11 januari, 2014

Nya tag i morgon!


Nyköpings Hockey blev utan poäng i matchen mot Visby/Roma igår, matchen innan vann man ju som bekant med 8-1 mot Enköping .

Senastaste matchen NH blev helt utan poäng var 13 november efter matchen mot Väsby borta, matchen före det hade NH vunnit med 8-1 mot Nacka. Så nu får vi hoppas att NH inte vinner med 8-1 i någon mer match.


Matchen igår var en jämn tillställning där Visby/Roma kanske skapade aningen fler målchanser än NH, men jag tycker att NH var det spelförande laget, dock utan att skapa de riktigt heta lägena. Ett krigande Visby lät inte NH få sina spelvändningar utan hade fem man på rätt sida pucken nästan hela matchen. Att NH saknade tre ordinarie backar märktes tydligt, och framförallt i spelet med en eller två spelare mer på isen. Vi hade verkligen behövt både Axbom och Backholm i vårt PP-spel. Men samtidigt ska man komma ihåg att även Visby spelade på fem backar så det är egentligen ingen ursäkt. Bara att konstatera att om man ska vinna i allettan måste man ta kampen framför motståndarmålet, för målvaktsspelet och försvarsspelet igår höll en bra nivå, det var framåt vi saknade gnistan.

 

**********

 (Klicka på bilden för större storlek)

Ny match i morgon och precis som igår en tuff och oviss match för Nyköping, som måste studsa tillbaka för att på så sätt skapa en liten men dock så skön lucka till derbykombattanterna. Jag räknar med att NH får ett bra stöd av sin hemmapublik och jag tror att grabbarna är revanschsugna, både efter fredagsmatchen och för att Åker snuvade NH på en playoffplats förra säsongen.

Förhoppningsvis kommer backsidan få lite förstärkning i morgon när spelare återkommer från skador och avstängningar. Axbom och Petter lär vara tillbaka, och eventuellt även Backholm som jag gissar verkligen vill spela mot sitt ”gamla” lag. Hur som helst kommer man med största säkerhet kunna spela med tre backpar i morgon, något kom känns viktigt.

Hoppas på en fin publiksiffra när det vankas derby i morgon, 1500 personer skulle vara roligt och bra, och det är något som inte känns som en omöjlighet. Så kom ner till Stora Hallen och hjälp gärna till på ståplats så vi kan bli den där extra spelaren som avgör matchen.


Vi gör det tillsammans!

4 kommentarer:

 1. Tror nog inte det kommer ens nära 1500 pers efter att 500 pers sätt hur NH spelade mot Visby som vann mer än rättvist, NH hade vad jag såg inte en enda farlighet som man uppfattade att nu blir det mål. Nu drack jag en del öl och kan ha missat nått läge men Nyköpingspubliken är kräsen. När NH spelar som dom gjorde igår så saknas det några hundra som gick när det blåste medvind i seglet.

  Nu kommer det väl som vanligt kraxas att man är en olyckskorp om man säger något negativt. Men jag blev besviken på det jag såg igår. Kommer ändå köpa matchen mot Åkers av lokalsporten och hejja på NH och hoppas att dom skärper till sig. Men tror nog fler med mig inte vill betala 120:- för att se vad som bjöds på igår.
  Gissar på en publiksiffra på 1000 pers plus minus 100 pers (Hoppas jag har fel, vore ju kul om det trillade in 1500).

  Sen har jag aldrig påstått mig vara en stor trogen supporter som många här är men jag ville ändå påpeka att vi är rätt många medgångsupporters i stan som också följer laget.
  Den stora skillnaden är att vi väljer vad vi lägger pengarna på tex en allsvensk match för ungefär samma pengar, en bio eller att köpa matchen hemma i soffan...

  SvaraRadera
 2. Såg att det var ca 160 tittare igår på Visbys sändning (som förövrigt var helt ok, och en eloge till kommentatorerna som inte var så enögda som jag trott innan).

  Tror nog inte att någon som är insatt i hockeyn tycker att det är så konstigt att NH förlorade ute på ön igår. Finns inte många lag åker ut och hämtar hem poäng därifrån utan vidare.

  En ny match i morgon och nya förutsättningar, bara att det är Åker som gästar borde betyda att intresset stiger jämfört med tex Borlänge. Men det är min personliga åsikt. Några medgångssupportrar med eller mindre borde således inte ha någon större betydelse på publiksiffran.. Forza NH!

  SvaraRadera
 3. Owe H ny tränare i Gnesta.

  SvaraRadera
 4. Det var närmare 500 som mest på Visbys sändning som va kanon. Kanske blev lite tokigt med zoomandet ibland annars mycket bra.
  däremot stämmer det ju att Nyköping har ganska många medgångsupporters. Men tror nog åkers kommer med en del egna supporters.
  gissar på 1200 pets imorn när NH spöar åkern ;)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.