att man gör det väldigt bra boxplay. Men borde det inte vara samma regler för båda lagen? Fattar det inte!

Kort sammanfattat så var Åker bra, NH inte så bra men ändå bättre än motståndarna.

Nu väntar Vallentuna hemma på onsdag sen blir det Hudiksvall borta och sen en Enkronasmatch hemma mot Huddinge den 22/1. Forza NH!

8 kommentarer:

 1. Jag tycker att inramningen runt matchen har lyfts flera snäpp med bla. hockeyorgel, jag saknar en trumma hos klacken för att ytterliggare höja nivån.
  Matchen var väl sådär från NHs sida men vi ska komma ihåg att Åker är ett bra lag och att kunna vinna trots att bla. pp-spelet inte stämmer tyder på en stor kapacitet i truppen. Kan vi bli bättre/jämnare från den här nivån då kommer det att bli en rolig hockeyvår

  "Vi gör det tillsammans"

  SvaraRadera
 2. En trumma i klacken skulle inte höja nivån så liten som den är nu.Då blir det bara trumma ingen klack.

  Bråkarn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej varför ska man försöka få till lite stämning....

   Radera
 3. Kul nu är NH med på allvar i årets alletta. Bra trupp när alla ger allt å drar åt samma håll!!
  Publiken är på plats, 1289 pers är riktigt bra div1 siffra. Klacken står på ståplats.
  Nu kan det ju iaf inte finnas något att klaga på mer än att någon dåre förskingrat pengar så hoppas dom sätter dit den fan!!

  Någon som vet för övrigt hur dom kommer utse bästa 2an i år då norr inte har en alletta så kan dom ju inte räknas in så antingen väljer dom mellan södra och mellan eller så får norrlaget den platsen till po2 för att dom mött lättare motstånd? Intressant å se!

  SvaraRadera
 4. Blir det någon trumma i klacken imorgon?

  SvaraRadera
 5. Tävlingsbestämmelsen är redan klar. De tre serierna räknar ut en poängkvot, matcher delat på poäng. Bästa tvåa till PlayOff 3.

  SvaraRadera
 6. Räknar dom med grundseriematcherna i så fall för allettanlagen? Annars är det ju redan klart att det blir 2an ifrån norrserien som vinner. Vilket skitsystem!!!

  SvaraRadera
 7. Varför är det klart? Enbart Allettan för södra och mellan räknas.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.